Görüş Bildir
Haberler
Dünya Edebiyatında Kara Pazartesi: Eduardo Galeano Hayata Veda Etti

Dünya Edebiyatında Kara Pazartesi: Eduardo Galeano Hayata Veda Etti

FreiGeist
13.04.2015 - 16:35 Son Güncelleme: 13.04.2015 - 19:08
İçeriğin Devamı Aşağıda

 Uruguaylı ünlü yazar Eduardo Galeano hayatını kaybetti.

Akciğer kanseri nedeniyle geçtiğimiz Cuma hastaneye kaldırılan 74 yaşındaki ünlü Uruguaylı yazar Eduardo Galeano, yaşam savaşını kaybetti.

14 YAŞINDA YAZMAYA BAŞLADI

1971 yılında yayımlanan “Latin Amerika'nın Kesik Damarları” ve 1995'te yayımlanan “Gölgede ve Güneşte Futbolgibi kitaplarıyla ünlenen Galeano, gazetecilik ve yazarlıktan önce fabrika işçiliği de yapmıştı. Galeano'nun ilk ürünü 14 yaşındayken Sosyalist Parti'nin haftalık yayın organı El Sol'da yayınlanan bir politik çizgi romandı.

DARBELER PEŞİNİ BIRAKMADI

Uruguay'daki 1973 askeri darbesinden sonra hapse atılan Galeano daha sonra sürgüne yollanmış ve Arjantin'de Crisis adlı dergiyi çıkarmıştı. Ne var ki, askeri darbeler ünlü yazarın peşini Arjantin'de bırakmadı. 1976'daki darbeden sonra Galeano, bu ülkeyi de terk ederek İspanya'ya yerleşmek zorunda kaldı. Burada ünlü triyolojisi, Memoria del fuego 'Ateş Anıları'nı kaleme alan Galeano, 1985'te ülkesine geri dönmüştü.

CHAVEZ ONUN KİTABINI OBAMA'YA HEDİYE ETMİŞTİ

Galeona'nun 1971'de kaleme aldığı “Latin Amerika'nın Kesik Damarları” başlıklı anlatısı, Latin Amerika'daki bağımsızlık mücadelelerinin esin kaynakları arasında yer aldı. Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmesinde Obama'ya, Latin Amerika'daki ABD emperyalizminin köklerini irdeleyen bu kitabı hediye etmişti. Ülkemizde de sevilen bir yazar olan Galeano bir süredir akciğer kanseri tedavisi görüyordu.

İleri Haber ve ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0