Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'dan Avrupa Konseyi'nin Osman Kavala Kararına Tepki: 'Bizi İlgilendirmiyor'

Erdoğan'dan Avrupa Konseyi'nin Osman Kavala Kararına Tepki: 'Bizi İlgilendirmiyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin Osman Kavala kararına tepki gösterdi. Erdoğan, 'Bizim mahkemelerimizi tanımayanları biz tanımayız. Bu konuda AİHM ne demiş, Avrupa Konseyi ne demiş, bu bizi ilgilendirmiyor' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanUkrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin davetlisi olarak iki ülke arasındaki Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey'in onuncu toplantısı dolayısıyla resmi Ziyaret için Ukrayna'ya gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna'ya ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, 'Ukrayna ile ilişkilerimiz son yıllarda ticaret, yatırımlar, Turizm ve savunma sanayi gibi alanlarda ciddi mesafeler katetmiştir. Bölgede yaşanan gerilimi yakından takip ediyoruz. Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü desteklediğimizi her platformda dile getiriyoruz. Bir Karadeniz ülkesi olarak bölgede barışı hakim kılmak adına tüm tarafları itidalli olmaya ve diyaloğa davet ediyoruz. Üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha vurguluyorum. Soydaşlarımızın durumuna özel ihtimam gösteriyorum. Kiev'deki görüşmelerde bu konu da üst sıralarda yer alacaktır' dedi.

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilime değinen Erdoğan, 'Bugün sayın Zelenski ile görüşmemizi yapacağız. Ardından da Çin ziyaretinden sonra sayın Putin Türkiye ziyaretini gerçekleştireceğinin bilgisini vermişti. Bu iki ziyareti yapmadan hangi taşı nereye koyacağımızı düşünmek doğru olmaz. Bölgenin önemli ülkesi olarak Rusya ile Ukrayna arasındaki olumsuz gelişmeleri görmek, yaşamak bizler için doğru bir gelişme değil. Sıkıntılı dönemi inşallah başarıyla atlatmayı, zira kendi aralarında da bu ülkelerin temsilcileri 'işgalden yana değiliz' ifadelerini hep kullanıyorlar' ifadelerini kullandı.

Kabil Havalimanı

Kabil Havalimanı

Erdoğan, Kabil Havalimanı'nın işletilmesiyle ilgili olarak 'Taliban'ın kendi içinde henüz bir yeknesaklığı yok. Maalesef neyi, nerede, nasıl ifade edeceklerini belirlemiş değiller. Kabil Havalimanı'na 777 uçağının inmesi, içinde de maalesef Taliban'ın kabul etmeyeceği şekilde bir çok yolcunun bulunması süreci biraz olumsuz etkiledi. İşin olumlu gelişmesi halinde Katar'la buradaki desteğimizi sürdüreceğiz' açıklamasını yaptı.

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog geliyor

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog geliyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un mart ayının ortalarında Türkiye'ye geleceğini aktardı. Erdoğan, 'İkili ilişkilerimizi çok daha iyi bir zemine oturtmanın gayreti içinde olacağız. Bu yaklaşımımız İsrail tarafında da mevcuttur. Sayın Herzog'un ziyareti öncesi iki ülke temsilcilerinin karşılıklı ziyaretleri olacak' dedi.

Kavala kararına tepki

Kavala kararına tepki

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin Osman Kavala ile ilgili kararına tepki gösteren Erdoğan 'Özellikle Türkiye'nin başta ilk derece mahkemeleri olmak üzere açık ve net söylüyorum bizim mahkemelerimizi tanımayanları biz tanımayız. Bizim mahkemelerimizin bu konuda vermiş olduğu bir karar var. AİHM ne demiş, Avrupa Konseyi bu konuda ne demiş bu da bizi çok ilgilendirmiyor. Biz kendi mahkemelerimize saygı duyulmasını bekliyoruz, bu saygıyı duymayanlara da kusura bakmasınlar bizim saygımız olmayacaktır' ifadelerini kullandı.

Yunanistan'ın göçmenlere yönelik tavrına tepki gösteren Erdoğan '12 tane insanı orada dondurarak ölümüne seyirci kalmak öyle yenilir yutulur bir şey değil. Yunanistan'ın bu alışılmış tavrını ilk defa yaşamıyoruz. Botlarda şişlenerek batırılan ve ölüme mahkum edilen nice insanlar oldu bugüne kadar. Bu botların batırılması, ölüme mahkum edilmesi Yunanistan'ın alışılmış insanlara yönelik tavrının ne olduğunu göstermesi bakımından çok önemli' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
27
17
7
5
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Öteye Giden

Dolar yükseliyorsa yükselsin ben TL kullanıyorum diyen beyinsiz kitleyle aynı zekâya sahip bizi yöneten şahıs

hipotalamus

Garanti ödemeleri için neden Londra Tahkim mahkemeleri adres gösteriliyor o zaman bizim mahkemeleri bu kadar önemsiyorsanız. Seve seve ödeyeceksiniz diye Lon... Devamını Gör

Halil Değerli

Kendisi, eşi ve avanesi AİHM defalarca başvurmuştu.... ... O zaman ilgilendiriyordu da şimdi mi ilgilendirmiyor.... .... 😠🤪😡