Görüş Bildir
Haberler
Dışişleri, Mursi'ye Verilen İdam Cezasını Kınadı

Dışişleri, Mursi'ye Verilen İdam Cezasını Kınadı

ATKN
16.05.2015 - 21:31
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dışişleri Bakanlığı, Mısır'da 2013'teki darbe ile görevinden uzaklaştırılan eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verilen idam cezasını kınadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 'Mısır tarihinin ilk demokratik seçimlerinde halkın oylarıyla Cumhurbaşkanı seçilen, ancak daha sonra askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye ve beraber yargılandığı 100'den fazla kişiye idam cezası verilmesini esefle karşılıyoruz' ifadeleri kullanıldı.

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan ve ardından hapse atılan eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, 'Hamas'a istihbarat sağlamak' suçlamasıyla yargılandığı davada idam cezasına çarptırıldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

'Mursi hakkında daha önceki davada olduğu gibi, uluslararası standartları karşılamaktan uzak bir süreç sonucunda alınan idam kararı, Mısır'da darbeden bu yana yaşanan süreçte yeni bir kara leke teşkil etmiştir. Seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'nin temel insan haklarını ihlal etmenin ötesinde, verilen kararın Mısır'da acilen ihtiyaç duyulan kalıcı toplumsal barış ve sürdürülebilir bir istikrar ortamının teminine katkı sağlamayacağı da açıktır.'

Söz konusu kararların gözden geçirilmesinin ve Mısır'daki tüm siyasi tutukluların serbest bırakılmalarının beklendiğine işaret edilen açıklamada, 'Mısır'da diyalog ve uzlaşı sürecinin halkın iradesi doğrultusunda bir an önce hayata geçirilerek, sağlıklı bir şekilde yürütülmesi yönündeki samimi çağrılarımızı yineliyoruz' denildi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0