Görüş Bildir
Haberler
Dink Soruşturmasında Yeni Belgeler: Polis Samast'ı 4 Ay Önceden Biliyormuş

Dink Soruşturmasında Yeni Belgeler: Polis Samast'ı 4 Ay Önceden Biliyormuş

Onedio Medya
09.10.2015 - 17:13

Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerine yönelik soruşturmada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Gökalp Kökçü çok önemli bir belge ile kayıp iki belgenin izine ulaştı. Yeni ortaya çıkan bu bilgi ve belgeler, savcıya göre dönemin Trabzon istihbaratının, Ogün Samast’ın tetikçi olduğundan, 4 ay önceden bildiğini ortaya koyuyor. Savcı ayrıca bu bilginin saklanması için bazı belgelerin de imha edildiği kanısına ulaştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

“Bazı belgeler imha edildi”

Hürriyet gazetesinden Toygun Atilla’nın haberine göre, savcı bu bilginin saklanması için bazı belgelerin de imha edildiği kanısında.

Soruşturma kapsamında 29 Ekim 2013’te “Yardımcı istihbarat elemanı” olarak ifadesi alınan Erhan Tuncel, “Trabzon İstihbarat elemanları ile Eylül ya da ekim ayı içinde yaptığım görüşmede Yasin Hayal’in Hrant Dink cinayeti için yeni bir tetikçi bulduğu bilgisini paylaştım” dedi.Ancak bu görüşmenin detaylarının anlatıldığı bir rapor savcılığa sunulmadı.

Rapor arşivde yok

Bu raporla ilgili bilgi, Dink soruşturması kapsamında 26 Ağustos 2015’te şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılan, şu anda İstihbarat Daire Başkanı olan Engin Dinç’in söyledikleriyle ortaya çıktı.

Dinç, Erhan Tuncel ile Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerinin yaptığı buluşmanın kayıt altına alındığı ilk raporu savcıya teslim etti ama ekinde yer alması gereken ikinci haber raporunun arşivlerde olmadığını söyledi.

Savcı Kökçü de Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü’ne yazı yazıp, kayıtlarında 12 Eylül 2006 tarihli F3 ve F4 raporlarının olup olmadığını sordu. Rapor bulunamadı.

Erhan Tuncel’in 29 Ekim 2013’te İstanbul Savcılığı’nda verdiği ifadede “Kasımda İstihbarat elemanlarına, yeni tetikçinin isminin Ogün olduğunu söyledim. Polisler söylediğim ismi not aldılar. Sonra da benimle ilişkilerini soğuttular” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün arşivlerinden çıkan belgede de 17 Ocak 2007’deki bir takip raporu yer alıyor. Rapor, Ogün Samast’ın Trabzon’dan İstanbul’a Yasin Hayal ve arkadaşları tarafından gönderildiği güne ait. Yasin Hayal, tetikçi Ogün Samast’ı, yanına para, silah ve Türk bayrağı vererek İstanbul’a gönderdi. İki gün sonra Hrant Dink öldürüldü.

Savcı, Yasin Hayal’in 17 Ocak’ta takip edilmesinin, Samast’ı gönderdiği anın da takip edilmesi anlamına geldiğini ifade etti. Bu rapor da ilk kez soruşturma dosyasına girdi.

Hürriyet ve Bianet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0