Görüş Bildir
Haberler
Ekrem İmamoğlu ve Meral Akşener İBB'de Konuşma Yaptı

Ekrem İmamoğlu ve Meral Akşener İBB'de Konuşma Yaptı

Abdullah Demir
14.12.2022 - 19:05 Son Güncelleme: 14.12.2022 - 20:01

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında verilen 2 yıl 7 ay hapis ve siyasi yasak kararı sonrasında Saraçhane'de kendisine destek için gelen vatandaşlara seslendi. İmamoğlu ile birlikte İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de konuşma yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ekrem İmamoğlu Saraçhane'ye toplananlara seslendi

Ekrem İmamoğlu Saraçhane'ye toplananlara seslendi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, mahkemenin verdiği karara karşı kendisine destek vermek isteyen vatandaşlara Saraçhane'de seslendi. İmamoğlu şunları söyledi:

Saraçhane'ye evinize hoş geldiniz. İstanbullular, İstanbul kimin demiştik? Sizin, sizin. 16 milyon İstanbullunun. Hangi çılgın sizin, millete ait herhangi bir sürecin önüne set kurabilirmiş. Hangi çılgın zincir vurabilirmiş. Hiç kimse. Hiç kimse.

Bu akşam biriz, birlikteyiz. Yarın çoğalarak daha fazla bir arada olacağız. Daha fazla birlikte olacağız.

Şimdi, birlik ve beraberliğimizin güzel bir anını bu akşam başlatıyoruz. Yarın, çok daha büyüyecek. Genel Başkanlarımız burada olacak. Hep birlikte burada olacağız.

İmamoğlu'nun ardından İYİ Parti lideri Meral Akşener de Saraçhane'de toplanan halka hitap etti.

Meral Akşener: "Bu şarkı da burada bitmeyecek"

Meral Akşener: "Bu şarkı da burada bitmeyecek"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İBB'nin Saraçhane'deki kürsüsünde Ekrem İmamoğlu ile birlikte vatandaşlara seslendi. Akşener şunları söyledi:

'Hey gidi Saraçhane, ne çektiniz be. Bundan yıllar evvel burada okuduğu bir şiirle mahkum olan bir büyükşehir belediye başkanı vardı. Yok yok yok, biz yuhlamayız, bir gereğini yaparız. O büyükşehir belediye başkanı buradan sizlere seslenip, 'Bu şarkı burada bitmez' demişti. Doğrudur, o şarkı orada bitti ama bugün Meral Akşener olarak söz veriyorum bu şarkı da burada bitmeyecek.

(İktidar istifa sloganları) Önce gereğini yapalım. Bugün iktidarda yarından çok korkan bir irade var. İnsanlar korktukları zaman ceza verirler, zulüm yaparlar, haksızlık yaparlar. Onun için bugün Ekrem kardeşim için, Ekrem başkan için verilen bu kararın arkasında bir büyük korku var. Size duyulan, demokrasiye, millet iradesine duyulan korku var. Onlar korkuyor, biz korkmuyoruz. Yaşasın Hürriyet Kahrolsun İstibdat diyoruz.

Yıllar evvel bu meydanda şiir okuduğu için muhtar olamaz denilen, onunla ilgili manşet atılan bir büyükşehir belediye başkanı vardı. Ama velakin bakın o cumhurbaşkanı oldu. Çünkü millet iradesine el uzatılmıştı. O günün korkakları, vesayetçileri... Allah'ım ne büyüksün, kimler kimlerle beraber. Kimler ne hale geldi?

Ne olacak biliyor musunuz? Bugün bu kararı verenler siyah cübbelerini haksızlığa kılıf edenler, verdikleri kararın başında 'Türk milleti adına' diyecekler. Ne yapacaksınız? Sandıkta gereğini yapacaksınız. Hem de o sandıkta hür iradenizle, helal oylarınızla, demokrasiyle diyeceksiniz ki 'Hadi bakalım sizi gönderiyoruz' diyeceksiniz. 'Korkunun ecele faydası yoktur' diyeceksiniz. Asıl acı olanı bunları yaşayanların Ekrem başkanın sizin iradenizle, gücünüzle, millet iradesiyle seçilmiş İstanbul büyükşehir belediye başkanına bir tiyatro neticesinde bu cezanın verilmesi. Benzer cezayı dün nasıl bu millet yırttıysa, bugün verilen o cezayı da yırtacaksınız. Sandıkta yırtacaksınız, demokrasi ile yırtacaksınız.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
61
23
22
8
7
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KumdanKum

KK yokken böyle birsey olması.. sanki birileri el atmış gibi...kk nin adaylığını onaylamayan bir el.. o da almanyalarda gezecegine Turkiyede dursaydı bir bit... Devamını Gör

Solucanlı Gübre

Sozde demokrat dede sen nerdesin ya? Belediye baskaninin davasi var, satip almanyaya gidiyorsun en basta senin orda olman gerekirdi yine bana tanidik senaryo... Devamını Gör