Görüş Bildir
Haberler
Dışişleri 'Konsolos Rahatsızlığını' İlgili Ülkelere İletti

Dışişleri 'Konsolos Rahatsızlığını' İlgili Ülkelere İletti

ATKN
28.03.2016 - 16:37

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, bazı konsolosların Can Dündar ve Erdem Gül'ün geçtiğimiz cuma günü görülen duruşmasına katılmasından duyulan 'rahatsızlığı' ilgili ülkelerin temsilciliklerine iletti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Reuters'ın haberine göre Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, duruşmayı izlemeye giden bazı diplomatik ve konsüler temsilcilik mensuplarının 'sürmekte olan bağımsız yargı sürecine müdahale anlamına gelebilecek ve tarafsızlık ilkesine uygun düşmeyecek şekilde sosyal medyada paylaşımlarda bulunduğunu' belirterek, bundan duyulan rahatsızlığın o ülkelerin temsilciliklerine iletilmekte olduğunu belirtti.

Fotoğraf: İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosu Leigh Turner'ın Twitter hesabı

Konsoloslara tepkisini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yaptığı konuşmada, 'Bir ülkenin başkonsolosu kalkmış, casusluk suçundan yargılanan bir gazetecinin davasına destek olmaya gidiyor, kendisiyle yanak yanağa fotoğraf çektirip yayınlıyor. Başka yerde bu tür davranışlar sergileyen diplomatları bir gün bile barındırmazlar' ifadelerini kullanmıştı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da konsolosların Can Dündar ve Erdem Gül'ün duruşmasını izlemesine tepki göstermişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Twitter hesabından açıklama yapan Bozdağ, 'Bazı ülkelerin konsoloslarının yetkilerini/hadlerini aşması ve birlikte hareketle Türk yargısını etkilemeye çalışmaları da kabul edilemez' ifadelerini kullanmıştı.

Ajanslar ve Onedio 

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın