Görüş Bildir
Haberler
Ekvador: ‘Türkiye'ye Nota Vereceğiz’

etiket Ekvador: ‘Türkiye'ye Nota Vereceğiz’

Emre Ordu
06.02.2016 - 19:56 Son Güncelleme: 06.02.2016 - 20:14

Ekvador Dışişleri Bakanı Ricardo Patino, Türkiye Cumhurbaşkanlığı korumalarının Erdoğan karşıtı göstericilere müdahalesine ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Patino, 'Kurumsallığımızı ve Ekvador'un egemenliğini savunmak için hareket edeceğiz, protesto notası vereceğiz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ekvador Dışişleri Bakanı Ricardo Patino

Ekvador Dışişleri Bakanı Ricardo Patino, Türkiye Cumhurbaşkanlığı korumalarının Erdoğan karşıtı göstericilere müdahalesine ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

Patino, “Kurumsallığımızı ve Ekvador'un egemenliğini savunmak için hareket edeceğiz, protesto notası vereceğiz ve Türk hükümetinin açıklamalarını ve cevabını bekleyeceğiz.” dedi.

Ekvador Dışişleri Bakanı, enstitüde (İAEN) Devlet Başkanı Rafael Correa'nın misafiri olarak gelen yabancı bir ülke liderine hakaretlerin “utanç verici ve saygısızlık” olduğunu ifade etti.

'Ekvador'da ifade özgürlüğü var'

'Ekvador'da ifade özgürlüğü var'

Ekvador polisinin işine karışan Türk korumaların davranışının ise kabul edilemez olduğunu belirten Bakan Patino, bazı insanların 'tekme atılarak etkisiz hale getirildiğini' söyledi.

“Türkiye güvenliği bunu yapmamalıydı” diyen Ricardo Patino, “Ekvador'da ifade özgürlüğü var ve Türkiye'nin güvenlik güçleri bu ülkede kendilerini ifade eden insanlara müdahale edemez.” şeklinde konuştu.

Patino ayrıca daha fazla önlem alması gereken İAEN kurumundan da bir açıklama istediklerini sözlerine ekledi.

Ekvador Dışişleri Bakanlığı'nın resmi sayfasında da Türkiye'nin Quito Büyükelçisi Korkut Güngen'in bakanlığa çağırıldığı ve olaydan duydukları rahatsızlığın iletildiği açıklandı.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekvador gezisinde konuşma yapmak için gittiği ulusal bir enstitüde (IEAN) protesto edilmişti. Türk korumalar Erdoğan aleyhine slogan atan Ekvadorlu göstericileri yaka paça dışarı çıkarmıştı.

CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
464
181
84
24
19
16
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Prenses Adora

Dünyada rezil olmadığımız başka ülke kaldı mı?

Prenses Adora

Adamlar ülkemizde ifade özgürlüğü var diyor. Protesto hakkı var vatandaşların yani buradaki gibi tekmeleyerek gözaltına alamazsın. Türkiye gibi bir ülkede bu... Devamını Gör

oluroyleseyler

Dayan yiğidim dünya üstünde rahatsız etmedik kimseyi bırakma, güvercin gibi dürt herkesi. Ekvadorlu kardeşlerimiz neler çektiğimizi anlamıştır eminim.

Pasif Kullanıcı

peki sen bu yorumla ne yaptın

kartacali

bizdeki aptal sürüsüde yok note vermiş savaşmı acacaklar bize diyenler var oğlum siz harbiden geri zekalı felan mısınız?? kalk sen okyanus ötesine iyi ilişk... Devamını Gör