Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır'daki Annelerin Oturma Eylemi Sona Erdi

Diyarbakır'daki Annelerin Oturma Eylemi Sona Erdi

Fatih UZUN
07.09.2014 - 23:08
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çocuklarının çatışmalarda yaşamını yitirdiğini, dağda, askerde ve cezaevinde bulunduğunu ileri sürerek Diyarbakır Valiliği karşısında 84 gündür oturma eylemi yapan bir grup kadın, eylemlerine son verdi.

Eylem gerçekleştiren kadınlar, Anıtpark içerisinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Başkanı Zübeyde Zümrüt'ün de katılımıyla basın açıklaması yaptı.

Milletvekili Aydoğan, yaptığı konuşmada, annelerin bulundukları parkta kalıcı bir barışın sağlanması için 84 gündür eylem gerçekleştirdiğini anımsattı.

Kalıcı bir barışın gerekli olduğuna değinen Aydoğan, çözüm sürecinden vazgeçilmesinin Türkiye halkları açısından son derece sıkıntılı bir sürecin başlamasına neden olacağını bildirdi.

'Bu coğrafyada en değerli varlıkları olan çocukları yitiren annelere bu barışı hediye edeceğiz' diyen Aydoğan, bunun, barış anneleri için en güzel hediye olacağını ifade etti.

Aydoğan, bu ayın sonuna kadar beklenti içinde olduklarını ve barış süreciyle ilgili yol haritasının mutlaka çıkartılması gerektiğini bildirerek, kalıcı bir barışın sağlanmasının de bu ayın sonunda çıkarılacak yol haritasına bağlı olduğunu öne sürdü.

Eylemlerine son veren anneler adına konuşan Şehrizade Anar ise 84 gündür yaptıkları oturma eylemiyle seslerini duyurmaya çalıştıklarına değinerek, eyleme başladıkları günden bu yana hem dünyada hem de Türkiye'de birçok değişiklik yaşandığını kaydetti.

Türkiye'de yeni bir hükümet kurulduğunu ve Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olduğunu hatırlatan Anar, 'Yeni hükümet barış müzakerelerini devam ettireceğini duyurdu. Kalıcı bir barışın sağlanması ve silahların susması tüm halkların yararına olacaktır' ifadelerini kullandı.

  AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0