Görüş Bildir
Haberler
Dubai'de Kripto Para Ticareti Tamamen Yasal Bir Hale Geldi!

Dubai'de Kripto Para Ticareti Tamamen Yasal Bir Hale Geldi!

Müge Kakşi
23.09.2021 - 20:40

Geçmişte yatırım aracı olarak altın ve döviz kullanılırken günümüzde yatırım aracı olarak kripto paralar kullanılmaya başladı. Bitcoin ile hayatımıza giren sanal paralar birçok ülke tarafından da onay görmeye başladı. Devletler düzeyine çıkan kripto para piyasasından gelen son habere göre Dubai serbest bölgesinde artık kripto para ticareti desteklenebilecek. İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Dubai Dünya Ticaret Merkezi Otoritesi (DWTCA), kısa süre önce BAE’nin Menkul Kıymetler ve Emtia Otoritesi (SCA) ile kripto para birimi ticaretini, ihraç ve düzenlemesini kendi yetki alanı olan DWTCA serbest bölgesi içinde tamamen yasal hale getirmek için ortaklık kurduğunu duyurdu.

DUBAİ'DE KRİPTO PARA FAALİYETLERİ YASAL HALE GELİYOR

Anlaşma, özellikle SCA’nın CEO’su Dr. Maryam Al Suwaidi, DWTCA genel müdürü Helal Saeed Al Marri ve Dubai Turizm ve Ticaret Pazarlama Departmanında (DTCM) bir yönetici tarafından imzalandı.

Duyuruya göre, ortaklık DWTCA’YA şehirdeki tüm kripto ile ilgili faaliyetler için gerekli onayları ve lisansları verme yetkisi veriyor.

300'den fazla kripto para ile al-sat yapmak, lending ve staking'den kazanç sağlamak için bu linkten Binance'ye üye olabilirsiniz.

Bu ortaklık kapsamında, SCA, DWTCA ekonomik serbest bölgesindeki tüm token‘ların sunulması, listelenmesi, ticareti ve lisanslanması ile ilgili tüm dijital varlık faaliyetlerinin düzenleyici gözetiminden sorumlu olacak.

Anlaşma hakkında yorum yapan Dr. Al Suwaidi, Ekonomi Bakanlığı ve SCA yönetim kurulu başkanı Abdulla bin Touq Al Marri’nin direktiflerini izleyerek düzenleyicilerin ortak hedeflere ulaşmak için toplu olarak çalışması gerektiğini söyledi.

Ek olarak Dr. Al Suwaidi açıklamalarının devamında, anlaşma kapsamında “SCA’nın serbest bölgede faaliyet gösteren lisanslı kuruluşları da denetleyecek, kontrol edecek ve araştıracağını” da sözlerine ekledi.

KRİPTO DOSTU BİR MERKEZ OLMAK

Gelişmeye tepki gösteren El-Marri, hareketin DWTCA’nın uluslararası yatırımları ve diğer girişimcilik faaliyetlerini çekmek için hizmet listesini genişletmesine daha fazla yardımcı olacağını belirtti.

Al-Marri, Dubai’nin inovasyona ve dijital liderliğindeki bir ekonomiye doğru ilerlediğinden, DWTCA’nın küresel ödeme endüstrisinin ayrılmaz bir parçası olacağına inandığı için blok zinciri ile ilgili işletmeleri desteklemekte başarısız olmayacağını belirtirken açıklamalarına şu şekilde devam etti;

“Ticaretin geleceğinde önemli bir rol oynamaya ayarlanmış, değiştirilemeyen tokenlar (NFT‘ler) gibi yeni teknolojilerin yükselişiyle birlikte, DWTCA, geleceğe hazır olmak için bu ekosistem için sürdürülebilir bir ev sunmanın yollarını arıyor.”

Bu, her iki hükümet partisinin de benzer bir anlaşmaya gireceği ilk sefer olmasa da, DWTCA’nın yeni yabancı yatırımları çekmek için kripto para dostu bir merkez olmaya kararlı olduğu açık.

Öte yandan Dubai, küresel blok zincirinin benimsenmesinde dünya lideri olma yolunda önemli hamleler yapıyor. Öyle ki geçtiğimiz yıl Akıllı Dubai Girişimi’ni başlatarak, tamamen DLT tarafından desteklenen ilk şehir olmayı planlıyor.

Ek olarak, Dubai’nin en eski özel bankası Mashreq Bank, müşterilerin güvenliğini artırmak ve akıllı bir bankacılık platformu oluşturmak için blok zinciri teknolojisinden yararlandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın