Görüş Bildir
Haberler
e-Devlet'ten Doğalgaz Aboneliği Başvuru Nasıl Yapılır? İşte Doğalgaz Aboneliği ve İptali Başvuru İşlemleri...

e-Devlet'ten Doğalgaz Aboneliği Başvuru Nasıl Yapılır? İşte Doğalgaz Aboneliği ve İptali Başvuru İşlemleri...

Müge Kakşi
03.11.2021 - 11:15

Doğalgaz herkes için önemli bir yere sahip. Özellikle yaşam alanlarında ısınma ve yemek yapmak gibi temel ihtiyaçların karşılanabilmesi için büyük kolaylık sağlıyor. Bu sebepten dolayı yeni bir eve taşınıldığında ilk akla gelen şey doğalgaz açtırmak oluyor. Özellikle kış aylarında sıcak su kullanabilmek ve evin ısınmasını sağlayabilmek için gerekli olan doğalgaz başvurusunu bağlı bulunduğunuz doğalgaz dağıtım şirketine bizzat giderek yapabiliyorsunuz. Fakat bunun yerine evinizden internet üzerinden doğalgaz başvurusu yapabilmek de mümkün. Bunun için e-Devlet kapısı sizlerin yardımına koşuyor. Birçok ilin doğalgaz dağıtım şirketi abonelik işlemlerini e-Devlet kapısından halledebilme imkanı sağlıyor. Peki, doğalgaz abonelik işlemleri nasıl yapılır? e-Devlet doğalgaz aboneliği başvurusu nasıl yapılır? e-Devlet'ten doğalgaz aboneliği iptali için ne yapmak gerekiyor? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ve Ticaret Bakanlığı ile birlikte yürütülen proje ile birlikte vatandaşlar elektrik, su ve doğalgaz gibi abonelikleri şubelere gitmeden e-Devlet kapısı üzerinden yapabiliyor. Vatandaşlara zamandan tasarruf sağlayan bu işlem birkaç adımda tamamlanabiliyor. Yeni eve taşınan vatandaşların ilk yaptığı abonelik işlemlerinden biri de doğalgaz aboneliği oluyor. Özellikle ısınma, sıcak su ve yemek yapma gibi ihtiyaçların giderilmesi için gerekli olan doğalgaz büyük önem taşıyor. Birçok vatandaş e-Devlet üzerinden doğalgaz başvurusunu nasıl yapacağını merak ediyor. e-Devlet'ten doğalgaz aboneliği başvurusu yapmaya ve doğalgaz aboneliği feshi başvurusu yapmaya dair tüm işlemlere haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

e-Devlet'ten Doğalgaz Aboneliği Başvurusu Nasıl Yapılır? e-Devlet Doğalgaz Aboneliği İptali Nasıl Yapılır?

e-Devlet'ten Doğalgaz Aboneliği Başvurusu Nasıl Yapılır? e-Devlet Doğalgaz Aboneliği İptali Nasıl Yapılır?

İkametgahını değiştiren vatandaşların ilk yaptırdığı işlemlerden biri de ayrıldıkları evin doğalgaz aboneliği iptal ettirmek ve yeni taşındıkları evin doğalgaz aboneliğini açtırmak oluyor. Doğalgaz abonelik işlemleri kurumlara gitmeden e-Devlet üzerinden kolaylıkla halledilebiliyor. Bilgilendirme ve Onay, Sorgulama Yöntemi, Abonelik Yeri Sorgulama, Başvuru Formu, Ön İzleme, Sözleşme Onayı, İşlem Sonucu olarak toplam 7 adımda doğalgaz abonelik işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.  e-Devlet üzerinden doğalgaz aboneliği başvurusu ve doğalgaz aboneliği feshi için şu adımları izleyin;

  • Öncelikle tarayıcınızdan e-Devlet resmi web sayfasını açın.

  • Ardından çıkan giriş sayfasından kimlik doğrulama işlemlerini yapmadıysanız yapınız,

  • Kimlik doğrulama işlemi için T.C. kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi girerek 'Giriş' butonuna basın. (Eğer bir e-Devlet şifresine sahip değilseniz size en yakın PTT şubesine giderek bir e-Devlet şifresi temin edebilirsiniz.)

  • Ardından açılan e-Devlet ana sayfasının en üstünde bulunan arama butonuna basarak başvuru yapacağınız bölgedeki görevli doğalgaz dağıtım şirketinin adını yazın ve arama işlemine devam edin.

  • Açılan sayfada bağlı bulunduğunuz doğalgaz dağıtım şirketinin sunduğu borç ödeme, abonelik başvurusu ve abonelik feshi başvurusu gibi hizmetlerin başlıkları çıkmaktadır. 

  • Eğer doğalgaz açtıracaksanız 'Abonelik Sözleşmesi Başvurusu' yazısına tıklayın, eğer doğalgazınızı kapattıracaksanız 'Abonelik Sözleşme Feshi Başvurusu' yazısına tıklayın.

  • Yapacağınız işleme göre açılan sayfada sizden istenilen bilgileri girerek işlemleri devam ettirip en son onaylayarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. 

  • Doğalgaz aboneliği iptali veya yeni başvuru işlemlerinde sizden istenilen bilgiler arasında tesisat numarası, dask raporu, tekil no, poliçe ve mülkiyet bilgileri, sözleşme gönderim ve iletişim bilgileri gibi çeşitli bilgiler istenmektedir. 

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın