Görüş Bildir
Haberler
Doktorların Uyarısını Okuduktan Sonra Telefonla Tuvalete Girme Alışkanlığınız Hakkında Bir Kez Daha Düşüneceksiniz!

Doktorların Uyarısını Okuduktan Sonra Telefonla Tuvalete Girme Alışkanlığınız Hakkında Bir Kez Daha Düşüneceksiniz!

nazlihfjg
24.10.2019 - 10:30

Telefonlarımızı kısa süreliğine sağlığımız için kenara koyabiliriz herhalde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Günümüzde telefonundan kolay kolay ayrılabilen yok. Hayatımız telefonlarımız olmuş durumda ve hayatı kaçırmak istemiyoruz. Elimize yapışmış gibi tuvalete bile götürüyoruz.

Tuvalete girip hazır oturmuşken tıklaya tıklaya çıkamıyoruz. Peki bunun sağlığımıza ne gibi etkileri var biliyor muyuz?

Doktor Sarah Jarvis, tuvalet pozisyonunda uzun süre oturmanın anüs damarlarındaki basıncı arttırarak hemoroid riski oluşturduğunu söylüyor.

Tam olarak nedir bu hemoroid derseniz, makat çevresindeki damar yumaklarıdır. Basur olarak da adlandırılır. Gebelik, yaşlılık, aşırı kilo, kronik öksürük, bağırsak hastalıkları da hemoroide neden olabiliyor.

Telefonla tuvalete girmek hijyenik olarak da sağlıklı değil. Doktor Simon Park, telefonlarımızda kişisel izlerimizin olduğunu belirtiyor. Telefonlarımız ortamdaki bütün mikropları topluyor. Yiyecek ve içeceklerin de bulaşmasıyla gıda zehri içeren bakterileri bile barındırıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cep telefonlarımız tuvaletlerden 18 kat daha kirli. Londra Hijyen ve Tropikal Tıp Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmaya göre her 6 telefondan biri dışkısal madde içeriyor. 🤢 Tuşlu telefonlar ise dokunmatiklere oranlara daha fazla bakteri taşıyor.

Cep telefonlarının kulaklık ve şarj girişleri çok toz tuttuğundan en çok bakteri bulunan bölgelerin buralar olduğunu söyleyebiliriz. Hoparlördeki bakteriler kulağınızda enfeksiyona neden olabilir. Bu mikroplardan korunmak için kulaklık kullanmak daha sağlıklı olacaktır.

Ayrıca tuvalete giderken bile telefonunuzdan ayrı kalamıyorsanız bu bağımlılığınız olduğunu gösterir. Sağlıklı olan, kendinizi yaptığınız işe vermenizdir. En azından temel ihtiyaçlarınızı giderirken kafanızı doldurmamalısınız.

Telefonunuzu tuvalete düşürme ihtimali var bir de. Düşüncesi bile korkunç. 😱

Bu kadar çok neden varken eh tuvalete telefonsuz mu girsek artık?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
47
17
10
8
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
byun baekhyun

Bunu tuvalette okumam?

The Stalker

Bunu yazmaya gelmem?

Viyol10sel

Eskiden haftalık aylık dergiler alırdım toplu taşımada, wc de okumak için, tuvalette ve trafikte geçen zamanı bir ömre yayınca birkaç sene yapıyor, o yüzden ... Devamını Gör

Lestat

İçeriği tuvalette okumak, enteresan bir duygu.