Görüş Bildir
Haberler
En Çok Kazandıran Spor Dalı Olma Yolunda: E-Spor Oyunlarının Yıllar İçinde Turnuvalarda Dağıttığı Paralar Sizi Şaşırtacak!

En Çok Kazandıran Spor Dalı Olma Yolunda: E-Spor Oyunlarının Yıllar İçinde Turnuvalarda Dağıttığı Paralar Sizi Şaşırtacak!

Don't mind me
14.03.2019 - 12:42

Günümüzde e-spor organizasyonları artık pek çok spor müsabakasından fazla izleniyor ve seviliyor! Her ne kadar bazıları oyun oynamayı bir spor olarak saymaya karşı çıksa da, e-spor artık aldı başını gitti! PUBG'den League of Legends'a, Apex Legends'tan FIFA'ya, pek çok oyun devasa turnuvalar düzenliyor ve büyük sponsorlara sahip takımlar bu turnuvalarda büyük ödül için yarışıyor! İşte çağın en popüler e-spor oyunları ve bugüne kadar dağıttıkları ödüller!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Counter Strike: Global Offensive

İnternet kafelerde arkadaşlarımızla kapışmaya doyamadığımız Counter Strike, Global Offensive ile çağın en ciddi e-spor organizasyonlarından biri haline dönüştü.

3892 turnuva düzenleyen ve halihazırda 11171 profesyonel oyuncusu olan oyun, turnuvalarda 70 milyon dolardan fazla ödül dağıtmış!

DOTA 2

DOTA 2

Moba oyunların babası DOTA 2 ise tüm e-spor oyunları arasında en bonkörü! Dünya çapında 1000'i aşkın turnuvada 176 milyon dolar ödül dağıttı!

PUBG

Battle Royale oyunlarının popüler hale gelmesinde şüphesiz PUBG'nin etkisi büyük. Oyun hem mobil dahil olmak üzere her platformda turnuvalar düzenliyor.

PUBG bugüne dek 9 milyon dolara yakın para dağıttı ve 117 turnuva düzenledi.

League of Legends

League of Legends

MOBA oyunlarının babası DOTA desek de League of Legends'ın rekabette eksik kalmadığını söyleyebiliriz.

Her yıl devasa organizasyonlarıyla gündeme gelen oyun dünya çapında 2211 turnuva düzenledi ve toplam 64 milyon dolar ödül dağıttı.

EA Sports FIFA

EA Sports FIFA

Futbol tutkunlarının aşığı olduğu FIFA her yıl devasa turnuvulara imza atıyor, sadece bu yıl FIFA 19 ile toplam 1.1 milyon dolar ödül verdi!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rocket League

Rocket League oyun dünyasının stres atmaya birebir en keyifli oyunlarından ancak e-spor arenasında profesyonel oyunculara 4 milyon dolar para dağıttı!

Forza Motorsport 2

Forza Motorsport 2

Xbox'un meşhur yarış oyunu Forza, e-spor camiasında çok yaygın değil. Ancak yine de sadece 2 turnuvada 222 bin dolar ödül dağıttı!

Age of Empires 2

Age of Empires 2

1999 yılında sürüldüğünden beri en sevilen strateji oyunlarından olan Age of Empires 2, yıllar içinde taktik bilgisine güvenen profesyonel oyunculara toplamda 713 bin dolar dağıttı! 

USTA, YAPARIM!

Hearthstone

Hearthstone

Hearthstone, Blizzard'ın Warcraft temalı kart oyunu ve e-spor dünyasında oldukça popüler! 800'ü aşkın turnuvada 2126 oyuncu yarıştı ve kazananlar 15.5 milyon dolarlık toplam ödülden payına düşeni aldı!

Overwatch

Overwatch

Overwatch dinamik yapısı ile FPS oyunlarına yeni bir soluk getirmiş ve kitlelerce çok sevilmişti. Toplamda 12 milyon dolarlık ödülü dünya çapında 632 turnuvada dağıtan Overwatch piyasaya çıkalı sadece 3 yıl oldu!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fortnite

Fortnite

Battle Royale oyunlarının hayatımızın merkezine girmesinde PUBG ile birlikte büyük rol oynayan Fortnite, etkileyici etkinliklere imza attı ve 21 milyon dolardan fazla ödülü sadece 191 turnuvada dağıttı!

Rainbow Six Siege

Rainbow Six Siege

Oyun dünyasının en sevilen taktiksel FPS oyunlarından biri olan Rainbow Six Siege, dünya çapında dağıttığı 5 milyon dolarlık ödülü ile göze çarpıyor.

Bonus: Apex Legends

Bonus: Apex Legends

Çıkalı henüz 1 ay oldu ancak Apex Legends'ın diğer Battle Royale oyunlarını kısa sürede yakaladığı apaçık ortada. Bu bir  ay içinde 11 turnuva düzenleyen Apex Legends toplamda 224 bin dolar dağıttı!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
2
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın