Görüş Bildir
Haberler
Her Gün Yemek İsteyeceksiniz! Kıyır Kıyır, Ağızda Dağılan Kurabiye Yapmanın Püf Noktaları

Her Gün Yemek İsteyeceksiniz! Kıyır Kıyır, Ağızda Dağılan Kurabiye Yapmanın Püf Noktaları

R.G.
21.12.2020 - 16:58

Kış günleri bir bardak kahve ve kurabiyeye kimse hayır demez. Evi kurabiye kokusu ile donatmak ise evdekileri mutlu etmenin en kolay yolu olabilir. Fakat her kurabiye istediğimiz gibi olmaz. İşte kış günleri evdekileri hem kokusuyla hem de kıvamıyla mutlu edecek kıyır kıyır, ağızda dağılan kurabiye yapımının püf noktaları…

Margarin mi, tereyağı mı?

Margarin mi, tereyağı mı?

Margarin ile kurabiye olmaz mı? Tabii ki olur! Burada önemli olan yapacağınız kurabiyenin dokusuna karar vermek. Tereyağı ile yapacağınız kurabiye daha kıtır ve ağızda dağılır bir kıvamda olur. Fakat margarin kurabiyeye daha yumuşak bir doku verir. Tercih sizin!

Malzemenin sıcaklığı önemli!

Malzemenin sıcaklığı önemli!

Daha iyi bir kurabiye hamuru yapmak için malzemenin sıcaklığı önemli. Eğer malzemeler oda sıcaklığına gelmezse karıştırma aşamasında eşit dağılmazlar. Bu nedenle yapmaya başlamadan yarım saat önce malzemeleri buzdolabından çıkarmakta fayda var.

Karbonat mühim!

Karbonat mühim!

“Kek değil ki bu ne karbonatı?” demeyin. Kıyır kıyır bir kıvam için kabartma tozu yerine karbonatı denemelisiniz. Zorunda değilsiniz çünkü karbonat olmadan da ağızda dağılan kurabiyeler yapmak mümkün. Fakat denerseniz farkı siz de göreceksiniz.

Tuzlu kurabiyelere sirke yakışır!

Tuzlu kurabiyelere sirke yakışır!

Tuzlu kurabiyelerin gizli kahramanı: sirke. Eğer kurabiyeniz tuzlu ise; hamura biraz sirke katmak kurabiyenize hem güzel bir aroma verecek hem de güzel bir kıtırlık katacak. Bir iki yemek kaşığı sirkenin yeterli olacağını hatırlatmakta fayda var.

Nişastayı herkes bilmez!

Nişastayı herkes bilmez!

İşte herkesten duyamayacağınız bir tüyo: Hamura nişasta karıştırmak. Pastacılar kurabiye hamurlarını yaparken un ile nişastayı özellikle yarı yarıya karıştırırlar. Bu sayede kıyır kıyır, ağızda dağılan bir kurabiye kıvamı elde edilir.

Yoğururken katlayın!

Yoğururken katlayın!

Hepimiz aile büyüklerimizde gördüğümüz gibi hamuru bastırarak yoğururuz. Fakat aslında doğru olan yağ ve unu karıştırdıktan sonra diğer malzemeleri hamuru katlayarak eklemek. Hamuru iki yana açtıktan sonra malzemeyi ekleyin ve diğer tarafa kapatın. Sonrasında bu işlemi her malzeme için eşit bir şekilde dağılana kadar tekrarlayın.

Hamur da dinlensin!

Hamur da dinlensin!

Kurabiye hamuru dinlenmeyi sever. Dinlendikçe de güzelleşir. Hamuru yoğurduk, şekil vermeden önce hem hamuru hem de kendimizi yarım saat dinlendirelim. Böylece hamurumuz daha güzel şekil alacak ve pişerken sorun yaşama ihtimalimiz azalacak.

Fırında çok bırakmayın!

Fırında çok bırakmayın!

Aman dikkat! O kadar emek verdik, boşa gitmesini istemeyiz. Kurabiye hamuru fırında çok bekletmeye gelmez. Üstü kızarınca fırından almak gerekir. Fırından aldıktan 5-10 dakika sonra tam kıvamına ulaşacak. Özellikle tereyağlı hamurlarda fırından çıktıktan sonra yumuşaklık olabilir, bekledikçe kıvamını bulur.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
3
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın