Görüş Bildir
Haberler
Dolandırıcılıktan Tutuklanmışlardı! Sosyal Medya Fenomenleri Hakkında Gelişme:

Dolandırıcılıktan Tutuklanmışlardı! Sosyal Medya Fenomenleri Hakkında Gelişme:

İzmir'de, sosyal medyada dolandırıcılık yaptığı öne sürülen suç şebekesine yönelik operasyonda gözaltına alınıp tutuklanan 27 yaşındaki sosyal medya fenomenleri Simge Barankoğlu ile Yeşim Aydın hakkında ara mahkeme kararı açıklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi iki ismi 56 gün sonra serbest bıraktı. Olayın perde arkası ve son gelişmeler merak konusu oldu. İşte Simge Barankoğlu ile Yeşim Aydın hakkında son gelişmeler haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

sosyal medya fenomenleri Simge Barankoğlu ile Yeşim Aydın, sosyal medya üzerinden dolandırıcılık yaptığı öne sürülen suç şebekesine yönelik çalışma başlatıldı. Ekipler, dolandırıcılık şebekesinin, kullanıcıların sosyal medya üzerinden oynanan oyundan para ödülü kazandıkları ancak belli miktarda vergiyi vererek ödülü alabilecekleri yalanıyla kandırdıklarını tespit edildi. Konuya ilişkin son gelişmeler ise şu şekilde...

Olayın Perde Arkası

Olayın Perde Arkası

Ekiplerce 10 Kasım'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda aralarında sosyal medya fenomeni Simge Barankoğlu ve Yeşim Aydın'ın da bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden, aralarında Barankoğlu ve Aydın'ın da olduğu 16'sı tutuklandı, diğer 2'si ise serbest bırakılmıştı. Operasyon kapsamında 1 kişinin daha tutuklanmasıyla tutuklu sayısı 17'ye çıkmıştı.

Simge Barankoğlu'nun İfadesi

Simge Barankoğlu'nun İfadesi

Simge Barankoğlu'nun ifadesi şu şekilde:

'Sosyal medya fenomeniyim. Geçimimi reklam alarak sağlıyorum. Soruşturmaya konu bu eylem de diğer reklamlar gibiydi. Tarafları ve müştekileri tanımıyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum' dedi.

Sosyal Medya Fenomenleri Hakkında Son Gelişme

Sosyal Medya Fenomenleri Hakkında Son Gelişme

Şüphelilerle ilgili soruşturma sürerken, sulh ceza hakimliğinin aylık gerçekleştirdiği tutukluluk değerlendirme duruşmasında dün yeni bir karar verildi. 56 gündür cezaevinde bulunan sosyal medya fenomenleri Barankoğlu ve Aydın'ın tahliyesine karar verildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın