Görüş Bildir
Haberler
e-Devlet'ten Emeklilik Sorgulama Nasıl Yapılır?

e-Devlet'ten Emeklilik Sorgulama Nasıl Yapılır?

Müge Kakşi
09.09.2021 - 11:38

Uzun süredir çalışma hayatı içerisinde olan birçok vatandaşın hayali emekli olmak oluyor. 4A (SSK), 4B (BAĞUR), 4C (Emekli Sandığı) gibi sigorta sistemlerinden birine bağlı olarak çalışan tüm vatandaşların gerekli koşulları yerine getirdiği takdirde emeklilik hakları bulunuyor. Bu gerekli koşullar arasında yaş sınırı, prim ödemesi ve gün doldurulması gibi çeşitli kriterler bulunuyor. Çalışma hayatında olan kişiler ise bu kriterlere göre ne zaman emekli olacağını hesaplamak istiyor. Bu işlemi e-Devlet sistemi üzerinden yapmak mümkün. Peki e-Devlet emeklilik sorgulama nasıl yapılır? Sorunun cevabı haberimizin içeriğinde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uzun soluklu bir çalışma hayatı birçok kişi için yorucu olabiliyor. Vatandaşlar çalışma hayatlarını tamamladıklarında emekliliğe ayrılarak rahat bir nefes almak istiyor. Tüm bu emeklilik hayallerini gerçekleştirebilmek için ilgili yasalarca belirlenmiş bazı şartları yerine getirmiş olmak ve bir sigorta sistemine bağlı çalışmış olmak gerekiyor. Çalışan kişiler bu şartlara bağlı olarak ne zaman emekli olabileceklerini öğrenmek istiyor. Birçok sorgulama işlemi hizmetini vatandaşlara sunan e-devlet emeklilik konusundaki sorgulamaları da yapmaya imkan tanıyor. İşte e-Devlet üzerinden emeklilik sorgulama işlemleri ve detayları...

E DEVLETTE EMEKLİLİK SORGULAMA NASIL YAPILIR?

4A, 4B ve 4C gibi sigorta sistemleri çalışanların haklarını korurken onlara belirli kriterleri sağladıklarında emeklilik hakkı da sağlıyor. Birçok vatandaş ne zaman emekli olacağını öğrenmek istiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı emeklilik işlemleri eskiden sadece SGK'nın kendi sitesinden sorgulanırken, SGK'nın e-Devlet kapsamına girmesinin ardından e-Devlet üzerinden de sorgulanabiliyor. e-Devlet'ten emeklilik sorgulama işlemleri için bir kaç adım izlemek yeterli oluyor. İşte e-Devlet'te emeklilik sorgulama işlemleri:

  • Öncelikle tarayıcınızdan e-Devlet resmi web sayfasına giriş yapın.

  • Ardından açılan e-Devlet giriş sayfasında kimliğinizi doğrulamadıysanız kimlik doğrulama işlemlerini tamamlayın.

  • Kimlik doğrulama işlemi için ilgili alana T.C kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi girip ardından 'Giriş' butonuna basmanız yeterlidir. (Eğer hala bir e-Devlet şifresine sahip değilseniz size en yakın PTT şubesine giderek bir e-Devlet şifresi temin edebilirsiniz.)

  • Ardından açılan e-Devlet ana sayfasında en üstte bulunan arama çubuğuna basarak 'Normal Şartlarda Ne Zaman Emekli Olabilirim? (Sosyal Güvenlik Kurumu)' yazıp arama butonuna basın..

  • Açılan sayfada sizden istenilen bazı bilgileri doğru bir şekilde girerek 'Sorgula' butonuna basın.

  • Yaptığınız sorgulama sonrası normal şartlarda ne zaman emekli olacağınızı ekranda görebilirsiniz. Fakat bilgiler çeşitli durumlara göre farklılık gösterebilmektedir.

  • Tüm bunlar yerine kısa yoldan sorgulama yapmak için https://www.turkiye.gov.tr/sgk-ne-zaman-emekli-olabilirim linkine tıklayarak kimlik doğrulama işlemlerini tamamladıktan sonra direkt olarak e-Devlet emeklilik sorgulama sayfasına yönlendirilirsiniz.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın