Görüş Bildir
Haberler
E-Ticaret Nedir? Avantajları Nelerdir?

E-Ticaret Nedir? Avantajları Nelerdir?

E-Ticaret Nedir? Avantajları Nelerdir?

Son yıllarda genciyle yaşlısıyla hepimiz “bilgisayar kurdu” olup çıktık. Hepimizin cebinde akıllı telefonları, kredi kartları var. Hatta son dönemde kredi kartına bile ihtiyacınız kalmıyor çünkü kapıda ödeme seçeneği var. Hâl böyle olunca, dizüstü bilgisayarınızdan, tabletinizden veya telefonunuzdan İnternet’e bağlanıp gerekli gereksiz alışveriş yapmanız an meselesi.

Çağımızın, özellikle de çalışan kesimin ortak sorunu zamansızlık demiştik ya, bu da e-ticareti destekleyen unsurların başında geliyor bizce. Bir plaza kadını düşünün ki günün 9 saatini ofiste geçiriyor. Ofisteki hemcinslerinin, asansörde ve öğle yemeğinde karşılaştığı diğer rakiplerinin ve karşı cinsin gözü her gün bu kadının ayakkabısında ve çantasında. Ancak bu kişinin iş dışında erteleyemeyeceği başka öncelikleri ve sorumlulukları da var. Bu durumda sürekli aynı ayakkabıyı giymek ya da aynı çantayı kullanmak istemeyen bu kişi ya 1 saatlik öğle yemeği arasında bir alışveriş merkezine gidip mağaza mağaza dolaşıp yeni ürünler bulmaya çalışacak (yakınlarda bir alışveriş merkezi/mağazası varsa tabii) ya da iş yerindeyken sigara molasında, çay molasında İnternet’ten tek seferde birçok modeli görüp fiyatını öğrenebileceği sitelere girip uygun bulduklarını satın alacak ve en fazla birkaç gün içinde eline ulaşan yeni ayakkabısıyla ya da çantasıyla, yüzünde kendinden emin bir gülümsemeyle ofise adım atıp “Oo yeni mi? Çok yakışmış.” şeklindeki iltifatları kabul edecek. Elbette ki bu örneğimiz çoğaltılabilir: evini dekore etmek isteyen kadınlarımız, mağaza mağaza dolaşmaktan hoşlanmayan erkeklerimiz, sevgilisine/eşine hediye almaya vakit bulamayan ve artık yumurta kapıya dayandığı için İnternet’ten başka şansı kalmamış gençlerimiz, evden çıkamayan ama yine de çocuğunu, torununu sevindirmek isteyen ailelerimiz, her şeyin yapaylaştığı şu dönemde çocuğuna organik ürünler yedirmek isteyen annelerimiz… Kısacası yaş, cinsiyet, meslek ve sektör ayrımı olmaksızın hepimizin başvurduğu bir sistem e-ticaret.

E-ticaret dendiğinde aklınıza sadece gıda, giyim, dekorasyon gelmesin. E-ticaret artık kozmetikten kırtasiyeye, elektronik eşyadan yedek parçaya her alanda kurtarıcı. Arz edilen her ürünün mutlaka bir alıcısı da oluyor. Biraz tanıtım ve biraz da şansla birlikte ulaşmak istediğiniz nokta hayal olmaktan çıkıyor. E-ticaret sayesinde müşteri de satıcı da kazançlı çıkıyor. E-ticaret firmalarının mağaza kirası, çalışan masrafı olmadığı için müşteriler ürünleri daha uygun fiyatlara satın alabiliyor. Diğer yandan, bu sistemde satıcılar kısa sürede çok daha fazla sayıda müşteriye ulaşabildiği ve veresiye satış da seçenekler dahilinde olmadığı için işletmeler de daha kârlı çıkıyor.

Kaynak: https://birbu.com/e-ticaret-nedir-ava...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın