Görüş Bildir
Haberler
El Nusra IŞİD'e Bağlılık Yemini Etti

El Nusra IŞİD'e Bağlılık Yemini Etti

Ulaş
25.06.2014 - 19:04
İçeriğin Devamı Aşağıda

En Dişli Rakibi El Nusra'dan Işid'e Bağlılık Yemini

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör estirmeye devam ederken, Suriye ve Irak’ta ‘ muhalif ‘ terör örgütleri arasındaki dengeyi IŞİD lehine değiştirebilecek bir gelişme yaşandı. El Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi’nin Suriye’de, hem de Irak sınırındaki stratejik Ebu Kemal kasabasında faaliyet gösteren kolu, bir zamanlar rakibi olan IŞİD’e bağlılık yemini etti.

Buna göre, stratejik kasabadaki El Nusracıların lideri Ebu Yusuf el Masri, önde gelen bir IŞİD savaşçısına bağlılık yemini ederken görüntülendi. Londra merkezli, muhaliflere yakın Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre, El Masri’nin yemin ederken çekilen fotoğrafları Twitter’da paylaşıldı.

Gözlemevi’nin yöneticisi Rami Abdurrahman bu durumu, ” Çok önemli çünkü Nusra Ebu Kemal’de güçlü. Bu yemin Ebu Kemal’in IŞİD’e geçtiği anlamına gelmiyor ama IŞİD artık orada da varlık gösterecek demektir ” dedi.

IŞİD geçen yıl El Kaide tarafından bile fazla radikal bulunmuş; El Kaide, Suriye’deki kolunun El Nusra Cephesi olduğunu ilan etmişti. IŞİD geçen yıl Suriye içindeki bazı bölgelerin kontrolü için El Nusra’yla çatışmıştı.

  • Diken
Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/en-dis...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0