Görüş Bildir
Haberler
Dünyadaki Ekonomi Çevrelerinin Yakından Takip Ettiği 10 Önemli Finansal Konferans

etiket Dünyadaki Ekonomi Çevrelerinin Yakından Takip Ettiği 10 Önemli Finansal Konferans

Begüm
19.05.2023 - 14:02

Dünya genelinde uygulanan farklı ekonomi politikalarını ve gelişmelerini takip etmek için düzenlenen konferanslara katılmak oldukça değerli. İşte dünya ekonomileri hakkında kendinizi geliştirebileceğiniz ve bir şeyler öğrenebileceğiniz konferanslar bu içeriğimizde!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. APEC Zirvesi

1. APEC Zirvesi

Açılımı Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği olan APEC, 21 ülkenin dahil olduğu uluslararası bir örgüttür. Dünya ekonomisinin %60'ını bu 21 ülke temsil ederken APEC Summit'te de her yıl iş birlikleri, ticaret ve yatırım konuşulur.

2. BRICS Zirvesi

2. BRICS Zirvesi

BRICS içerisinde Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika bulunmakta. Bu zirve aslında bu ülkelerin ekonomileri hakkında konuşulan diplomatik toplantı olarak da nitelendirilmekte.

3. G7 Zirvesi

3. G7 Zirvesi

Açılımı Group of Seven olan G7 isminden de anlaşılacağı üzere Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık,  İtalya, Fransa, Japonya ve Kanada olmak üzere 7 ülkeden oluşur. 7 ülke ekonomik politikalarını görüşmek için G7 zirvesinde buluşmaktadır.

4. G15 Zirvesi

4. G15 Zirvesi

Açılımı Group of 15 olan G15'te şu anda 18 farklı ülke bulunmaktadır. 18 ülke olmasına rağmen ismi değişmeyen G15 zirvelerinde ülkelerin yatırı, ticaret ve teknoloji alanındaki iş birliklerinin arttırılması üzerine çalışılmaktadır.

5. G20 Zirvesi

5. G20 Zirvesi

Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Arjantin, Avustralya, Brezilya, Çin, Endonezya, Fransa, Güney Afrika, Güney Kore, Hindistan, İngiltere, İtalya, Japonya, Kanada, Meksika, Rusya, Suudi Arabistan, Türkiye ve Avrupa Birliği Komisyonu'nun da dahil olduğu G20 zirvesinde Doğu-Batı ekonomik ilişkileri ele alınmakta.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Afrika Dünya Ekonomik Forumu

6. Afrika Dünya Ekonomik Forumu

Benin, Burkina Faso, Kamerun, Orta Afrika Cumhuriyeti, Kongo, Fildişi Sahili, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Etiyopya, Gabon, Gana, Gine, Kenya, Liberya, Malavi, Mali, Mauritius, Mozambik, Nijer, Nijerya, Ruanda, Senegal, Sierra Leone, Güney Afrika, Tanzanya, Togo ve Uganda'nın katıldığı Afrika Dünya Ekonomik Forumu'nda bu ülkelerin ekonomilerine odaklanılmakta.

7. Ambrosetti Forumu

7. Ambrosetti Forumu

Uluslararası ekonomi ve politika sahnelerinin birlikte ele alındığı Ambrosetti Forumu ülke liderlerinin ve politikacıların buluşarak görüş ve iş birliği yapmalarını sağlamakta.

8. Global Tech Summit

8. Global Tech Summit

Teknoloji endüstrisine odaklanan Global Tech Summit ekonomi ile teknolojiyi birlikte ele alan bir konferanstır. G20 ülkeleri tarafından planlanmaktadır.

9. St. Gallen Sempozyumu

9. St. Gallen Sempozyumu

Uluslararası Yönetim Sempozyumu olarak bilinen St. Gallen Sempozyumu İsviçre'deki St. Gallen Üniversitesi'nde her yıl düzenlenen bir konferanstır. Güncel ekonomik, siyasal ve sosyal gelişmeler değerlendirmektedir.

10. Dünya Ekonomik Forumu

10. Dünya Ekonomik Forumu

Her yıl İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlelen Dünya Ekonomik Forumu'na dünyanın en tanınan iş insanı ve politikacıları katılmakta. Ekonomi ile birlikte ekonomiyi de yakından etkileyen dünya sorunlarının ele alındığı konferans serisi oldukça ünlü ekonomik konferanslar arasındadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın