Görüş Bildir
Haberler
Dünya İnternet Klavye Şampiyonu Türk Ekip Oldu

Dünya İnternet Klavye Şampiyonu Türk Ekip Oldu

Batuhan
12.05.2015 - 15:45
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk ekibi, 3 birincilik, 6 ikincilik ve 3 üçüncülük alarak, takım sıralamasında Dünya Şampiyonu oldu.

Birleşmiş Milletlere bağlı Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu (INTERSTENO) tarafından düzenlenen 2015 Dünya İnternet Klavye Şampiyonası'nda Türk ekibi, 3 birincilik, 6 ikincilik ve 3 üçüncülük alarak Dünya Şampiyonu oldu.

INTERSTENO Türkiye Temsilciliği'nden yapılan açıklamaya göre, dünyanın bir çok ülkesinden yarışmacıların katıldığı Dünya İnternet Klavye Şampiyonası sonuçlandı.

Tüm kategoriler genelinde ülke sıralamalarında, Türkiye 12, İtalya 4, Polonya ve ABD 2'şer, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Slovakya ve Japonya birer madalya kazandı.

Kayseri Yahyalı Seydili İlkokulu'ndan Ahmet Yasin Akmeşe 0-12 yaş kategorisi anadil yarışı ve 0-12 yaş kategorisi çok dilli yarışta, Adalet Bakanlığı İstanbul Şişli Şampiyon Kursları'ndan Celal Aşkın 21-99 yaş kategorisinin çok dilli yarışında birinci oldu.

Ana dil ve çok dilli (16 dil) ayrımıyla iki yarış türünde ve 4 yaş kategorisi ile yapılan 8 yarıştaki en iyi 3'er yarışçıya verilecek 24 madalyanın 12'sini Türk yarışçılar kazanarak, takım halinde de Dünya Şampiyonu oldu.

Finallerde 1724 yarışçı arasında yer alan Türk ekibi, 3 birincilik, 6 ikincilik ve 3 üçüncülük aldı.

Bugüne kadar F klavye, 10 parmak ve bakmadan yazan Türk yarışmacılar, 78 dünya şampiyonluğu kazandı. Türk ekibi, geçen yılki şampiyonada da 5 birincilik, 4 ikincilik ve 2 üçüncülükle takım halinde şampiyon olmuştu.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0