Görüş Bildir
Haberler
Efsane Filmin Yönetmeninin Kafatası, Mezarından Çalındı

Efsane Filmin Yönetmeninin Kafatası, Mezarından Çalındı

Hande öçalan
15.07.2015 - 18:16 Son Güncelleme: 15.07.2015 - 18:22

Yönettiği efsanevi korku filmlerinden bir sahne gibi adeta ama, 1931'de hayatını kaybeden ve Almanya'daki aile mezarlığına gömülen, Nosferatu filminin yönetmeni F. W. Murnau'nun kafatasının, vücudundan ayrılarak çalındığı belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mezar hırsızlığı, Berlin merkezine yaklaşık 6 km uzaklıktaki Stahnsdorf'da gerçekleşti. Aile mezarlığında yatan Murnau’nun kardeşlerinin bedenlerinde ise hasar olmadığı belirtildi.

Çevresi demir olan mezarlığın hırsızlar tarafından açılarak Murnau'nun bedeninden kafasının çalındığı tespit eidldi. Mezarlık kenarında, balmumu kalıntıları bulunmasının ardından, hırsızlık sırasında mezar çevresinde mum yakılarak, Murnau'nun filmlerinden akılda kalan sahnelere gönderme olarak, bir çeşit ayin seansı yapıldığı düşünülüyor.

Der Spiegel'in haberine göre, mezarlık yetkilileri bu olaydan sonra, Murnau aile mezarlığının etrafını mühürlemeyi düşünüyor. Yetkililer, bu hırsızlık olayının ilk olmadığını dile getiriyor.

Bram Stoker'ın Dracula'sını Nosferatu'yla Yüceltmişti

Bram Stoker'ın Dracula'sını Nosferatu'yla Yüceltmişti

Murnau, 1922 yılında çektiği ve Bram Stoker romanı 'Dracula' uyarlaması olan siyah-beyaz ekspresyonist klasiği Nosferatu'yla tanınıyor. Nosferatu, daha sonra Werner Herzog tarafından da yeniden çevrilmişti. 1929'da gerçekleşen ilk Oscar Akademi Ödülleri töreninden ödülle dönen diğer bir filmi Sunrise da Murnau'nun en başarılı klasikleri arasında.

Murnau, 42 yaşında California'da geçirdiği bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetmiş ve kökenlerinin bulunduğu Almanya'ya gömülmüştü.

The Guardian & Variety

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0