Görüş Bildir
Haberler
Düşündüğünüz Kadar Basit Değil! Duştayken Hepimizin Yaptığı Birbirinden Sağlıksız 10 Hareket

etiket Düşündüğünüz Kadar Basit Değil! Duştayken Hepimizin Yaptığı Birbirinden Sağlıksız 10 Hareket

Rinascita
05.08.2018 - 17:26

Duş alırken neyin yolunda gidemeyeceğini merak ediyor olabilirsiniz. İşin aslı şu ki, bütün vücudunuz suyun altındayken kullandığınız çeşitli vücut şampuanları ve sabunlar cildinize zarar veriyor olabilir. Duş almak fazlasıyla basit ve kişisel olduğunu düşününce, bize zarar veren alışkanlıkları fark etmek de zorlaşıyor. 

İşte insanların gündelik hayatta yaptığı birbirinden basit ama zararlı alışkanlıklar...

Kaynak: https://www.reddit.com/r/YouCook/comm...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yüz yıkamak

Duştayken yüzünüzü yıkamak size normal gelebilir ama aslında bu yüzünüze zarar verir. Birçok insan sıcak suyla duş alır ve bu da normal zamanda yüzünüzü yıkarken kullandığınız sudan daha sıcaktır. Cildiniz fazlaca hassastır bu nedenle yüzünüze zarar vermemek için ılık su kullanmak en iyisidir.

2. Ayakları yıkamamak

2. Ayakları yıkamamak

Duş alırken ayakları ayrıca yıkamak çok mantıklı görünmeyebilir. Ama ayaklarınızın ıslanması demek, temizlendikleri anlamına gelmiyor. Ayaklarınız yerle temas halinde olduğu için kirlenir ve terler. Dolayısıyla vücudun en kirli kısımlarından biri de ayaklardır. Bu nedenle ayakları ayrıca yıkamanız önemli.

3. Lifi düzenli olarak değiştirmemek

3. Lifi düzenli olarak değiştirmemek

Küflerin nemli yerlerde oluştuğunu hepimiz biliyoruz ve nem de elbette banyoların vazgeçilmezi. Bu nedenle eğer aylarca, hatta yıllarca aynı lifi kullanıyorsanız büyük olasılıkla o lifin içerisinde minik minik küfler ve mikroplar oluşmaya başlamış demektir. Göremiyor olmanız, orada olmadıkları anlamına gelmez. Lifi her kullanımdan sonra iyice yıkayın, kuruyabileceği bir yere asın ve ayda bir yenisiyle değiştirin.

4. Sabunluk kullanmak

Eğer kalıp sabun kullanıyorsanız, her kullanımdan sonra nereye koyduğunuzu kontrol edin. Gömülü sabunlukları değil, daha çok telli veya delikli sabunlukları tercih edin. Gömülü sabunlukların tam bir bakteri yuvası olduğunu unutmayın.

5. Esanslı sıvı sabunlardan kullanmak

5. Esanslı sıvı sabunlardan kullanmak

Kokuları harika olabilir ama hassas ciltler için çok da uygun olmayabilir. Sıvı sabunlarda bulunan bazı kimyasal maddeler ciltte tahrişe neden olabilir. Cildiniz kuru ve hassas ise, esanslı olmayan sıvı sabunlar kullanabilirsiniz. Veya renksiz, zararlı kimyasal maddeler bulundurmayan ve esanslı olmayan kalıp sabunları tercih edebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Eski jiletleri kullanmak

Birçoğumuz tamamen işe yaramaz hale gelene dek aynı jileti kullanıyoruz. Lifler ve sabunların yarattığı bakterileri jiletler de yaratıyor. Daha kötüsü jilet yeteri kadar keskin değilse, vücudunuzda küçük kesikler oluşmasına neden oluyor. Gözle göremeyeceğiniz kadar küçük olan bu kesikler jiletinizin ucunda bulunan mikroplar için yeterince büyük.

7. Kullanılan jiletleri duşta bırakmak

7. Kullanılan jiletleri duşta bırakmak

Sebebi ise yine aynı; mikroplar! Eğer jileti illaki duşta bırakacaksanız, asabileceğiniz bir yer olmasına dikkat edin. Böylece her kullanımdan sonra kuruması için zaman tanımış olursunuz.

8. Her gün saç yıkamak

Saçları her gün yıkamak aslında iyi bir fikir değildir. Saç deriniz bir müddet sonra kurumaya başlar ve saçınızdaki yağ dengesini sağlamak için daha fazla yağ üretilir. Sonrasında ise elbette saçlarınız daha çabuk ve daha çok yağlanır. Eğer böyle bir alışkanlığınız varsa diplere kuru şampuan uygulamaya, saçlarınızı da gün aşırı yıkamaya çalışın.

9. Spor sonrası duş almamak

Bakterilerin ılık ve ıslak ortamlarda bulunduğunu biliyorsunuz. Ter ise ikisini de sağlıyor. Elbette güçlü ve fit kalmak önemli. Ama spordan sonra duş alacak vakti yaratmanız gerek. Böylece hem daha iyi hissedeceksiniz, hem de daha güzel kokacaksınız.

10. Nemlendirici kullanmamak

Nemlendiricilerin yalnızca kadınlar için olmadığını söyleyerek başlayalım. Nemlendirici kullanmak vücudun aşırı derecede kurumasını engeller. Özellikle de duş aldıktan sonra kullandığınız zaman, cildiniz nemlendiriciyi çok daha iyi emer. Ayrıca sıcak duş sırasında vücudunuzun kaybettiği nemi vücuda geri kazandırır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
360
34
19
19
15
12
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ntyz

Spor sonrası duş almayanı ve yüz yıkadıktan veya duştan sonra cilde nemlendirici sürmeyeni anlamıyorum!! Duştan sonra ciltte oluşan hissiyat çok kötü çünkü.

Ben sütle yıkandığm için öyle şeylere ihtiyacım olmuyor.

Savaş Karadağ

Spor sonrası duş almayanlar ölsün.

Merida

her gün saç yıkanmamalı. her spor sonrası duş alınmalı. peki her gün spor yapan biri ne yapmalı?

Pasif Kullanıcı

hemen söylim saçlarımı birgün yıkıyorum bir gün yıkamıyorum ama vucudumu net yıkıyorum hergün spor günlerim ve banyo günlerimi aynı güne getiriyorum eğer her... Devamını Gör