Görüş Bildir
Haberler
Ekmekten Makarnaya, Patatesten Çikolataya Kadar Zararlı Olduğu Düşünülen Aslında Masum Olan 10 Besin

Ekmekten Makarnaya, Patatesten Çikolataya Kadar Zararlı Olduğu Düşünülen Aslında Masum Olan 10 Besin

Özlem Taner
18.03.2023 - 17:34

Yıllardır sağlıksız olduğu düşünülen bazı besinler vardır. Zararlı olduğu düşünülen bu besinlerin aslında masum olduğunu öğrenince çok şaşıracaksınız! İşte karşınızda sanıldığı kadar zararlı olmayan besinler 👇

Konserve yiyecekler

Konserve yiyecekler

Konserve yiyecekler veya dondurulmuş yiyecekler genellikle daha ucuzdur. Bunun yanında, bazı insanlar sebzelerin konserve veya donmuş olması nedeniyle besleyici olmadıklarını düşünmektedir. Araştırmalar, konserve işleminin sebzelerin neredeyse tüm besinlerini koruduğunu göstermiştir. Konserve sebzeler, koruyucu olarak kullanıldığı için fazla miktarda sodyum içerir. Konserve sebzeleri tercih ederken, sodyum oranı düşük olan konserve sebzeleri seçmelisiniz.

Yumurta sarısı

Yumurta sarısı

Yumurta kolesterolü artıran bir besin olarak bilinmektedir. Aslında yumurta, HDL (iyi kolesterol) seviyelerini artırmaya yardımcı olan sağlıklı yağlar (tekli doymamış ve çoklu doymamış yağ asitleri) içerir. Daha çok yumurtalarla birlikte tükettiğiniz diğer yiyecekler, kan basıncını ve LDL (kötü kolesterol) seviyelerini yükseltir.

Ekmek

Ekmek

Pek çok insan, karbonhidrat oranı yüksek olduğu ve fazla besin sağlamadığı için ekmekten uzak durmaktadır. Lif açısından zengin olan ekmekten uzak durmak aslında sanıldığı kadar doğru değildir.

Patates

Patates

Nişasta içeren patatesten çoğu insan uzak durmaktadır. Sanıldığı kadar korkutucu olmayan patatesin birçok faydası bulunmaktadır. Cilde iyi gelir ayrıca patates C ve B6, manganez, magnezyum, fosfor, niasin, folat ve lif içerir. Patatesi kabuğu ile tüketebilirsiniz.

Çikolata

Çikolata

Çikolatanın üzerine yapılan ve halen devam eden birçok araştırma bulunmaktadır. Kalp sağlığına da iyi gelen bitter çikolata diğer çikolata çeşitlerine göre faydalıdır. Çikolatanın faydasından yararlanmak istiyorsanız ölçülü bir şekilde tüketmeye dikkat etmelisiniz.

Patlamış mısır

Patlamış mısır

Lif bakımından zengin olan patlamış mısırının kalp sağlığına faydası bulunmaktadır. Patlamış mısırı yaparken içerisine sıvı yağ eklediğiniz zaman besin değerini düşüreceğinizi unutmamalısınız.

Sofra tuzu

Sofra tuzu

Sodyum içeren sofra tuzu insan sağlığı için oldukça önemlidir. Sofra tuzunun içerisinde bulunan sodyum, sinir sisteminize, kas sisteminize ve daha fazlasına yardımcı olur.

Kahve

Kahve

Kahve kafein içermesi nedeniyle kalp sağlığına zararlı olarak görülmektedir. Her gün 1 bardak kahve tüketmek tip 2 diyabet, kalp hastalığı, karaciğer ve endometriyal kanserler, parkinson hastalığı ve depresyon olasılığını azaltabileceği söylenmektedir.

Makarna

Makarna

Karbonhidrat içeren makarnanın besin değerinin düşük olduğu düşünülmektedir. Araştırmalar, tam tahıllı makarnanın daha fazla besin değerine sahip olduğunu ve daha uzun süre tok tutabildiğini gösteriyor. Ancak bu makarna da genellikle rafine makarnadan pahalı.

Beyaz pirinç

Beyaz pirinç

Kahverengi pirincin beyaz pirince göre daha fazla lif, magnezyum ve diğer besin maddeleri içerir. Beyaz pirinç kahve pirinç kadar olmasa da besleyicidir ve uygun fiyatlıdır.

Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Havva ışk

Öfff yemek işte yiyin gitsin