Görüş Bildir
Haberler
Ek Gelir Yaratın! Evden Yapılabilen ve Para Kazanabileceğiniz Harika İş Fikirleri

Ek Gelir Yaratın! Evden Yapılabilen ve Para Kazanabileceğiniz Harika İş Fikirleri

Ülke ekonomisi ve Türk Lirası hem uluslararası piyasalarda hem de iç pazarda çalkantılı bir döneme girmişken ek gelir elde etmek ve bir birikim yapabilmek gerçekten çok önemli bir hale geldi. Dolar neredeyse 7 lira, Euro 8 derken çeyrek altın aldı başını zaten gitti. Her düğün öncesinde gerilim müziği ile ne yapabileceğimizi düşünür olduk. 

Ben de bugün sizler için evden sermayesiz veya az sermayeli şekilde yapabileceğiniz ek iş fikirlerini listeledim ve detayları ile aktardım. Bu iş fikirlerini uygulayarak aylık olarak belirli bir miktar gelir elde edebilir ve birikim yapabilirsiniz. Hani akmasa da damlar :)

Hadi gelin hep birlikte evden yapılabilecek işler listesine göz atalım :)

Not: Listemizde sıralama rastgele yapılmıştır. Sadece ev hanımları değil, öğrenciler ve erkekler de listeden yararlanabilir. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. El işi yapmak ve satmak

1. El işi yapmak ve satmak

Bu hepimizin aklına gelen ilk fikir olmalı :) Evde el işi yapmak ve satmak çok az bir sermaye ile yapabileceğiniz bir iş. Eğer yakın çevrenizde ihtiyaç varsa veya ulaşabileceğiniz, el işlerinizi alacak bir çevreye sahipseniz her ay kenara belirli bir miktar koyabilirsiniz. Her sezon için farklı ürünler yapabilirsiniz. Yaz için bileklik, kolye; kış için ise hırka, yelek vb. ürünler yapmak mümkün. Hepsi tamamen el işi yeteneğinize bağlı tabii ki.

2. Tatlı, pasta yapmak ve onları satmak

2. Tatlı, pasta yapmak ve onları satmak

Kar marjınızın biraz daha yüksek olabileceği bir iş diyebiliriz. Eğer eliniz lezzetli ise ve çevreniz de varsa(yani sizi önerebilecek, ürünlerinizi alabilecek kişileri, grupları tanıyanlar) evde tatlı ve pasta yapmak, onları satmak oldukça kârlı olabilir. 

İpucu: Eğer hazırda malzemeniz yoksa, yeni başlıyorsanız belirli bir miktar ödemeyi önden alarak işe başlayabilirsiniz. Böylelikle hem malzemeleri almış olursunuz hem de maddi açıdan sıkışık duruma düşmezsiniz. Büyük şehirlerde bu şekilde çalışan pek çok ev hanımı var.

3. Ev yemeği yapmak ve satmak

3. Ev yemeği yapmak ve satmak

Bu fikir daha çok büyük şehirler veya il merkezleri için geçerli olabilir. Türkiye'de gelişen hizmet sektörü ile birlikte pek çok insan artık büyük şehirlerde ve il merkezlerinde yaşıyor. Gelişen dünya ile birlikte biraz daha tembelleşiyoruz ve pek çok şeye de üşeniyoruz. Yemek yapmak da bunlardan birisi. Eliniz lezzetli ise günlük yaptığınız yemeğin 4-5 kat fazlasını yaparak ve sayıyı çok da abartmadan 4-5 müşteri bulup ev yemeği satabilirsiniz. Düzenli gelire çevirmek için de ücreti aylık alırsanız çok rahat edersiniz.

4. Çocuk bakıcılığı yapmak

4. Çocuk bakıcılığı yapmak

Kendi evinizde çocuk bakıcılığı yapmak oldukça kârlı bir iş olabilir. Özellikle büyük şehirlerde bu şekilde çalışan pek çok kişi bulunuyor. Özellikle özel sektörde çalışan çiftler için çocuk bakıcıları çok faydalı oluyor. Tabii bunu yapabilmek için çocukları sevmek, onlarla iyi anlaşabilmek ve diyalog kurabilmek şart.

5. Organik gıda satışı yapmak

5. Organik gıda satışı yapmak

Gitmesek de görmesek de o köy bizim köyümüzdür! Tarımda özellikle organik gıdaya olan yoğun ilgi, organik ürünlerin fiyatlarını da arttırmış durumda. Fiyatı normal piyasa ürünlerinin 7 katına kadar çıkan organik tarım ürünleri özellikle şehir merkezlerinde büyük rağbet görüyor. Eğer köyünüzden kargo veya bir yakınınızın vasıtasıyla getirebileceğiniz ürünler varsa (bozulma riski taşımadan) çevrenize satış yapabilirsiniz. Tereyağ, bal, pestil, meyve ve sebze ürünlerini dahil edebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Nikah ve düğün şekeri yapmak

6. Nikah ve düğün şekeri yapmak

Her ne kadar düğün ve nişan sezonu daha çok yazın olsa da nikah ve düğün şekerinin sezonu hiç bitmiyor. Sadece nikah ve düğün olarak düşünmeyin, kına, söz, isteme hatta çeşitli etkinlikler için bile şeker yapabilir ve satabilirsiniz.

7. Davetiye yapmak ve satmak

7. Davetiye yapmak ve satmak

Nikah ve düğün şekeri yapılır da davetiye yapılmaz mı? Eğer grafik tasarım veya göz zevki açısından bir yeteneğiniz varsa ve bunu el işi ile birleştirebilirseniz birbirinden güzel davetiyeler hazırlayarak butik satışlar yapabilirsiniz.

8. Çanta, kutu, dekor yapmak ve satmak

8. Çanta, kutu, dekor yapmak ve satmak

Eğer el işiniz güçlü ve maharetli ise evde çanta, kutu veya dekor yaparak da para kazanmak mümkün. İş yine her zamanki gibi çevreye geliyor. Güzel bir birikim yapmak bu ek iş ile mümkün.

9. Eve iş veren firmalar ile anlaşmak ve çalışmak

9. Eve iş veren firmalar ile anlaşmak ve çalışmak

İnternette yapacağınız ufak araştırmalarla evlere çeşitli işleri veren firmaları bulabilir ve kendinize uygun olan işleri yapabilirsiniz. Gelen işler arasında davetiye katlama, ütü ve terzilik işleri, paketleme, düğün şekeri yapma gibi pek çok farklı küçük iş bulunuyor.

10. Çeviri işi yapmak

10. Çeviri işi yapmak

Eğer yabancı diliniz varsa bunu neden ek gelire çevirmiyorsunuz? Ufak bir araştırma ile internet üzerinden yakın çevrenizdeki tercüme bürolarını listeyebilir, onlara e-posta veya telefon yoluyla ulaşarak iş isteyebilirsiniz. Sayfa başı çeviriden elde edeceğiniz gelirler ile de aylık belirli bir miktarda birikim yapabilirsiniz.

11. İnternetten para kazanmak

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonus: El işi ürünlerinizi bir web sitesi, Instagram hesabı veya online(çevrimiçi) bir pazar yeri üzerinde de satabilirsiniz.

Bonus: El işi ürünlerinizi bir web sitesi, Instagram hesabı veya online(çevrimiçi) bir pazar yeri üzerinde de satabilirsiniz.

Sadece çevrenizle sınırlı kalmayıp internet üzerinden daha fazla tanıtım yapabilir ve satış olanaklarınızı arttırabilirsiniz. Bunun için web sitesi, Whatsapp sipariş, Instagram hesabı ve online pazar yerlerini inceleyebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
101
32
15
13
9
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın