Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan, Bahçeli'nin Yöntemiyle Oy İstedi

Erdoğan, Bahçeli'nin Yöntemiyle Oy İstedi

Mardin'de seçmenlere seslenen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, 'Telefon rehberimizi karıştırıp, her akşam 5-10 ahbabımızı arayıp selamımızı söyleyerek pazar güne bize destek vermesini sağlayacağız' dedi. Erdoğan'ın bu çıkışı, akıllara MHP lideri Bahçeli'nin 2010 yılında iktidara gelmek için yaptığı matematik hesabını getirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Mardin 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nda miting düzenledi. 

Burada yaptığı konuşmada pazar günü yapılacak seçimlerin önemine dikkat çeken Erdoğan, 'Pazar günü yapılacak seçimler çok önemli. Sadece kendimiz sandığa gitmekle kalmayacağız. Seçim gününe kadar çevremizdeki akrabalarımızdan, eşimizden, dostumuzdan hâlâ tereddütte olan varsa onu da ikna edip sandığa götürmeye var mıyız? Telefon rehberimizi karıştırıp, her akşam 5-10 ahbabımızı arayıp selamımızı söyleyerek pazar güne bize destek vermesini sağlayacağız. Aman ha pazar günü bir kazaya meydan vermeyelim. Yoksa görüyorsunuz, terör örgütünden tefecisine, hepsi ellerini ovuşturarak bekliyor' dedi.

Bahçeli'nin tek başına iktidar formülü

Bahçeli'nin tek başına iktidar formülü

Erdoğan'ın bu sözleri, akıllara MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 2010 yılında partisini tek başına iktidara taşımak için yaptığı matematik hesabını getirdi.

İktidar olmak için 258 milletvekili gerektiğini belirten Bahçeli, bunun karşılığının yüzde 40 oy anlamına geldiğini söylemiş ve hesabını şöyle anlatmıştı:

“Her ülküdaşıma bir görev düşüyor. Daha önce MHP’ye hiç oy vermemiş ilkokuldaki 5 arkadaşını bulacaksın. Ortaokuldan 5 arkadaşını bulacaksın. Askerliğinizi yaptığınıza göre 5 asker arkadaşınızı bulacaksın. Mahalleden 5 arkadaşını bulacaksın, sokaktan da 4 arkadaşını bulacaksın. Toplayın 24.49 milyon seçmen var, bunu 24’e bölerseniz ortaya çıkan rakam ülkücülerin oy temin etmesini gerektiren hane sayısını verir. Demek ki 19 milyon alabilirsek MHP iktidar olur.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
106
37
30
6
6
5
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mamamia

ah güzel memleketim bu defa seninle gurur duymadim... Mardin Kürtlerinden azı destekler kendisini gerisi hepsi Arap kökenli olanlar..

grandport

güzel Mardin in güzel insanları doğruyu buldu ..😊

Esat Bora

Hiç bir siyasi partiye üye değilim. Ama sana da oy moy yok kardeşim. İHA Siha uçak araba köprü anlamam ben. Eğer sen benim en temel ihtiyacım olan barınma,ye... Devamını Gör

Kadir Doğan

Yazın yediğim hurmalar bugün sıkıntı yarattı.