Görüş Bildir
Haberler
Elçi Soruşturmasında Bir İhmal Daha: PTT Kamerasının 17 Dakikası Dosyada Yok

Elçi Soruşturmasında Bir İhmal Daha: PTT Kamerasının 17 Dakikası Dosyada Yok

Onedio Medya
18.01.2016 - 18:37

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada, PTT binasına ait güvenlik kamerasından alınan ve Elçi'nin öldürüldüğü anları kapsayan 17 dakikalık kısmın soruştuma dosyasına eklenmediği ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Polis kamerasındaki Elçi'nin vurulma anına ilişkin görüntülerin kesilmesi, olay yerindeki delillerin kaybolması, istihbaratçıların olaydan sonra kimliklerini savcıdan gizlemesi skandalına bir yenisi eklendi. 

Elçi'nin katledildiği sokakta bulunan PTT binasına ait güvenlik kamerasından 17 dakikalık kısmın, dosyada olmadığı ortaya çıktı. Diyarbakır Barosu avukatları, soruşturmayı yürüten savcıya başvurarak, görüntünün akıbetini sordu.

Zaman'dan İsmail Avcı'nın haberine göre çok sayıda avukatın dosyayla ilgili yaptığı çalışmada, yeni bir skandal ortaya çıktı. Avukatlar, polis tarafından toplanan görüntülerin eksik olduğunu fark etti.

Savcıya kayıp görüntü soruldu

Elçi'nin öldürüldüğü sokakta bulunan PTT şubesinden alınan güvenlik kamerası görüntülerinden 17 dakikalık bölümünün olmadığı anlaşıldı. Bunun üzerine savcıya dilekçe veren avukatlar, görüntünün akıbetini sordu. Avukatlar dilekçesinde “PTT kamera kayıtlarında olay günü saat 11.34 ile 11.51 saatleri arasında 17 dakikalık bir kesintinin mevcut olduğu, bu haliyle görüntü kayıtlarına dışarıdan müdahale edilmiş olabileceği kuşkusu ortaya çıkmaktadır.” ifadelerine yer verdi. 

Görüntü kayıtlarının ve bunları kaydeden cihaz ve hafıza kartlarının TÜBİTAK'a veya Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesi talep edildi.

PTT şubesinden alınan görüntülerde saat düzenlemesi yapılmadığından kayıtlar bir saat ileriyi gösteriyor. Tahir Elçi, saat 10.51'de vuruldu. PTT kamerasında 11.34 ile 11.51 arasındaki görüntü yok. Bu Elçi'nin vurulma anı olan 10.34 ile 10.51 arasındaki görüntüye denk geliyor. Avukatlar, soruşturmada bunun göz önünde bulundurularak işlemlerin yapıldığını belirtti. 

Polis kamerasında 13 saniyelik görüntünün de kayıp olduğu daha önce ortaya çıkmıştı. Bu kayıp görüntünün Elçi'nin vurulduğu ana ait olduğu iddia edilmişti.

Kaybolan iki delil...

Kaybolan iki delil...

Olay yerinden toplanan 83 delilden 42 ve 47 No'lu delilerin kaybolduğu ortaya çıktı. 

Avukatlar kendi çabalarıyla yaptıkları araştırmada, Elçi'nin öldüğü sırada bölgede bulunan ve emniyetin savcılıktan gizlediği belirtilen iki istihbarat polisini tespit etti. Avukatların başvurusu üzerine savcılık harekete geçti ve bu isimlerin ifadesini ‘tanık' sıfatıyla aldı. 

Olay yeri inceleme görüntülerini izleyen avukatlar, Elçi'nin vurulup yüzüstü düştüğü Dört Ayaklı Minare'nin ayakları dibinde bulunan 80 No'lu mermi çekirdeğinin yerden alınmadığını tespit etti.

İki istihbaratçının silahları incelenmemiş

İki istihbaratçının silahları incelenmemiş
İçeriğin Devamı Aşağıda

Olay sırasında sokakta bulunan polisler ile kaçan teröristin attığı tabancanın balistik incelemesinin yapıldığı; ancak sokakta olduğu sonradan ortaya çıkan istihbaratçıların silahlarının ise alınmadığı anlaşıldı. Avukatların talebi üzerine savcıya gönderilen belgelerde, İstihbarat ve Terör Şube'nin görevlendirme yazılarını olaydan günler sonra yazıldığı belirlendi. 

Tahir Elçi vurulmadan önce 2 polisi şehit ederek kaçan teröristleri 15 kilometre takip eden 2 istihbaratçı, olay günü olay yerinde görevliymiş gibi gösterildi. Elçi'nin vurulma anının emniyet kameraları tarafından kaydedildiği, ancak ölüm anına ait olduğu değerlendirilen 13 saniyelik kısmın soruşturma dosyalarında yer almadığı ortaya çıktı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
görüncek adam

Güvenlik güçlerinin de içinde olduğu bir olayı , güvenlik güçleri yüzünden aydınlatılamıyor.Deliller karartılıyor veya kayboluyor, polislerin verdiği ifade i... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

sivil ölümlerinin çoğunda yapıldığı gibi aynı durum işte.. herkes propaganda derdinde - gerçekleri söylemeye çalışanlar da içeri atılıyor.

itsasin

türkiyede ali ismail korkamazı "arkadaşaları dövmüştür" diyen bir vali , kamera kayıtlarını çalan polisler var .devlet mafya kadar yasalara uyuyor.yasalar s... Devamını Gör

erkan aygün

Tam komedi amk. Ne sacma bir ulke lan burasi. Afrika ulkeleri gibi oldu