Görüş Bildir
Haberler
Doğum Öncesi ve Sonrası Kendine İyi Bakmak İsteyen Anneler İçin 10 Vazgeçilmez İpucu

Doğum Öncesi ve Sonrası Kendine İyi Bakmak İsteyen Anneler İçin 10 Vazgeçilmez İpucu

Hamilelik sırasında ve doğumdan sonra anne adayının kendine iyi bakması hem kendi hem bebeğin sağlığı için çok önemli bir konu. Kendine daha iyi bakmak isteyen anneler için önerileri derledik. Gelin bu önerilere birlikte bakalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hamilelik sırasında ve doğum yaptıktan sonra anneler için en önemli tavsiye dengeli beslenme.

Hamileyken dengeli ve besleyici bir diyet çok önemli. Hamilelik sürecinde her türlü vitamini, proteini ve mineralleri içeren bir diyetinizin olması gerekiyor. Bu dengeli beslenme doğum sonrasında da devam etmeli. Bebeğinizi emzirdiğiniz dönemde yine vücudunuzun ihtiyaçlarını karşılayan bir diyetiniz olmalı! 🥦

2. Hamileyken folik asit takviyelerini doktorunuzun gözetiminde almanız gerekiyor.

Daha hamile kalmadan önce bile başlanan folik asit, hamile kalmayı düşünenlere ve hamilelere doktorların önerdiği bir vitamin. Bu vitamini almak için mutlaka doktorunuza danışmalısınız. 💊

3. Bol su içmek, hamileyken dikkat etmeniz gereken bir durum.

Hamilelik sürecinde sıvı tüketimi çok önemli. Hem sizin hem bebeğinizin su ihtiyacını karşılamak için su içmeniz gerek. Bol bol su içmek hamilelik sürecinde vücudunuzdaki toksinleri atmaya da yardımcı oluyor. 💦

4. Egzersiz, hayatın her döneminde yapılması gerekiyor. Ama hamilelik sırasında ve sonrasında egzersiz yapmak çok daha önemli hale geliyor.

Doğum yapmadan önce doktorunuzun onayıyla hafif egzersizler yapmalısınız. Kısa yürüyüşler veya yoga gibi aktiviteler hamileyken yapılabilecek egzersizlerden. Doğum yaptıktan sonra da doktor onayıyla egzersizlerinizi devam ettirebilirsiniz. 💪

5. Doğum yapmadan önce düzenli doktor kontrollerinizi aksatmamalısınız.

Gebelik süreci birçok riski barındırıyor. Bu sebeple doktor kontrolleri çok kritik. Bu süreçte hiçbir doktor kontrolünüzü kaçırmamalısınız. Bu kontrollerde hem annenin hem bebeğin sağlık durumu yakında takip ediliyor, bu nedenle düzenli gidilmesi gerekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bebekle iyi bir uyku zor görünebilir ama sizin ve bebeğinizin sağlıklı olabilmesi için bu şart.

İyi bir uyku düzenine sahip olmanız gerek. Bebeğinizin uyku düzenini sağlamak için sizin uyku düzeniniz çok önemli. Annenin bu süreçte bebeğin bakımına dikkat edebilmesi için kendi uykusuna önem vermesi gerekiyor.

7. Hamileliğin en çok bilinen belirtisi sık idrara çıkma. Bazı durumlarda hamilelerde idrar kaçırma da görülebiliyor.

Bu idrar kaçırma doğumdan sonra da görülebiliyor. Anne adaylarında ve yeni annelerde görülebilen idrar kaçırma problemi için Kotex Ultra 2in1 Mesane pedleri kullanarak annelerin bu dönemi daha rahat geçirmesi mümkün.

8. Yeni annelerin mutlaka kişisel bakımını yapması gerekiyor.

Bebek bakımı sırasında annelerin kendine de vakit ayırması gerek. Bu bakımın çok abartılı olmasına gerek yok. Bir duş almak bile yeni annenin rahatlamasına katkı sağlıyor.

9. Bu dönemde ebeveynler sadece çocuğa odaklandıkları için birbirleri ile iletişim kurmayabiliyorlar.

Doğumdan sonra partnerle iletişimi kuvvetlendirmek gerek. Hem bebekle hem ilişkiyle ilgili konularda partnerinizle açıkça konuşabilmeli ve ilişkinizi sağlıklı şekilde sürdürmeye çalışmalısınız.

10. Doğum sonrası beslenmenin öneminden bahsetmiştik. Bu dönemde yeni annelerin olabildiğince sağlıklı beslenmesi gerek.

Bu dönemde kuruyemiş, meyve veya sebzelere ağırlık vermelisiniz. Hem enerjiyi yüksek tutan hem de sağlıklı bu atıştırmalıklarla yorucu yeni annelik için enerji depolamak mümkün.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın