Görüş Bildir
Haberler
Sorunlu Olması Muhtemel 10 Akraba Tipi

Sorunlu Olması Muhtemel 10 Akraba Tipi

diazepam
23.06.2014 - 15:06 Son Güncelleme: 29.07.2014 - 11:55

Akraba dediğimiz insan, doğal olarak hepsi birbirinden farklı. Aynı kişi hem amca, hem dayı, hem enişte, hem de bacanak olabiliyor. Dolayısıyla bunları bir sınıflandırmaya tabii tutmamız mümkün değil. Ancak yine de toplum genelinde yaygın kabullerden yola çıkarak, en sıkıntılı 10 akrabayı sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Bacanak

10. Bacanak

Tam akraba sayılmasa da kardeşler arasındaki çekişmenin bir sonucu olarak birbirlerine düşme ihtimalleri yüksektir. Eğer ortak iş yapıyorlarsa birinin kasadan daha fazla para alıyor olması, işin başında durmaması, bütün işi birinin yapıp ötekinin seyretmesi gibi durumlar ortaya çıkabilir. En sıkıntılı durum ise, bacanaklardan birinin yüksek tahsilli diğerinin okumamış olduğu durumlarda yaşanır. Okumamış olan bacanak hayat tecrübesi, görgü ve deneyimiyle naif tahsilli bacanağı ezer.

9. Baldız

9. Baldız

Aslında sıkıntılı olan baldız değil, baldız kelimesinin yarattığı çağrışımdır. Enişte bey biraz hovarda, yılışık, cıvık biriyse durum iyice sıkıntılı bir hal alır. Baldızın evlenme çağında olması, samimi, içten bir yapıda olması, güzel olması vb. durumlar sıkıntının boyutunu arttıran etmenlerdir. Baldız baldan tatlıdır lafı ise komple sıkıntıdır!

8. Hala

8. Hala

Babanın büyüğüyse sorun çıkarması muhtemel akraba türüdür. Babadan olur olmaz istekleri, anne ile arasındaki sorunlar vb. şeyler sebebiyle hala akrabalar arasında sıkça sorun çıkaran birey olarak bilinir.

7. Amca

7. Amca

Mal paylaşımı konusunda sıkça sorun çıkaran akrabaların başında tabi ki amcalar gelir. Paylaşılacak bir mal yoksa bile borç isteme, borcu geri ödememe  vb. maddi sebepler amca ile sorun yaşanmasına sebep olur.

6. Dayı

6. Dayı

İşsiz dolaşması, ablanın-kız kardeşin evinde kalması, anneden para istemesi vb. sebepler dayının sorunlu akrabalar listesine girmesine sebep olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Kayınbirader

5. Kayınbirader

Size ablasını, kız kardeşini vermiş tabii ki sıkıntı çektirecek. Olur olmaz çıkıp gelmeler, bu kızı üzme bak diye tehdit etmeler tipik özellikleridir. Sizin evden çıkmaması gibi sorunlar kayınbirader ile anlaşmama problemlerine yol açar.

4. Enişte

4. Enişte

Sırf enişte olması bile bir insan için olumsuz yargılar beslememize sebep olabilir. Aileye kız tarafından girdiği için sürekli 'paramızı yiyecek' endişesiyle yaklaşılan enişteler aslında hiç de korkulduğu gibi bireyler değildir. Ama siz birine sürekli kötü derseniz nihayetinde kötü olur.

3. Görümce

3. Görümce

Gelinin her şeyine karışan, abisini kollamak için her şeye burnunu sokan görümceler aile içinde büyük sorun kaynağıdır. Çoğunlukla gelinin arkadaşı, dışarı çıkma partneri olan görümceler, kötü olmaları halinde insana dünyayı dar ederler.

2. Kaynana

2. Kaynana

İyisi anneden öte, kötüsü şeytan ile yarışır olur bu akraba türünün. Allah iyisine denk getirsin ne diyeyim...

1. Elti

1. Elti

Listemizin bire numarasında eltilik müessesesi var. Çünkü eltilerin çekişmesi tüm aileyi hatta sülaleyi etkileyecek boyutlara ulaşabilir. İki bacanak kavga ederse bu onlar arasındadır, gelin görümce, enişte kayınbirader atışmaları da yine kendi aralarında kalır. Oysa eltilerin çekişmesi, önce eşlere, oradan aileye oradan da sülaleye sirayet etme kapasitesine sahiptir. Kısacası “Bir Mıh Bir Nalı Kurtarır, Bir Nal Bir Atı, Bir At Bir Komutanı, Bir Komutan Bir Orduyu,Bir Ordu Bir Ülkeyi Kurtarır”. Buradaki mıh, eltidir. İyi olmazsa ülke batar!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
8
7
5
3
3
3