Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'dan Oyuncu Defne Halman'a: 'Siz Kimin Bağından Kimi Kovuyorsunuz?'

Erdoğan'dan Oyuncu Defne Halman'a: 'Siz Kimin Bağından Kimi Kovuyorsunuz?'

FreiGeist
07.05.2015 - 13:44 Son Güncelleme: 07.05.2015 - 14:02
İçeriğin Devamı Aşağıda

Rumeli Hisarı'nda tiyatro sahnesi olarak kullanılan alana mescit yapılmasını eleştiren oyuncu Defne Halman'a Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki geldi:  'Sanatçı olduğu iddiasındaki birileri çıkıyor, 'Biz buraya mescit yaptırmayız, buna izin vermeyiz' diyor. Siz kimin bağından, kimi kovuyorsunuz. Orası zaten ibadet mekanı...'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen TİKA toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, 'Maalesef ülkemizde hala ecdadından adeta utanan, ecdadının mirasına sahip çıkmak şöyle dursun onu ihya edenlere karşı çıkan bir anlayış var' diyerek, 'Bazı köşe yazarlarını görüyoruz, 'ecdat' dediğiniz zaman beyler rahatsız oluyor. Niye çünkü bunlar köksüz, çünkü bunların cibilliyeti bozuk' ifadelerini kullandı.

Erdoğan, 'Fatih'in emaneti olan Rumeli Hisarı içerisindeki bu mescit tekrar inşa edilmeye çalışılıyor. İnşaat şu anda sürüyor, inşallah ramazana değilse de bayrama yetişecek ve ibadete açılacak. Ne güzel bir hizmet değil mi? Yapanlardan Allah razı olsun. Ama bakıyoruz, bir ödül töreninde, sanatçı olduğu iddiasındaki birileri çıkıyor, 'biz buraya mescit yaptırmayız, buna izin vermeyiz' diyor. Siz kimin bağından, kimi kovuyorsunuz. Orası zaten ibadet mekanı' şeklinde konuştu.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Hayalleri 81 vilayetimize dahi ulaşamayanların aksine, biz 3 kıta, 7 iklimi kucaklayan bir anlayışla tüm kardeşlerimizin onurunu korumanın, geleceğine ışık tutmanın mücadelesini veriyoruz. Biz de kuru slogan, istismar olmadı. Biz yaşadık ve yaşatmaya gayret ettik.'

Fatih'in emanetine ihanet konusunda milletin değerlerinden bihaber olanların bunların istismarını yapan şer örgütü ile bir araya gelebildiğini kaydeden Erdoğan, 'Bu iki kesim, Gezi olayları sırasındaki gizli işbirliklerini artık aleniyete dökmüş durumdalar. Biz, dünyanın dört bir yanında ecdadın emanetlerini ihya etmenin çabası içindeyken bunlar kendi ülkemizde hem de Fatih'in emanetinin ihyasını engellemeye çalışıyor' dedi.

Halman ne demişti?

Defne Halman, 20. Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri törenindeki konuşması şöyleydi: 

“Birlikte ne kadar güçlüyüz, ne kadar güzeliz. Bu gücümüzü sansüre karşı koymak için de kullanalım. AKM’yi çürümeye bırakanlara dur demek için de kullanalım bu gücü... Rumelihisarı Sahnesi’ne mescid yapmak isteyenlere izin vermeyelim. Hep beraber sesimiz yüksek çıkıyor. Beraber direnelim”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0