Görüş Bildir
Haberler
Elon Musk ve Yapay Zeka Uzmanlarından Uyarı: "Çalışmaları Durdurun!"

Elon Musk ve Yapay Zeka Uzmanlarından Uyarı: "Çalışmaları Durdurun!"

Barış Toku
30.03.2023 - 15:10 Son Güncelleme: 01.04.2023 - 23:29

Geçmişte yapay zeka ve robot endüstrisindeki gelişmelerden endişe duyduğunu söyleyen ünlü milyarder Elon Musk, son günlerde büyük ilerleme kaydeden yapay zeka çalışmalarının durmasını istedi. Teknoloji dünyasının önde gelen ismi bu isteğini uzmanlarla beraber yazdığı bir açık mektup ile geliştiricilere gönderdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Yapay zekayı geliştirmeyi durdurun"

"Yapay zekayı geliştirmeyi durdurun"

Tesla, SpaceX ve Twitter gibi ünlü şirketlerin sahibi Elon Musk, dün teknoloji sektörünün önde gelen bazı isimleriyle beraber bir açık mektup paylaştı. CEO'nun liderlik yaptığı topluluğun gönderdiği mektubun alıcısı ise yapay zeka geliştiricileri. Daha öncesinde de söz konusu endüstrideki gelişmelerden endişe duyduğunu söyleyen Musk'a göre, yapay zeka çalışmaları geç olmadan durdurulmalı.

Musk ve beraberindeki 1000 adet uzman yapay zekayı tehlikeli buluyor.

Musk ve beraberindeki 1000 adet uzman yapay zekayı tehlikeli buluyor.

Gönüllü şekilde faaliyet sürdüren Future of Life Enstitüsü, dün Elon Musk başta olmak üzere 1000'den fazla teknoloji uzmanının imzaladığı bir açık mektup ile yapay zeka geliştiricilerinin çalışmalarını durdurmasını talep etti. 

Mektubu imzalayan uzmanlara göre, son günlerde çığır açan yapay zeka çalışmaları şu anda kontrol edilemeyecek şekilde ilerliyor ve endüstrideki gelişme hızına kıyasla oldukça daha yavaş şekilde denetleniyor.

"Çalışmalara en az 6 ay ara verilmeli"

"Çalışmalara en az 6 ay ara verilmeli"

Ünlü CEO'nun liderliğinde yayınlanan mektupta yapay zeka gelişmelerindeki olağanüstü hızdan endişe duyulduğu şu şekilde açıklanıyor:

Yapay zeka endüstrisi hiç kimsenin, hatta yaratıcılarının bile anlayamadığı, tahmin edemediği ya da güvenilir bir şekilde kontrol edemediği, her zamankinden daha güçlü dijital zihinler geliştirmek ve konuşlandırmak için kontrolden çıkmış bir yarışa kilitlenmiş durumda.

Mektubu imzalayan uzmanlara göre, mevcut çalışmalara en az 6 aylık bir süre için ara verilmeli ve bu ara içerisinde hükümetler devreye girmeli. Musk ve uzmanlar, yetkililerinin bu konuda acele etmesi gerektiğini, Microsoft ve Google gibi büyük devlerin de bu kontrolsüz piyasaya büyük yatırımlar yapmak için hazır olduğunu da belirtti.

"GPT-4 kontrol altına alınmalı"

"GPT-4 kontrol altına alınmalı"

Sektörün önde gelen isimlerinden OpenAI tarafından geliştirilen GPT yapay zekası Elon Musk'ın en büyük korkularından biri. Musk'a göre geçtiğimiz günlerde geliştirilmesi tamamlanmış GPT-4 sürümü ile beraber neredeyse normal bir insanın yaratıcılık seviyesine erişen yapay zeka teknolojisi, denetim sürecine girmeli.

Apple ve Skype'ın önde gelen isimleri de Musk'a katılıyor.

Apple ve Skype'ın önde gelen isimleri de Musk'a katılıyor.

Bu konuda endişelenen kişi sadece Musk değil. Açık mektupta imzası bulunan isimler arasında Apple'ın ortaklarından Steve Wozniak, Skype kurucusu Jaan Tallinn gibi CEO'lar, ABD'de aktif olarak faaliyet gösteren siyasetçiler, Yoshua Bengio ve Stuart Russell gibi yapay zeka uzmanları bulunuyor. 

Siz durmak bilmeyen yapay zeka teknolojisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Çalışmalar durdurulmalı mı? Lütfen yorumlarda belirtmeyi unutmayın. Gelişmelerden haberdar olmak için takipte kalın.

İlginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
4
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ulaş Yıldıran

Skynet gibi içimizde patlamasa bari :)

Ö.Ş.Ş.

Devlet Bahçeli: Yabay zega gabadılsın