Görüş Bildir
Haberler
Don Corleone Bunu Beğendi: Mafya Temasını Başarıyla İşleyen En İyi Oyunlar

Don Corleone Bunu Beğendi: Mafya Temasını Başarıyla İşleyen En İyi Oyunlar

Deniz Ünsal
03.12.2022 - 10:35

Gangsterlik her zaman film dünyasının ilgisini çeken bir konu olmuştur. Tarihin en iyileri dediğimiz filmlerin arasında The Godfather serisinin her zaman adı geçer. Sinema dünyasının uzun yıllar boyunca ilgisini çeken bu tema elbette ki oyun dünyasında da yansımalar buldu. Kendi hikayesi ile bu temayı işleyenler, ünlü filmlerin oyunlarını çıkaranlar derken birçok mafya temalı oyunla karşılaştık. Bu listemizde de, bu temayı başarıyla işleyen oyunları derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Scarface: The World Is Yours

10. Scarface: The World Is Yours

Genelde film uyarlaması dendiğinde aklımıza iyi oyunlar gelmezken, gangsterler ve mafya konusu olduğunda karşımıza çıkan örnekler oldukça başarılı. Efsane oyuncu Al Pacino'nun hepimizin akıllarına kazınan filmi Scarface ve eğlenceli başrolü Tony Montana. Sadece filmin hayranlarını değil, aynı zamanda bu temayı seven tüm oyunculara hitap eden bir oyun Scarface: The World Is Yours.

9. Mafia II

9. Mafia II

Vito Scaletta'nın hikayesine tanıklık ettiğimiz, hapise düşmeyi ve suç dünyasında yükselmeyi gördüğümüz; canlı açık dünyası, etkileyici hikayesi ile kimilerine göre serinin en iyi oyunu olan Mafia II.

8. The Godfather

8. The Godfather

Girişte de dediğimiz gibi tüm zamanların en iyi filmleri dediğimiz zaman The Godfather serisinden bahsetmeden konuşamayız. Beyaz perdede bu kadar başarılı olmuş bir filmin oyun dünyasında yeniden yaratılması da elbette ki doğal. 2006 yılında EA tarafından yapılan ve Aldo Trapani aldı uydurma bir karakterin Corleone Suç Ailesi'nde yükselişini konu alan The Godfather oyunu iyi uyarlamalardan biri.

7. Sleeping Dogs

7. Sleeping Dogs

Gangster ve mafya konusunda Asya kıtasından da bahsetmek gerekir ki, Hong Kong'un suç dünyasını güzel işleyen Sleeping Dogs'a bu listede yer vermemek olmazdı. Bir gizli polisin suç dünyasındaki görevini unutmasını gördüğümüz hikaye size de yerlerden tanıdık geliyor mu?

6. Saints Row: The Third

6. Saints Row: The Third

Saints Row, kendi çizgisinde olan ve en iyiler içine giren bir seri ise üçüncü oyun bir dönüm noktasıdır. Bir grup karizmatik gangsteri konu alması da onu bu listemize koymamızı sağladı. Çekici grafikleri, aksiyonu durdurmayan oynanışı ve hikayesi ile Saints Row: The Third.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Saints Row 4

5. Saints Row 4

Biraz önce Saints Row:The Third için ne dediysek hepsini alın ve birkaç kat çarpın. Artık sadece bir mafya değiliz, karakterimiz bir devlet başkan olarak başlıyor ve aynı zamanda süper kahraman. Şehrin etrafında uçtuğumuz, uzaylılarla savaştığımız Saints Row 4.

4. Mafia

4. Mafia

Mafia, etkileyici hikayesi ile çıktığı zamandan beri hep sevilmişti. Zamanı geçmiş oynanış ve grafiği artık oynamaya pek el vermiyordu ki, belki de oyun tarihinin en iyi yeniden yapımı ortaya çıktı. Güncel oynanışı, göz alan grafiği ile sevdiğimiz hikayeye tekrar bakma fırsatı bulduk.

3. Yakuza: Like A Dragon

3. Yakuza: Like A Dragon

Yakuza serisinin yedinci oyunun bir JRPG olacağı öğrenilince herkes tarafından önyargı ile karşılanmıştı. Ancak oyun çıktığında bu yargıların yersiz olduğu da ortaya çıktı. Farklı ve eğlenceli ana karakterimiz Ichiban Kasuga ile alıştığımızdan farklı bir gangsterlik oyunu Yakuza: Like A Dragon.

2. Yakuza 0

2. Yakuza 0

Seriyi eski ayarlarına çeviren Yakuza 0. Cani çeteleri konu alan oyunlar arasında biraz önce de dediğimiz gibi Yakuza serisi başka bir yerde. Sonuçta bu kadar sertlik ve caniliğin içinde kareoke makinelerine yer vermek her oyunun yapacağı şey değil.

1. Red Dead Redemption 2

1. Red Dead Redemption 2

Vahşi batının acımasız gangsterlerini, Van der Linde Çetesi'nin trajedisini gördüğümüz Red Dead Redemption 2; Arthur Morgan'a odaklanan muhteşem hikayesi ve sanat eseri olabilecek görselleri ile listemizin son üyesi.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
4
3
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın