Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Zengin 10 Ülkesi

Dünyanın En Zengin 10 Ülkesi

Ahmet Levent Öztürk
12.04.2015 - 00:36 Son Güncelleme: 20.04.2015 - 00:17

Ne yazık ki Türkiye yok :(

10. ABD

10. ABD

Dünyanın en büyük ekonomisine sahip ülkesi Amerika’yı zengin ülkeler listesinde 10. sırada görmek şaşırtıcı olabilir.

Amerika teknolojide, üretimde, yaratıcılık da uzun yıllar önde olan ülke. Global krizde son yılarda sarsılan Amerika 53,001 dolarlık kişi başına düşen gelir ile listede 10. sırada

9. İsviçre

İsviçre’nin kişi başına düşen milli geliri 53,997 dolar.

İsviçre ekonomisi uzun yıllar en sağlıklı ve en büyük ekonomilerden birisi olmaya devam ediyor. Sadece zenginlik olarak değil, yaşam kalitesi olarak da dünyada bir yıldız.

Finanstan, tarıma, turizme kadar çok çeşitli gelir kaynaklarına sahip. Ayrıca dünyanın en büyük 15. ihracat yapan ülkesi

8. San Marino

8. San Marino

San Marino’nun kişi başına düşen milli geliri 62,766 dolar.

En büyük gelir kaynakları turizm ve bankacılık. Bu aralar uluslararası çevrelerden finans kurumlarını şeffaflaştırması için büyük baskı altında. Vergi ayrıcalıklarından dolayı bir çok şirket bu ülkeyi merkez üssü olarak seçmekte.

7. Birleşik Arap Emirlikleri

7. Birleşik Arap Emirlikleri

Birleşik Arap Emirlikleri’nde kişi başına düşen milli gelir 63,181 dolar.

Petrolün keşfi ile son 30 yilda yoksul bir ülkeden güçlü ve zengin bir ülkeye dönüşen BAE zengin ülkeler listesinde 7. sırada. Sıfır vergi politikası da bu ülkeye uluslararası yatırım çekmekte. BAE’nin soon yıllardaki en büyük gelir kalemleri arasında gaz ve turizm de önemli etki etmekte.

6. Norveç

Norveç’in kişi başına düşen milli geliri 64,363 dolar.

Norveç ekonomisi petrol, gaz, balıkçılık, hidropower, mineraller, temiz su, tarım ürünleri gibi ck çeşitli faliyetlere dayanmakta.

5. Kuveyt

Kuveyt’in kişi başına düşen milli geliri 70,785 dolar.

Petrol zengini bu ülke çevre Arap ülkelerinden önemli ölçüde göç almakta. Yaşam kalitesinin yüksekliğinde bir önemli etken de öteki Arap ülkelerine göre daha çok siyasi istikrara sahip olması.

4. Brunei

4. Brunei

Muhtemelen ismini ilk defa duydunuz :) .Brunei’nin kişi başına düşen milli geliri 73,823 dolar.

Brunei’nin nüfusu 416,717. Dünyanın en küçük ama zengin ülkelerinden birisi olan Brunei’nin ekonomisinin %90’ni gaza ve petrole dayanmaktadır.

3. Singapur

3. Singapur

Singapur’un kişi başına düşen milli geliri 78,762 dolar.

Öteki ülkelerin aksine Singapur zenginliğini petrolden ya da gazdan değil uluslararası finans merkezlerinden birisi olmasından almakta. Son yıllardaki Çin başta olmak üzere Asya’daki büyüme bu ülkeye müthiş bir fon akışı yaratmakta. Singapur ayrıca elektronik ürünler üretiminde de iddialı bir ülke.

2. Lüksemburg

2. Lüksemburg

Şaşırdınız değil mi ? Lüksemburg’da kişi başına düşen milli gelir 90,333 dolar. Fransa ile Almanya arasındaki bu küçük ülkenin en büyük geliri düşük vergi oranları sayesinde çektiği yabancı yatırımlar. Lüksemburg global direk yatırımın %10’unu tek başına almakta.

1. Katar

1. Katar

Katar’ın kişi başına düşen milli geliri 145,894 Dolar

Katar ekonomisi petrol ve petrol ürünlerinin işlemesine dayalı olarak son yıllarda çok büyük bir gelişme gösterdi. Buna bağlı olarak artan taşımacılık yatırımları, sıfır vergi politikası ekonomide büyük değişim göstermekte.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0