Görüş Bildir
Haberler
Eczane Aramaya Son! Akşamdan Kalmaları Kendine Getirecek "Hangover" Tarifleri

Eczane Aramaya Son! Akşamdan Kalmaları Kendine Getirecek "Hangover" Tarifleri

R.G.
21.12.2020 - 16:25

İçkinin dozunu biraz kaçırınca ertesi gün çok kötü hissederiz. Bir anda “Bu son! Bir daha bu kadar içmeyeceğim.”, “O son tekilayı içmeyecektim.” cümlelerini kurarken buluruz kendimizi ama o işlerin hiç de öyle olmayacağını biliriz. Neyse ki biz sizin yerinize yeterince içtik, kustuk, her şeyi unuttuk ama bu konuda uzmanlaştık. İşte işin ustasından akşamdan kalmaları kendine getirecek hangover tarifleri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Balon gibi hissetmemek için su iç!

Balon gibi hissetmemek için su iç!

Hangover baş ağrısını atlatmanın en kesin yollarından biri su içmek. Çünkü alkolle kaybettiğiniz sıvıyı vücudunuza geri alırsınız. Eğer mümkünse akşam yatmadan bol bol su içmeniz önemli. Ama eğer o kafada değilseniz sabah ilk işiniz su içmek olmalı!

Domates çorbasını mutlaka deneyin!

Domates çorbasını mutlaka deneyin!

İşte herkesten duyamayacağınız bir yöntem: Domates çorbası. Domatesin içinde likopen denilen bir madde var. Likopen vücut ısınızı dengelemeye yardım eder. E zaten sıcacık çorbanın iyileştiremediği ne var?

O olmazsa bu: Yoğurt çorbası

O olmazsa bu: Yoğurt çorbası

Eğer domates çorbası zahmetli geliyorsa, yoğurt çorbasını mutlaka denemelisiniz. İçeriğinde yoğurt olan yiyecekler midenize iyi gelir, bulantıyı önler. Denemenizde fayda var.

Yumurta

Yumurta

Hem ulaşması kolay hem de yapımı! İçerisindeki aminoasitler sayesinde ilaca gerek kalmadan baş ağrınızı kesecektir. Kahvaltıda yumurtanızı ister omlet yapın ister haşlayın. Tercih sizin!

Turşu suyu ne alaka?

Turşu suyu ne alaka?

Bir efsaneye göre turşu suyu kandaki sodyum ve elektrolit seviyesini azalttığından akşamdan kalmalara iyi geliyor. Hatta alkol atmadan önce tüketilmesi bile tavsiye ediliyor. Etkisini fark edeceksiniz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Asıl shot burada: Yeşil su

Asıl shot burada: Yeşil su

Tekilayı unutun, daha iyisi evinizde. Maydanoz, salatalık limon ve su ile yapacağınız bir karışım sizi tekiladan daha çok kendinize getirecek. Bu malzemeleri biraz doğrayın, karıştırın ve gerisini onlara bırakın. Hem ödeminizi atacak hem de baş ağrınıza iyi gelecek. Bu şekilde içmekte zorlanırsanız, bu malzemeleri tek tek yemek de işinizi görür.

Meyveler yine kurtarıcı…

Meyveler yine kurtarıcı…

Meyve ve meyve sularının içerisindeki früktoz (meyve şekeri) vücudun kendine gelmesini kolaylaştırır. Eğer sabah kalktığınızda su içemiyorsanız meyve suyunu deneyin. Meyve suları gibi meyveler de midenizi rahatlatabilir. Özellikle tuvaletten çıkamayanlar için muz harika bir ilaç.

En pratiği yine sandviç!

En pratiği yine sandviç!

“Bunlarla kim uğraşacak?” diyenleri duyar gibiyiz. Ekmek arası peynir ve bol sulu domatesler de hem karbonhidrat ihtiyacınızı karşılar hem de midenizi rahatsız etmez. Bu günlerde dışarıdan yemek söylemek yerine bunu deneyin. Çünkü dışarıdan söylediğiniz besinlerdeki yağ kalitesi ve miktarı midenizi daha çok yormanıza sebep olur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
14
6
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

soda+yogurt= alkali ayran👍 kesmezse alca seltzer o da olmazsa arveles canina okur zaten o agrinin... deneyim konusuyor;)

portside

Bir sabah yataktan sürünerek kalktım. Dolabı açtım. Tam su içecektim ki, bira gözüme ilişti. Dün gece rakıyı sek içen adamsın, sabahında mi su katacaksın ded... Devamını Gör

Solucanlı Gübre

Babamin da dedigi gibi civi civiyi soker diyerekten tekrar icip kendimize geliyoruz 🤣