Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Derin Noktası

Dünyanın En Derin Noktası

Uçak Bileti
14.07.2015 - 14:15 Son Güncelleme: 14.07.2015 - 21:49

Dünyanın En Derin Noktası

Mariana Çukuru Büyük Okyanusun Batısında kalan Mariana Adlarının güneyinde Japonya ve Endonezyanın Tam Ortasında yer almaktadır.

Bu Çukurun En Derin Noktası 10.994 olarak bilim adamları tarafından tespit edilmiştir.

Bu çukurun Uzunluğu 2542 Kilometreden oluşmaktadır.

Bu çukurun Genişliği ise 69 kilometredir.

Mariana Çukuru Dünya Kütlesini oluşturan Plakalar zaman içersin de birbirlerine çarparak yer sarsıntısı meydana getirirler ve kimi zaman sonuç bir plakanın diğerinin altına yada üstüne çıkma durumu ile son bulur.Bu olaya Bilim Adamları Dalma adını vermişlerdir.

Mariana Çukuruna smartucak.com adresinden Mariana Uçak Bileti Alarak Gidebilirsiniz.Uçak Bileti fiyatları bu ülke için biraz pahalı olabilir ancak Dünyanın en derin çukurunu görmek için değmez mi ?

İşte Mariana Çukuru da Pasifik plakası ile Mariana Plakasının çarpışması sonucu Meydana gelen bir çukurdur.Bu bölgelerde normalin üstünde depremler ve yer kayması gibi yer kabuğu ile ilgili olaylar sık görülebilir.Bu deprem ve yer kaymalarının boyu 700 kilometreye kadar çıkabilmektedir.

Dünyada doğal olarak kendi kendine oluşmuş en büyük derinlik olarak ölçülmüştür.Bu derinliğe ilk inmeyi başaran Amerikalı Teğmen Donald Walsh ve İsviçreli bilim adamı Jacques Pİccard’tır. Bu dalışı o tarihlerdeki teknoloji ile Eski filmlerde gördüğümüz devasa demir bir plakanınn üstüne geçirilmiş oksijen tüpleri ile donatılmış özel bir denizaltı elbisesi ile dalışı gerçekleştirmişlerdir.Bu dalış yaklaşık olarak 8 saat sürmüştür.ve her iki dalışcı da herhangi bir sağlık problemi yaşamadan deniz üstüne çıkmayı başarmışlardır.

25 Mart 2012 tarihinde’de Titanik, Terminatör, Aliens ve Avatar gibi ünlü filmlerin yönetmenliğini ve aynı zamanda prodüktörlüğünü yapmış olan James Cameron kendi özel denizaltısıyla 156 dakikada tabana inmeyi başardı ve bu derinlikte yapmış olduğu saatler süren araştırma sonunda 70 dakikalık bir yukarı çıkış yolculuğu ile serüvenini tamamladı.

Bu çukurun baka bir özelliğide Aşağıda bulunan volkanik lav materyallerinin çevrede yaşayan balıklara etkisi bilim insanları burada yaşayan balıkların dünyanın oluşumundan beri yaşadıklarına ve evrim geçirmediklerine işaret etmektedirler.

Ve bu bölgede yaşayan balıklar diğer balık türlerine göre 4 kat daha fazla hayatta kalıyorlar ve ömürleri 4 kat daha fazladır.Dünya üzerinde sadece bu bölgede ve Mariana çukurunda yaşayan ve hiç yabancı sular ile temas etmemiş enteresan hayvanlar ile karşılaşabilirisiniz.

Suyun içine atılan 1 kilogram kütleli metalin tabana ulaşması, yaklaşık olarak 1 saat sürer. Ancak, suyun yoğunluğu ve metalin öz kütlesi de hesaba katıldığında, tabana ulaşma süresi artıp azalabilir. Dip noktasındaki basınç ise yeryüzündeki basınca göre yaklaşık 1000 kat daha fazladır.

Kaynak: https://smartucak.com
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın