Görüş Bildir
Haberler
Eczaneden Kurusıkı İle Soygunculuk Yapanlara 30 Yıl Hapis

Eczaneden Kurusıkı İle Soygunculuk Yapanlara 30 Yıl Hapis

Haberomi
21.01.2015 - 21:13 Son Güncelleme: 21.01.2015 - 22:55

Eczaneden Kurusıkı İle Soygunculuk Yapanlara 30 Yıl Hapis

Antalya’da yaşanan bu olayda 2 farklı eczaneden ilaç ve 30 tl gasp eden 2 soyguncu hakkında alınan karar “nitelikli gasp” oldu.Bu suçlama üzerine Cumhuriyet savcısı Haki Çeliker tarafından iki ayrı olay için hazırlanan iddianameler, Antalya 2. Ağır ve 3. Ağır ceza mahkemeleri tarafından kabul edildi.Bu iddianamelere göre hırsızların 30 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Buna göre 27 Aralık 2014’de S.E.T, arkadaşı S.T. ile Altınova Semti’ndeki eczaneyi soymak için motosikletle ezcanenin yakınlarına geldi. S.T motosikleti çalışır durumda bekletirken başını kapüşonla, yüzünü ise kaşkolle kapatan S.E.T, kuru sıkı silahla eczaneye girdi. Burada kalfa olarak çalışan ve kucağında bebeği bulunan Yasemin Düzgün ‘e silahı doğrultarak yazar kasadaki paraları isteyen S.E.T, bu sırada eczaneye doğru birinin geldiğini görünce tezgahın üzerinde bulunan 30 lirayı alıp hızla dışarı çıktı.

Şüpheli, arkadaşının kullandığı motosikletin arkasına binerek Koyunlar Semti’nde bulunan başka bir eczanenin önüne geldi.

Eczaneden içeri girerek burada bekleyen Sıdıka Seher Öztürk’ü de silah ile tehdit eden S.E.T, kasada bulunan 360 lirayı alarak dışarı çıktı, ancak arkadaşına kasadan 280 lira aldığını söyledi. İki şüpheli, 280 lirayı paylaşarak olay yerinden ayrıldı. Bunun üzerine olayla alakalı çalışma başlatan polis ekipleri, zanlıları gözaltına aldı.

Yasemin Düzgün’ün yakıntıcı olduğu 30 liralık gasp olayıyla alakalı 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Sıdıka Seher Öztürk’ün yakıntıcı olduğu gasp olayıyla alakalı 3. Ağır Ceza Mahkemesinde, TCK/149-1 maddesi uyarınca zanlıların haklarında ayrı ayrı 20’şer seneden 30’ar seneye kadar mapus cezası istemiyle dava açıldı.

S.E.T.’nin üzerinden ilk eczaneden aldığı 30 lira, ikinci eczaneden aldığı 280 lira ve önceden cebinde bulunan 50 lira olmak üzere 360 lira çıktı. Bu para polise teslim edildi.

Savcı, gerçek olmasa dahi kurusıkı tabancanın iğfal (aldatma) yeteneğinin bulunduğu ve bu silahın gerçek silah gibi değerlendirilmesini istedi. (AA)

Kaynak: http://haberomi.com/eczaneden-kurusik...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0