Görüş Bildir
Haberler
Dizi Çekmek İsteyenlere Tavsiyeler (Türkiye'de En Çok Hangi Diziler Tutar)

Dizi Çekmek İsteyenlere Tavsiyeler (Türkiye'de En Çok Hangi Diziler Tutar)

Ali Durukan
01.06.2015 - 14:55 Son Güncelleme: 02.06.2015 - 02:03

Nasıl Dizi Çeksem

Dizi çekmek mi istiyorsunuz? Nasıl bir dizi çekeceğinize karar veremediniz mi? Merak etmeyin, doğru yerdesiniz. Dizi çekmek isteyenlere verdiğimiz tavsiyelere uyarsanız siz de bol reytingli diziler çekebilirsiniz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dizi Şirketli Olsun

1. Dizi Şirketli Olsun

Bir dizinin olmazsa olmazı şirketli oluşudur. Büyük bir şirket/holding ve onun yakışıklı takım elbiseyle gezen sahıbısı olmalı. Bu kişinin etrafında geçen entrikalar üzerinden olayı götürürsünüz.

2. Şirketli Olmazsa Ağalı Olsun

2. Şirketli Olmazsa Ağalı Olsun

Şirketli dizi çekemezseniz ağalı dizi çekin. Bir konak.....bir ağa........konakta çalışanlar......başlarından geçenler.........ağanın toprakları........oooooo olaylar olaylar. Çok ekmek çıkar burdan. Ağalı dizi çekin. Çok orjinal fikir :)

3. İnce Esprili Olmasın

3. İnce Esprili Olmasın

Yok efendim zekice espriler, göndermeler falan filan.... Hiç bunnara girmeyin. İnce espri yapcam die uğraşmayın. Milletin işi gücü yok bi de sizin diziyi annıycam die mi uğraşcak. Bir 'Adanalı' bir 'Türk Malı' dizilerindeki gibi espriler yapın. Olaylar bir 'Çocuklar Duymasın' sıradanlığında geçsin. Uğraştırmayın insanları.

4. Vurdu Kırdı Önemli

4. Vurdu Kırdı Önemli

Popüler bir dizinin olmazsa olmazı. Vurdu kırdı. Verin vurdu kırdıyı. Adam öldürmeler de, araba yakmalar da efenim bina patlatmalar. Bunların hepsi önemli. Ölen adamları bir daha diriltirsiniz. Mühim değil.

5. Entrikanın Dibine Vurun

5. Entrikanın Dibine Vurun

Entrika yapamıyosan dizi çekme. Git pazarda limon sat. Anca onu yaparsın. Kimin eli kimin cebinde belli olmamalı. Kişiler arası ilişkiler çizilince İstanbul yolları haritası gibi olmalı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dizilerin Adı Açık ve Net Olsun

6. Dizilerin Adı Açık ve Net Olsun

Dizinin adına bakınca dizinin 'giriş, gelişme, sonuç' hepsi anlaşılmalı. Hatta adı okununca diziyi izlemeye gerek bile kalmamalı. Bu kadar açık ve basit koyun ismini. Kasmayın, gerek yok, izlenecek nasıl olsa. Sizler için bir kaç örnek:

1) Nizama Adanmış Ruhlar

2) Yetim Gönüller

3) Ötesiz İnsanlar (Bunda benim beynim yandı ama olsun. İlla ki annaşılıyodur)

4) Ritmini Arayan Kalpler

5) Hakkını Helal Et

6) Ve İnsan Aldandı

7) Dünya Hali

8) Sırlar Dünyası

9) Beşinci Boyut

10) Küçük Kıyamet

Var bu dizlerin hepsi. Örnek Alın ;)

7. Kurgunuz Basit Olsun

7. Kurgunuz Basit Olsun

Hiç dert etmeye gerek yok. Bulun bir olaylar silsilesi. Onu sündürüp sündürüp anlatıp durun. Hmmm mesela..... Takside unutulan çantada bulunan para ve bu çantayı bulan taksicinin yaşadıkları.....3 bölümde bir bu olayı işleyin.

8. Gereksiz Uzun Olsun

8. Gereksiz Uzun Olsun

Uzattıkça uzatın  diziyi.Sakın yeni ve orjinal şeyleri denemeyin. Sadece mekanı değiştirirsiniz olur biter. Hep yeni karakterler girsin çıksın. Dizideki çocuk oyuncular askerliklerini tecil ettirsin.

9. En Kötü Patlat Bi Ege Dizisi

9. En Kötü Patlat Bi Ege Dizisi

O kadar tavsiyede bulunduk da hala bi dizi çekemediniz mi? Hiç problem değil. Yaz başı, bol Ege şiveli çekersin bi Ege dizisi. Zaten denize gidemeyenler işsizlikten izler. Ordan yürürsün artık ;)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın