Görüş Bildir
Haberler
en iyi bollywood filmleri

en iyi bollywood filmleri

Berfin Balyen
21.03.2015 - 20:42 Son Güncelleme: 30.03.2015 - 16:23

9. GHAJİNİ

9. GHAJİNİ

Listeye konmasa ayıp olacak filmlerden biri. İmdb puanı; 7,3.

Sanjay ünlü bir iş adamıdır. Hayatının bir noktasında Kalpana ile hayatları kesişir ve aşık olurlar. Evlenmeye hazırlanma aşamalarında, kalpana, Ghajini tarafından öldürülür ve Sanjay da yaralanır. 15 dakikada bir her şeyi unutup en başa saran beyni ile eski nişanlısının katilinin peşine düşer.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. MARY KOM

8. MARY KOM

Çoğunlukla 'en iyi bollywood filmi'listelerinin üvey çocuğu ama bir o kadar da harika bir başarı öyküsü. imdb; 6,7.

Gerçek bir boksörün hayatını ele alan filmde, ünlü boksör Mary Kom'un hayatı işleniyor. Mary ailesini ve çevre baskısını delip geçip, zorlu yollarla boksör olduktan sonra,  aşık olur ve evlenir. Hamile kaldıktan sonra işine ara verir ve ikiz çocukları olur. Ama Mary geri dönmeye kararlıdır.

7. FANAA

7. FANAA

İzlemeyen ayıp eder ;) O derece yani...İmdb;7,2.

Zooni görme engellidir. Arkadaşları ile gittiği başka bir şehirde Rehanla karşılaşır. Rehana aşık olur. Güzel bir aşk hikayesinden sonra Zooni ameliyat olur ve gözleri açılır. Fakat o zaman da Rehan'ı yanında bulamaz. Rehan'nın geçmişinden sıyrılıp Zooni'ye geri dönüşü ve Zooni'nin hayatla olan mücadelesi.

6. BLACK

6. BLACK

Belki 'Benim Dünyam' filmini izleyenler bilir. İşte o filmin esinlendiği film. imdb;8,3

Michelle doğuştan görme ve duyma engellidir. Küçüklüğünden beri, ona duymamasına ve görmemesine rağmen ona konuşmayı öğreten hocası ile büyür ve hayatta her zaman bir yerlere gelmeye çalışır. Bu süre zarfında, büyüdükçe, hocası Debraj'a aşık olur.

5. SLUMDOG MİLLİONAİRE

5. SLUMDOG MİLLİONAİRE

Sadece Bollywood listelerine sığmayıp, adeta Oscar avcısı bir film. Fazla abartmadan imdbsi;8,0

Jamal Malik bizdeki 'kim milyoner olmak ister'e katılır ve tüm soruları teker teker bilir. Yarışmanın bitimine az kala, bu kadar soruyu bilmesine şaşıran sunucu, böylesine cahil birinin hile yapmadan geçemeyeceğini düşünür ve onu polise şikayet eder. Fakat aslında Jamal'ın soruları bilmesindeki tek etken hayattan öğrendiği dersler ve soruların bildiği yerlerden çıkmasıdır.

4. LİFE OF Pİ

4. LİFE OF Pİ

Bi zahmet bunu da izleyin artık :D imdb;8,0

Pi bir gemi kazasında, okyanusun göbeğinde 300 kiloluk yırtıcı bir kaplanla tek başına kalır kayıkta. Ter teker gemisindeki hayvanlar ölür ve sonunda kaplanla baş başa kalırlar. Pi zaman geçtikçe kaplanla küçük bir kayıkta nasıl yaşayacağını çözmeye başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. MY NAME İS KHAN

3. MY NAME İS KHAN

Büyük ihtimalle şu repliği az çok bir yerde görmüşsünüzdür; 'Benim Adım Khan ve Ben Terörist Değilim.' Tabi ki de değilsin Khan ;) İmdb;8,0.

Rızwan Müslümandır ve asperger sendromu hastasıdır. Amerika'ya annesinin ölümünden sonra, kardeşinin yanına gider. Orada Mandira ile tanışır ve evlenirler. Ama mutlulukları ve aşkları uzun sürmez. İkiz kulelerin bombalanması ile, Mandira'nın oğlu Sam öldürülür ve Rızwan'nın artık başka bir yol çizmesi gerekir. Kendisinin terörist değil, dürüst bir Müslüman olduğunu kanıtlamaya çalışır. Hem Mandira'ya hem de Amerika başkanına.

2. PK

2. PK

Aamir Khan filmi arıyorsanız bu taze çıktı ;) İmdb;8,5

Pk adeta küçük bir çocuk gibidir. Dünyaya farklı bir açıdan bakar ve insana cevabını aklına bile getirtemeyecek sorular sorar. Meraklı ve gizemli hali, adını PK(sarhoş) koydurtur. Dine, kültürlere başka bir açıdan bakan ve en ince ayrıntısını bile kurcalayan PK'yi, ön yargısız izlemeniz gerekilen bir film.

1. 3 İDİOTS

1. 3 İDİOTS

En başta imdbsinin 8,5 olduğunu belirteyim. Sonra baş rolünde de Aamir khan'nın olduğunu.

İzlemezseniz ayıp edersiniz. Derse olan motivasyonunuzu artıracak, hatta çalışmaya teşvik ettirecek bir film. Fazla söze gerek yok. 3 Aptalı izlemeyip insanlara 'ben hint filmi izledim' derseniz, insanlar size resmen bıyık altından gülerler. Elinizi kalbinize koyun ve deyin ki; bu filmi izlediğimde her şey yoluna girecek :D

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın