Görüş Bildir
Haberler
e-Devlet'ten Su Aboneliği Başvuru Nasıl Yapılır? İşte Su Aboneliği ve İptali Başvuru İşlemleri...

e-Devlet'ten Su Aboneliği Başvuru Nasıl Yapılır? İşte Su Aboneliği ve İptali Başvuru İşlemleri...

Müge Kakşi
03.11.2021 - 11:51

Teknolojinin ilerlemesiyle vatandaşlar birçok resmi başvuru işlemini kurumlara gitmek yerine internet üzerinden halledebiliyor. Birçok kurum ve kuruluş işlemlerinin e-Devlet kapısı üzerinden yapılmasına olanak sağlıyor. Vatandaşlar için büyük bir zaman tasarrufu olan e-Devlet işlemleri arasında en çok kullanılanı ise abonelik açtırma işlemleri oluyor. Yeni eve taşınan vatandaşlar genelde ilk olarak başvuru yaparak evin suyunu açtırıyorlar. Yeni su aboneliği yapan vatandaşlar aynı zamanda ayrıldıkları evin de su abonelik feshi işlemlerini tamamlıyor. Birçok vatandaş e-Devlet üzerinden su aboneliğinin nasıl yapıldığını internet üzerinden araştırıyor. Peki, su abonelik işlemleri nasıl yapılır? e-Devlet su aboneliği başvurusu nasıl yapılır? e-Devlet'ten su aboneliği iptali için ne yapmak gerekiyor? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Birçok vatandaş çeşitli nedenlerden dolayı ikametgahını değiştiriyor. Ülkemizde birçok ikametgah değişikliği yapan vatandaşı ilgilendiren konulardan biri de abonelik işlemlerinin nasıl yapıldığı oluyor. Eskiden abonelik işlemleri kurumlara gidip bizzat başvurularak gerçekleştirilirken artık bu işlemler internet üzerinden kolaylıkla halledilebiliyor. Ticaret Bakanlığı tarafından sunulan proje ile beraber 18 Şubat 2019 tarihinden itibaren, vatandaşlar su aboneliği başvurusunu E-Devlet üzerinden gerçekleştirebiliyor. Birçok vatandaş su aboneliğini e-Devlet üzerinden nasıl açtıracağını merak ediyor. e-Devlet'ten su aboneliği başvurusu yapmaya ve su aboneliği feshi başvurusu yapmaya dair tüm işlemlere haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

e-Devlet'ten Su Aboneliği Başvurusu Nasıl Yapılır? e-Devlet Su Aboneliği İptali Nasıl Yapılır?

e-Devlet'ten Su Aboneliği Başvurusu Nasıl Yapılır? e-Devlet Su Aboneliği İptali Nasıl Yapılır?

Yeni eve çıkan vatandaşların ilk atacağı adım ayrıldıkları evin su aboneliğini iptal ederek yeni taşındıkları ev için su aboneliği başvurusu yapmak oluyor. Bu işlemi eskiden ilgili kurumlara giderek yaparken artık e-Devlet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebiliyorsunuz.  e-Devlet üzerinden su aboneliği başvurusu ve su aboneliği feshi için şu adımları izleyin;

  • Öncelikle tarayıcınızdan e-Devlet resmi web sayfasını açın.

  • Ardından çıkan giriş sayfasından kimlik doğrulama işlemlerini yapmadıysanız yapınız,

  • Kimlik doğrulama işlemi için T.C. kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi girerek 'Giriş' butonuna basın. (Eğer bir e-Devlet şifresine sahip değilseniz size en yakın PTT şubesine giderek bir e-Devlet şifresi temin edebilirsiniz.)

  • Ardından açılan e-Devlet ana sayfasının en üstünde bulunan arama butonuna basarak başvuru yapacağınız bölgedeki görevli su idaresi şirketinin adını yazın ve arama işlemine devam edin.

  • Açılan sayfada bağlı bulunduğunuz su idaresi şirketinin sunduğu borç ödeme, abonelik başvurusu ve abonelik feshi başvurusu gibi hizmetlerin başlıkları çıkmaktadır. 

  • Eğer suyunuzu açtırmak istiyorsanız 'Yeni Abonelik Başvurusu ve Takibi' yazısına tıklayın, eğer suyunuzu kapattırmak istiyorsanız 'Abonelik Sözleşme Feshi Başvurusu' yazısına tıklayın.

  • Yapacağınız işleme göre açılan sayfada sizden istenilen bilgileri girerek işlemleri devam ettirip en son onaylayarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. 

  • Su aboneliği iptali veya yeni başvuru işlemlerinde sizden istenilen bilgiler arasında tesisat numarası, tekil no, poliçe ve mülkiyet bilgileri, sözleşme gönderim ve iletişim bilgileri gibi çeşitli bilgiler istenmektedir. 

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın