Görüş Bildir
Haberler
Kilo Vermek İsteyenler Buraya: Zayıflamaya Yardımcı Birbirinden Lezzetli 15 Besin

Kilo Vermek İsteyenler Buraya: Zayıflamaya Yardımcı Birbirinden Lezzetli 15 Besin

Özlem Taner
26.02.2023 - 11:08

''Kilo vermek için hangi besinleri tüketmeliyiz?'' diyenleri böyle alalım. İşte, sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde kilo vermek için diyetinize eklemeniz gereken 15 besin 👇

1. Somon

1. Somon

Somonun içeriğinde yüksek protein, sağlıklı yağlar ve bolca mineral yer alır böylelikle somon sizi tok tutar ve zayıflamanıza destek olur.

2. Yumurta

2. Yumurta

Yumurta, hemen hemen birçok vitamini içinde barındırır. Tam bir protein kaynağı olan yumurtayı istediğiniz şekilde tüketebilirsiniz.

3. Tavuk göğsü

3. Tavuk göğsü

Tavuk protein içeren bir et türüdür. Tavuk sizi tok tutar ve bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Tavuk ızgara, haşlama ya da fırın haliyle diyet tabaklarına konuk olabilir.

4. Lor peyniri

4. Lor peyniri

Düşük kalorili besinlerden biri olan lor peyniri, kilo verdirme konusunda oldukça başarılı. Lor peynirinin içinde yağ yakan kalsiyum mineralleri bulunur.

5. Kuru kayısı

5. Kuru kayısı

Zayıflatan besinlerden biri de kuru kayısıdır. Sağlıklı beslenirken ara öğünler yapıyorsanız, bitki çayının ya da kahvenizin yanında 2 adet kuru kayısı ile birkaç saat tok kalabilirsiniz.

6. Avokado

6. Avokado

Avokadonun yağ yakımına olan etkisi birçok uzman tarafından vurgulanmaktadır. Avokado meyvesini zayıflama sürecinde kahvaltıda, salatada, ana yemeklerin yanında ezmesi ile ya da smoothie şeklinde tüketebilirsiniz.

7. Ananas

7. Ananas

Ananas zayıflamak isteyenlerin meyve tabaklarını süsleyen bir meyvedir. Lifli ve posalı olduğu için sindirim sistemi daha hızlı çalışacaktır.

8. Elma

8. Elma

Lif ve antioksidan bakımından yüksek olan elma, aynı zamanda anti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve C vitamini içerir.

9. Olgunlaşmamış muz

9. Olgunlaşmamış muz

Olgunlaşmamış muz, dünyanın en zengin prebiyotik dirençli nişasta kaynaklarından biridir. Prebiyotik dirençli nişasta, hücrelerinizi insüline daha duyarlı hale getirerek bel çevrenizde yağ depolanmasını önlemeye yardımcı olur. Olgunlaşmamış muzları, smoothie ve yulaf ezmesi gibi tariflerde kullanabilirsiniz.

10. Yulaf

10. Yulaf

Yulaf, dirençli nişastayla doludur. Sindirim sürecinde, dirençli nişasta, hücrelerinizi insüline daha duyarlı hale getirebilecek yan ürünleri serbest bırakarak orta bölümünüzün etrafındaki inatçı yağları azaltmaya yardımcı olur.

11. Kepekli ekmek

11. Kepekli ekmek

Diyetisyenler, beyaz ekmek yerine kepekli ve tam buğday ekmekleri önermektedir. Öğünlerde ölçülü şekilde tüketilen kepekli ekmek, lifli bir besin olduğu için sindirimi rahatlatır ve besinlerin yakılmasını sağlar.

12. Limon

12. Limon

Limon detoks sularında, yoğurt kürlerinde ve salatalarda vazgeçilmez bir besin. Limonlu su metabolizmayı hızlandırarak, yağ yakımını gerçekleştirecektir.

13. Chia tohumu

13. Chia tohumu

Chia tohumunda bulunan vitamin ve mineraller, kolayca kilo vermenizi sağlayacaktır. Süt ya da yoğurt ile tüketilmesi önerilmektedir.

14. Greyfurt

14. Greyfurt

Kilo verme konusunda insülin direnci ile mücadele ediyorsanız, greyfurt tüketmenin tam zamanı diye düşünüyoruz. Greyfurt insülin direncini ortadan kaldıran ve kilo vermek için karşınıza çıkan engelleri yok eden bir meyvedir.

15. Maydanoz

15. Maydanoz

Ödem atıcı, yağ yaktıran kiloların düşmanı maydanoz zayıflama döneminde sıkça tüketilmelidir. Antioksidan bir sebze olan maydanoz, midenin rahatlamasını sağlamaktadır.

Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın