Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Zengin Adamının Beynini Şekillendiren Kitapları Okumak İstemez miydiniz?

Dünyanın En Zengin Adamının Beynini Şekillendiren Kitapları Okumak İstemez miydiniz?

Erkam Evlice
07.05.2018 - 22:49

Varlık yönünden yıllardır bir şekilde zirvede kalan Bill Gates'i devirerek dünyanın en zengin insanı unvanını elde etmeyi başaran Jeff Bezos'un ismini son zamanlarda sık sık duymaya başladık. Amazon.com'un kurucusu ve CEO'sunun düşünce tarzına etki ettiğini ifade ettiği kitaplara bakıyoruz şimdi. Sonuçta, değişik perspektifler önemlidir, özellikle bu kişi dünyanın en başarılı insanıysa!

Not: Kitap açıklamaları yayınevlerinin tanıtım bültenlerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dune - Frank Herbert

1. Dune - Frank Herbert

İmparatorluk Takvimine göre yıl 10.191. Halkının Dune dediği Arrakis gezegeni yıllardır gaddarlığı ve acımasızlığıyla tanınan Harkonnenlerin elinden kurtulup Atreides Hanedanının yönetimi altına girdi. Baron Vladimir Harkonnen bu yenilgiyi kabul edecek mi? Konsey'e bağlı Büyük Hanedanların çok sevdiği ve doğal olarak diğer güçlülerin kıskançlığını kazanan, adil namıyla tanınan Kızıl Dük Leto Atreides, yönetimini üstlendiği bu yeni gezegende de başarılı olabilecek mi? O gezegen ki evrendeki en değerli maddenin, melanj denilen baharatın elde edilebildiği yegane kaynak. Kızgın güneşinin kavurduğu çöllerinde yaşayan, gezegenlerini sulak bir yer yapabilme hayaliyle yaşayan bir halk; insanlık tarihinin görebileceği en iyi savaşcılar, çölün özgür halkı Fremenler... Kendilerini Cennete götürecek olan liderlerini, mesihlerini bekliyorlar.

2. Siyah Kuğu - Nassim Nicholas Taleb

2. Siyah Kuğu - Nassim Nicholas Taleb

'Siyah Kuğu' deyimiyle; olması ihtimal dışı görülen, fakat vuku bulduğunda etkisi çok büyük olan ve bir kez gerçekleştikten sonra, onu daha az rastlantısal kılacak bir açıklama uydurduğumuz olaylar kastedilmektedir. Siyaset ve ekonomi tarihinde olsun, bilim ve teknoloji tarihinde olsun, arkasında iz bırakan hemen hemen tüm olayların birer 'Siyah Kuğu' olduğunu hatırlatan yazar, özellikle hayatını riskleri hesaplayarak kazanan insanlara çok önemli bir yeni bakış açısı sunuyor.

3. Zamanda Kıvrılma - Madeleine L'Engle

3. Zamanda Kıvrılma - Madeleine L'Engle

Karanlık ve fırtınalı bir geceydi. Meg Murry, küçük kardeşi Charles Wallace ve annesi gece yarısı mutfakta bir şeyler atıştırırken, hayatlarını tamamen değiştirecek konukları kapıdan içeri girdi. 'Çetin gecelere bayılırım,' dedi dünyaya ait olmayan garip yabancı. 'Rüzgara yakalandım ve yolumdan savruldum o kadar. Şuracıkta birazcık oturayım, sonra hemen yola koyulmalıyım. Yol dedim de aklıma geldi, beşinci boyuta yolculuk diye bir şey vardır.'

4. Amaç - Eliyahu M. Goldratt

4. Amaç - Eliyahu M. Goldratt

Amaç kapanmak üzere olan bir fabrikanın üretim müdürü olan Alex Rogo'nun hikâyesini anlatıyor. Karmaşık üretim yönetimi sorunları, art arda ortaya çıkan darboğazlar, iş ortamındaki çekişmeler, iş arkadaşları dayanışması, global rekabet, rakiplerin kurnazlıkları, yönetim kurulu toplantıları, iş ve yaşam dengesini kurma problemleri... İmalat ortamında harikalar yaratan isimsiz kahramanların bu pek yakından tanıdığı kaosu yönetmek mümkün mü? Peki ya Julie? Julie ve Alex ne olacak?

5. Yalın Düşünce - James P. Womack

5. Yalın Düşünce - James P. Womack

Operasyon mükemmelliğini değere dayalı stratejilerle birleştiren Yalın Model çok çeşitli ekonomik koşullarda ve bütün sektörlerde sürekli büyüme sağlar. Bugün açık arayla dünyanın en büyük otomobil imalatçısı haline gelmiş olan Toyota’nın üretim sisteminin analizinden çıkarılan Yalın Model her düzeyden iş liderlerine ışık tutuyor. Yalın Düşünce sizi şu soruları yanıtlamaya yöneltir:

  • Müşterinin gerçekten talep ettiği değer nedir?

  • Değer yaratan faaliyetler hangileridir?

  • Değer yaratmayanları nasıl tasfiye edersiniz?

  • Akışı müşterinin çekmesine göre nasıl düzenleyebilirsiniz?

  • İyileştirme çevrimini nasıl harekete geçirirsiniz?

  • Ve bütün bu soruların yanıtlarını kendi işletmenizde nasıl hayata geçirebilirsiniz?

Yalın Düşünce yöneticiler için yeni bir yönetim programı değildir. Tam tersine, okura yeni bir düşünme ve varoluş, en önemlisi eylem modeli sunmaktadır, dünyayı değiştiren bir model.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İyiden Mükemmel Şirkete - James C. Collins

6. İyiden Mükemmel Şirkete - James C. Collins

Yazar Jim Collins, 5 yıl önce bu sorularına cevap bulmak üzere araştırma ekibindeki arkadaşları ile beraber ABD kökenli 1400'ün üzerinde şirketi inceledi. İşte bu kitap, vasat bir şirketin nasıl mükemmel ve aynı zamanda kalıcı başarılar elde eden bir şirkete dönüşebileceği konusunda, evrensel boyutta uygulanabilir araştırma bulgularını içeriyor.

Kitap, ABD'de basıldığı 2001 yılından beri 'İş Hayatı Kitapları' kategorisinde, en çok satanlar listesinin başından hiç düşmedi. Yazar mükemmele ulaşmanın; ünlü CEO'lar, en son teknolojik uygulamalar veya popüler değişim tekniklerini uygulamakla değil, doğru insanlarla doğru hedefe odaklanmış disiplin kültürünün hakim olduğu bir ortam yaratmakla gerçekleşebileceğini söylüyor. Bu savını da örneklerle ve gerçek şirket hikayeleriyle süslüyor. Jim Collins'e göre mükemmele ulaşma yolculuğunda değişim süreci, ilk aşamada enerji istemesine rağmen bir kez ivme kazandığında, aldığı enerjiden çok daha fazlasını geri veriyor. Bu nedenle vasatlığın içinde boğulmak yerine her organizasyon, kitabın sunduğu pratik yol haritasını takip ederek uzun dönemli mükemmelliğe ulaşabilir.

7. Kalıcı Olmak - James C. Collins

7. Kalıcı Olmak - James C. Collins

Kalıcı Olmak çeşitli yeni yönetim modellerinin moda olduğu günümüzde bir dizi şaşırtıcı ve düşündürücü gerçeği bilimsel verilere dayanarak göz önüne sermektedir. Stanford Üniversitesi Graduate School of Business´da gerçekleştirilen altı yıllık bir araştırma projesi üzerine yazılan kitapta vizyoner şirketler güçlü rakiplerinden biriyle doğrudan karşılaştırılarak incelenmiş. Kitabın yazarları Collins ve Porras, vizyoner şirketlerin başarı öykülerini en başından, kuruluşlarından itibaren incelemiştir.

8. Günden Kalanlar - Kazuo Ishiguro

8. Günden Kalanlar - Kazuo Ishiguro

Bir roman düşünün ki asıl anlattığı, tek bir satırında dahi geçmeyen duygular, umutlar, hayal kırıklıkları, özlemler olsun. Kazuo Ishiguro'nun benzersiz tarzını en iyi ortaya koyduğu eserlerinden biri olan Günden Kalanlar böyle bir roman...

İngiliz malikânelerinin ihtişamını yitirdiği dönemin son büyük başuşaklarından biridir Stevens. Amerikalı yeni işvereninin arzuladığı düzeni kurmak için birlikte çalıştığı eski kâhyayı ziyaret etmeye karar verir ve İngiliz taşrasında bir yolculuğa çıkar. Yol boyunca karşılaştığı manzaraların ve insanların yarattığı izlenimler anılarıyla ve mesleğinin gereklerine dair düşünceleriyle birleşerek, özenle bastırdığı duygularını ortaya sererken, hayatını idealleri uğruna harcayan Stevens basmakalıp fikirleri ve saplantılarıyla okurun kalbini fetheden eşsiz bir kahramana dönüşür.

9. Etkin Yöneticinin Seyir Defteri - Peter Drucker

9. Etkin Yöneticinin Seyir Defteri - Peter Drucker

Etkin olmak öğrenilebilir. Etkinlik doğru şeyleri yapmakla ilgilidir. Aslında beş karmaşık uygulamadan oluşan bir alışkanlıktır. Bunları pratik yaparak edinebilirsiniz. Bu kitapta Peter Drucker’dan etkin yöneticiliği öğreneceksiniz.

Yönetim disiplininin en büyük düşünürü Peter Drucker’dan eşsiz bir etkinlik kılavuzu.

Her düzeydeki yöneticiler, yönetici adayları ve bilgi işçileri için 5 temel etkinlik uygulaması:

  • Zamanınızı nasıl yöneteceksiniz?

  • Çabalarınızı katkı yapmaya nasıl odaklandıracaksınız?

  • Güçlü yanlarınızı nasıl üretken kılacaksınız?

  • Çabalarınızı katkılar açısından en önemli görevlere nasıl yoğunlaştıracaksınız?

  • Etkin karar almayı nasıl öğreneceksiniz?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
152
38
15
10
8
8
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mak

şansın varsa zengin olursun. hem zeki isen hemde şansın varsa eğer uçarsın. tıpkı bu adam gibi. ama asıl nokta şanstır.

ahmetcanyaroglu

işi şansta bıraktığın için her zaman fakir kalacaksan maddi değil manevi.Steve jobs elon musk phılıpsın kurucusu hepsi şansı kendisi yarattı.

iron-fist

Kitapları severim ancak "bir kitap sayesinde zengin oldum" mottosunu yemem hatta inanmam bile. - Ne istediğinizi gerçekten bilin. - arzunuzun peşinde koşun. ... Devamını Gör

feyk

tek kitapla zengin olunmaz zaten. pek cok kitap okudukdan sonra olusan dunya gorusuyle, zihin yapisiyla basarili olunabilir. okudugun her kaliteli kitap sana... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

siyah kuğu mükemmel bi kitaptır