Görüş Bildir
Haberler
Dünya Ufo Günü'nde Bilim Kurgu Aşıklarının Mutlaka İzlemesi Gereken 10 Uzaylı Filmi

Dünya Ufo Günü'nde Bilim Kurgu Aşıklarının Mutlaka İzlemesi Gereken 10 Uzaylı Filmi

Sheida
03.07.2019 - 12:09

Dünya Ufo Günü gelmişken izlemeden geçmemeniz gereken uzaylı filmlerini sizin için bir araya getirdik!

Kaynak: https://www.independent.co.uk/arts-en...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Blob (1988)

1. The Blob (1988)

IMDb: 6,5

Bir ateş topu ormana düşer.O sırada oradaki yaşlı bir adamla,motorsikletini tamir etmek için oraya giden Brian(Kevin Dillon) düşen ateş topunun yanına giderler. İhtiyar olay yerine gittiğinde jöle kıvamında bir nesne görür. Nesne kendisini incelemek isteyen ihtiyarın eline yapışır ve ihtiyarı emer. Bu sırada Brian olayı görür. Adam acıdan inlerken kendini yola atar. Ancak yoldan, bir çift arabayla geçmektedir. Arabadakiler Meg(Shawnee Smith)  ve Paul(Donovan Letich) çiftidir ve Brian’ın okuldan arkadaşıdır. Araba ihtiyara çarpar. Brian,Meg ve Paul ihtiyarı hastaneye götürürler. Hastanede korkunç bir şekilde Paul’de ölür ve artık Brian ve Meg yalnız başına bu belaya karşı gelmeye çalışır...

2. The Man Who Fell To Earth/ Dünyaya Düşen Adam (1976)

2. The Man Who Fell To Earth/ Dünyaya Düşen Adam (1976)

IMDb: 6,7

Gerçekte bir uzaylı, dünyaya gelirken hedeflerini yerine getirmek üzere insana benzer bir kılığa girmiştir. Thomas Jerome Newton, her şeyden önce burada işlerin nasıl yürüdüğünü anlamak zorundadır. İlk başta ufak keşifler yaparak avukatı Oliver’ın da yardımıyla patentler alır. Kazandığı parayı iyi değerlendirerek kısa sürede çok zengin bir adama dönüşür.

Siyasi ve maddi gücü hatırı sayılır seviyeye geldiğinde Newton bu gezegene gelme amacını unutmuş gibi davranmaya ve işi ağırdan almaya başlar. Artık bir sevgilisi de vardır. Elde ettiği gücü kazanma sebebi sanki görevini yerine getirecek şartları yaratmak değilmiş gibi dünyevi zevklere kapılır. Elbette bu ağırdan almanın bir bedeli olacaktır. Devletin içinden bir takım güçler, bu uzaylının geçmişi ve gerçeğini kurcalamaya başlayacaktır şüphesiz.

3. Invasion of the Body Snatchers (1978)

3. Invasion of the Body Snatchers (1978)

IMDb: 7,4

Araştırmacı Elizabeth Driscoll, son zamanlarda gökyüzünden yağmakta olan çiçek sporlarından birini alıp incelemek üzerine evine getirir. Kısa bir süre sonra erkek arkadaşı Geoffrey'in bir anda tuhaflaşmasına ve mesafeli tavırlarına tanık olur. Bu değişimin ciddiyetinin boyutlarını keşfetmekte olan kadın iş arkadaşı Matthew Bannel'a gider ve birlikte durumu araştırmaya başlarlar. Ortaya çıkan sonuç ise ürkütücü olur. Gökyüzünden yağan sporlar, uzaydan gelmekte olan bir istilacı bitki türünün örnekleridir. Şehri kurtarmak ise Elizabeth ve arkadaşlarına düşmüştür.

4. Alien/ Yaratık (1979)

4. Alien/ Yaratık (1979)

IMDb: 8,5

Yaratık, bilmedikleri bir gezegene iniş yapmak zorunda kalan mürettebatın yaşam mücadelesini anlatıyor. Tarihin en ünlü uzay gemisi Nostromo görevini tamamlamış bir şekilde Dünya’ya geri dönerken başka bir gezegenden bir yardım çağrısı alır. Çağrıyı karşılıksız bırakmayan gemi mürettebatı bu bilinmedik gezegene iniş yapar. Bu çağrının bir uyarı sinyali olduğunu geç fark eden ekip bilinmeyen bir yaşam formuyla karşılaştıklarında olağandışı bir tecrübeye, ürkütücü bir maceraya atılırlar.

5. E.T. (1982)

5. E.T. (1982)

IMDb: 7,9

Meraklı bir uzaylı grubu, ziyaret etmek ve meraklarını gidermek üzere dünyaya gelirler. Geri dönüşleri esnasında aralarından bir kişiyi memleketlerine döndürmeyi unuturlar. 3 milyon yılı uzaktan gelen bu sevimli yaratık korku içerisinde, hiç tanımadığı bir yerde tek başına kalmıştır. Elliot isimli, 10 yaşlarında bir çocuk, yapayalnız olan bu yaratığı sahiplenip evine götürmeye karar verir. Elliot, sadece E.T'yi tanırken değil; önyargıları yıkmaya çabalarken de büyük bir efor sarf edecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Liquid Sky (1982)

6. Liquid Sky (1982)

IMDb: 6,1

Zamanının ötesinde fikirler ve muhteşem bir soundtrack’le dolu Liquid Sky, bilimkurgu tarihinin en uçuk kaçık ve özgün filmlerinden biri. Eroin için dünyaya inen ve daha sonra daha büyük hazların peşine düşen uzaylılarla türünün anlatı kalıplarına şok geçirten film, 1980’ler New York’unun yeraltı dünyasına yakından bir bakış atıyor. Avangard ve cyberpunk estetiğinden beslenen atmosferi, günümüzde Electroclash akımından Lady Gaga ve Sia gibi ikonların kostümlerine kadar her yerde karşımıza çıkıyor. Liquid Sky kitsch bir bilimkurgu olduğu kadar bir distopya filmi, cinsel roller üzerine yenilikçi bir anlatı, moda ve müzik üzerine kehanetlerle dolu bir biçimsel arayış.

7. Starman (1984)

7. Starman (1984)

IMDb: 7,0

Voyager 1’e cevaben Dünya’ya barış mesajı getiren bir uzaylının gemisi düşünce, yakalanmaktan korkan pilotu bir insan kimliğine bürünerek sıvışır. Jenny’nin ölmüş kocasının yerine geçen uzaylı aslında çok iyi biridir ve ilk başta zor olsa da olsa genç kadının güvenini kazanmayı başarır. Birlikte uzaylı dostlarının onu gelip alacağı Nevada çölüne doğru zorlu bir yolculuğa çıkarlar. Bu arada yetkililer bu dünya dışı varlığı ele geçirip üzerinde deneyler yapmaya kararlıdır. Müthiş bir kovalamaca başlar.

8. Contact/ Mesaj (1997)

8. Contact/ Mesaj (1997)

IMDb: 7,4

Çocukluğundan gelen merak ve heyecanla dünya dışı yaşamlara ve varlıklara inanan Dr. Eleanor Arroway, bu tutkusunu çocuk yaşta kaybettiği babasının da yardımlarıyla bir mesleğe dönüştürür. Dr. Arroway SETI isimli programda çalışan, dünya dışı varlıkları araştıran bir ekibin önemli gökbilimcilerinden biridir. Çocukluğundan bu yana umudunu asla kaybetmeyen ve her seferinde daha tutkulu bir şekilde radyo sinyallerini dinleyen kadın ihtiyacı olan fon desteğini de elde ettiğinde, rekabetçi çalışma ortamına ve uğradığı haksızlaklara rağmen, hayalini kurduğu ve gerçekliğine sıkı sıkıya tutunduğu dünya dışı varlıklardan ilk mesajını alacaktır

9. The Faculty/ Fakülte (1998)

9. The Faculty/ Fakülte (1998)

IMDb: 6,5

Bir Amerikan banliyösünün sıradan liselerinden bir tanesi… Eski duvalar, zamanı dolmuş ders kitapları ve son kullanma tarihleri geçmiş ders öğretmenleri… Her şeyin zamanının gerisinde olduğu bu lisede öğrenciler gruplaşmış haldedirler. Öğretmenler, aniden sanki bedenleri birileri tarafından ele geçirilmiş gibi tavırlar sergilemeye başlarlar. Bu tuhaf durum öğrencilere de yansır. Geriye sadece kendilerine ‘normal kalanlar’ adını veren altı kişilik bir topluluk kalır. İlk ve son görevleri ise önce okullarını sonra da dünyayı bu ele geçirilmişlikten kurtarmak olacaktır.

10. Under the Skin (2013)

10. Under the Skin (2013)

IMDb: 6,3

İnsan formunda Dünya'ya gönderilmiş bir uzaylı olan Isserley, İskoçya'da yol kenarında otostop çeken insanları toplayıp yemeye hazır hale getiriyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
16
7
4
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Andriy

#8 Contact / Mesaj (1997) izlemeyenlere önerilir. Sagan abiyi tekrar saygıyla anıyorum.

MataramaSUKO

Dünyayı kurtaran adamın oğlu nerede aq.. böyle içerik mi olur ?

Hakan Bayram

Arrival ve District 9 nasıl olmaz listede anlamadım.

zan kasium

Onedio içerik üreticileri ne anlar onlardan. Varsa yoksa erkek aşağılama olsun. Erkek aşağılama olsaydı kralını yaparlardı.