Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır'daki Nevruz Kutlamalarına Valilikten İzin

Diyarbakır'daki Nevruz Kutlamalarına Valilikten İzin

Onedio Medya
17.03.2016 - 16:07

İstanbul ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu çeşitli illerde Nevruz etkinlikleri yasaklanırken, Diyarbakır dahil bazı illerde 21 Mart günü kutlamaya izin verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır'da 21 Mart günü merkez Bağlar İlçesi Nevruz Parkı'nda yapılacak kutlamalara ise valilik tarafından izin verildi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) öncülüğünde düzenlenecek kutlamalar için Nevruz Tertip Komitesi tarafından valiliğe başvuru yapılmıştı.

Diyarbakır'daki Nevruz kutlamaları Pazartesi günü HDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Hakkari, Mardin, Tunceli, Şırnak, Şanlıurfa, Bingöl, Muş, Kars, Erzincan ve Erzurum'da da yasak

Hakkari, Mardin, Tunceli, Şırnak, Şanlıurfa, Bingöl, Muş, Kars, Erzincan ve Erzurum'da da yasak

Ankara'da geçen Pazar günü düzenlenen bombalı saldırının ardından güvenlik tedbirleri artırılırken, bu çerçevede büyükşehirler dahil çeşitli illerdeki Nevruz kutlamalarına yasak geliyor.

İstanbul ve Ankara Valilikleri Nevruz kutlamaları adı altında yapılacak toplantı ve gösteri yürüyüşlerine izin verilmeyeceğini bildirdi.

Hakkari, Mardin, Tunceli, Şırnak, Şanlıurfa, Bingöl, Muş, Kars, Erzincan ve Erzurum Valilikleri ise 17-21 Mart arasında değişen tarihlerde yapılması planlanan bir dizi açık hava toplantısı, yürüyüş ve benzeri etkinliklere izin verilmeyeceğini duyurdu.

DHA ve Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
164
44
13
7
5
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
starlight

nevruz; yeni gün, bahar bayramı. epik bir gelenek benim için. böylesine bir günü bile pis ideolojilerine maskara eden, nevruzun adının terörle anılmasına ves... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Kosun kutlayin bayraminizi. Sende katil demirtas. Sizin elinizde yuzlerce askerin, Sivilin kani var. Onu gectim Insan kani var insan. Gulup eglenin nasilsa a... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Ya burda yada baska dunyada hesabiniz sorulacak nasilsa gulun siz

eliiffcalisir

Nevruz Türklerin Ergenekondan çıkışının yıldönümüdür dünyada düşman belledikleri milletin bayramını kutlayan tek ırk k.rt ırkı heralde

Janset cataltug

nevruz mezopotamyali ve asyalı bircok halkın bayramidir çünkü bu cografyalar icin baharın gelisinin ayrı bir önemi vardir doğa canlanır ve ürün vermeye başla... Devamını Gör