Görüş Bildir
Haberler
Dışı Seni İçi Beni Yakar: İçli Köfte Tarifi! İçli Köfte Nasıl Yapılır?

Dışı Seni İçi Beni Yakar: İçli Köfte Tarifi! İçli Köfte Nasıl Yapılır?

Pudra Sekeri
02.04.2017 - 14:34

İçli köfte tarifi internette en çok aratılan, en popüler yemek tarifleri arasında yer alıyor. Hal böyle olunca biz de içli köfte tarifi üzerine bir içerik hazırlamaya karar verdik. İçli köfte nasıl yapılır? İçli köfte malzemeleri nelerdir? Gelin hep birlikte bakalım.

Türkiye'de yaşayıp da içli köfte yemeyen var mıdır acaba? Hepimizin ailesinde sarma, mantı, baklava, içli köfte gibi geleneksel ve beceri isteyen yemekleri yapan bir büyük mutlaka vardır. Onlardan da her dakika size yemek yapmalarını isteyemezsiniz işte. Gerçi artık hemen her restoranda bu tür yemekleri de bulmak mümkün ama bildiğimiz, alıştığımız lezzet yok onlarda. Hem evde yapılmışı gibisi var mı? İçinde ne var bilirsin, hangi yağ ne kadar kullanıldı bilirsin, temizdir, güvenirsin. 

Şu anda içinde bulunduğumuz mecrada bile, içli köfteye ait yüzlerce tarif bulmak mümkün. Eğer niyeti bozmuş ve gerçekten yapmaya karar verdiyseniz, önce bunların 3-5 tanesini okuyun, hatıralarınızda canlanan lezzetle ve görüntüyle harmanlayıp kendi tarifinizi oluşturun. Hatta birlikte şöyle basit bir canlandırma yapalım; büyük bir bulgur topunun içinde kıymalı bir harç var. Ama öyle böyle değil; soğanlı, kimyonlu, karabiberli, hafif acılı ve kıtır kıtır cevizli. İyisi mi bir an önce kolları sıvayalım, bu nefis kıymalı harcı yapmakla başlayalım.

İçli köfte tarifi: Malzemeler

İçin için yanmaya hazır olun!

Gelelim içli köftelerin dışına;

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
7
4
2
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın