Görüş Bildir
Haberler
Dışişleri Bakanlığı'ndan Yemen'e Seyahat Uyarısı

Dışişleri Bakanlığı'ndan Yemen'e Seyahat Uyarısı

Fotoğraf: Al Jazeera

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Yemen'deki gösteriler nedeniyle Türk vatandaşlarına bu ülkeye seyahat etmekten kaçınmaları, ülkede bulunan vatandaşlara ise oradan ayrılmaları için uyarıda bulundu.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Yemen'e ilişkin seyahat ve güvenlik duyurusu yaptı. Duyuruda, Yemen'deki iç gelişmelere bağlı olarak, kamu düzeni ve güvenlik durumundaki olumsuzlukların sürdüğü, ülkede hükümet boşluğu doğduğu belirtildi.

Yemen’de çatışmalar şiddetlendi

Ülkede toplumsal olaylar ve gösterilerin meydana geldiğini ve  asayişle ilgili olayların artması ihtimaline karşı vatandaşlarını uyaran Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 'Mevcut şartlarda, halen Yemen'de bulunan vatandaşlarımızdan mücbir sebebi olmayanların bu ülkeden ayrılmaları ve vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça bu ülkeye seyahat etmemeleri kuvvetle tavsiye edilmektedir. Yemen'den ayrılmak isteyen vatandaşlarımızın, THY dahil halen devam eden tarifeli uçuşlarla ülkeden çıkışları mümkündür.'

Açıklamada, Yemen'de bulunan Türk vatandaşlarının Sana Büyükelçiliği ile bakanlığın konsolosluk çağrı merkezine başvurmalarının mümkün olduğu kaydedildi.

  • Kaynak: Dışişleri Bakanlığı
Kaynak: http://www.mfa.gov.tr/yemen_e-iliskin...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0