Görüş Bildir
Haberler
Dink Cinayetinde ‘Olay Yerindeki’ Jandarma Tutuklandı

Dink Cinayetinde ‘Olay Yerindeki’ Jandarma Tutuklandı

ATKN
09.08.2016 - 13:06

Hrant Dink cinayeti işlendiği gün olay yerinde olduğu tespit edilen, Dink’i ve tetikçi Ogün Samast’ı öncesinde ve sonrasında takip eden jandarma astsubay Emre Cingöz tutuklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Al Jazeera Türk'ün haberine göre Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, cinayet anında olay yerinde olduğu tespit edilen bir jandarma görevlisi daha tutuklandı.

5 jandarma görevlisi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi

5 jandarma görevlisi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi

Savcı Gökalp Kökçü tarafından yürütülen Dink cinayeti soruşturmasının jandarma ayağında gözaltına alınan İstanbul Jandarma İstihbarat Şube'sinde çalışan 5 jandarma görevlisinin savcılık sorguları yapıldı. 

Kökçü tarafından ifadesi alınan jandarma astsubaylar Emre Cingöz, Mustafa Küçük ve Mikdat Özbek ile eski uzman çavuşlar Rahmi Özer ile Musa Yıldırım, 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak ve kasten öldürme' suçlarından tutuklanması istemiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Cinayet günü olay yerinde 5 jandarma görevlisi olduğu belirlenmişti

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şüphelileri sorgulayan nöbetçi hakimlik, şüphelilerden Emre Cingöz'ün, Hrant Dink cinayetinin olduğu 19 Ocak 2007'de olay yerinde olduğu gerekçesiyle, 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, FETÖ / PDY örgütüne üye olmak ve kasten adam öldürme suçuna iştirak' suçlarından, mevcut delil durumu göz önüne alınarak tutuklanmasına hükmetti.

Soruşturma kapsamında yapılan çalışmalarda cinayet günü olay yerinde 5 jandarma görevlisi olduğu belirlenmişti. Bu jandarma görevlilerinden biri de Emre Cingöz’dü...

Nöbetçi hakimlik, diğer şüpheliler Mustafa Küçük, Mikdat Özbek, Rahmi Özer ve Musa Yıldırım'ı ise, 'yurt dışına çıkış yasağı' ve 'evine en yakın güvenlik birimine haftada bir imza verme' zorunluluğundan oluşan adli kontrol tedbirleri uygulanması şartıyla serbest bıraktı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda