Görüş Bildir
Haberler
Geri Geliyorlar: Tuşlu Telefonlar Tekrardan Moda Olmaya Başlıyor

Geri Geliyorlar: Tuşlu Telefonlar Tekrardan Moda Olmaya Başlıyor

Barış Toku
29.03.2023 - 16:30 Son Güncelleme: 29.03.2023 - 17:05

Bir zamanların en büyük teknoloji modası olan tuşlu telefonlar, yerini yeni nesil akıllı cihazlara bıraktıktan sonra büyük bir sessizliğe büründü. Ancak yakın tarihte ülkemizde gerçekleşen doğal afetler insanların şimdikilere kıyasla daha dayanıklı olan tuşlu telefonları tekrardan kullanmasına neden oldu. Detaylar haberde.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tuşlu telefonlar Türkiye'de yeniden rağbette

Tuşlu telefonlar Türkiye'de yeniden rağbette

Günümüzde neredeyse her gün bir yenisi piyasaya sürülen akıllı telefon modelleri artık hayatımızın bir parçası. Gün içindeki çoğu ihtiyacımızı karşılayan bu cihazlar bünyesinde barındırdığı özelliklerle en büyük yardımcılarımız haline geldi. 

Ancak yapısı sebebiyle oldukça kırılgan olan yeni nesil telefonlar, çabucak bozulabiliyor, hızlı şekilde şarjını tüketebiliyor ve bizleri yarı yolda bırakabiliyor. Şubat ayında ülkemizde gerçekleşen deprem felaketinin ardından da bahsettiğimiz bu dezavantajları kötü bir şekilde deneyimledik. İletişimin hayati önem taşıdığı bu anlarda afetzede vatandaşların telefonlarını kullanamaması, şimdikilere kıyasla kat kat daha dayanıklı olan cep telefonların tekrardan kullanılmasına neden oldu.

Daha dayanıklı ve daha uzun ömürlüler

Daha dayanıklı ve daha uzun ömürlüler

Çoğumuzun 2000-2010 yılları arasında piyasaya sürülen tuşlu telefonları deneyimleme şansımız olmuştur. Söz konusu çağın efsane telefonu Nokia 3310 ve bu modelin ekolünden üretilen eski cihazlar, dayanıklılığı ve haftalarca bitmeyen kullanım süresi gibi özellikleri ile ünlüydü.

Geçtiğimiz ay yaşanılan deprem ve sel gibi felaketlerin ardından insanlar yanlarında veya afet çantalarında hazır olarak bulunacak bir tuşlu telefon için bayilere akın ettiler.

Eski model telefonlara büyük ilgi gösteren vatandaşlar, yerini yeni nesil teknolojilere bırakan bu ihtiyarları tekrardan moda haline getirdi. Afetlerin daha az yaşandığı senelerde sadece yaşlı insanların ve askerler için bir tercih olan tuşlu telefonlar, artık birçok vatandaşımızda yedek iletişim aracı olarak kullanılıyor.

İlginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Erol Kayar

Cep telefonu vergilerine yüzde 20 demeyelim de retro telefonlara talep var diyelim

Pasif Kullanıcı

Dedem ninem trend takip ediyor desenize -D