Görüş Bildir
Haberler
Mizahçılarla Buluşan Demirtaş 'Gazoz Açılışı' Yaptı

Mizahçılarla Buluşan Demirtaş 'Gazoz Açılışı' Yaptı

FreiGeist
29.05.2015 - 15:33 Son Güncelleme: 29.05.2015 - 18:05
İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, mizahçılarla biraraya geldi.

“Selo ile Mizahçılar ın Buluşması' konulu toplantı Beyoğlu'ndaki Cezayir Restoran'da düzenlendi. Selahattin Demirtaş toplantıya eşi Başak Demirtaş ile birlikte katıldı. Konuşmasından hemen önce, mizahçılar Selahattin Demirtaş için 'gazoz açılışı' yaptı.

Demirtaş, mizahçıların getirdiği üzerinde “Açılış', “Büyük açılış' yazan iki şişe gazoz açıldığı sırada konuştu. Demirtaş, “ HDP olarak aslında partinin ismini söylemeyeyim gönlümde yatıyor da, tarafsızlığım bozulmasın diye. Büyük hizmetler yaptık memlekete. Açmak da bizim hakkımız. Arkadaşlarla birlikte bugün bu büyük açılışı da gerçekleştirelim. Memlekete hayırlı uğurlu olsun' ifadelerini kullandı.

Demirtaş sohbet havasında geçen toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

“8 HAZİRANDA DAHA KORKU VE BASKI ORTAMININ ARTTIĞI BİR TÜRKİYE'YE UYANABİLİRİZ DİYE BİZ TEDİRGİNİZ'

Selahattin Demirtaş, 'Gazeteci Can Dündar'a MİT TIR'ları ile ilgili haber nedeniyle soruşturma açıldığı' sorusuna “Seçime bir hafta kala bütün bunlar daha alenileşmiş oldu. Aslında ilk günden beri biz bunları söyledik, hep tekrarladık. Daha dün önce ki gün mitinglerde bunları söyledim. Bunlar yaşandı Türkiye'de. Fakat her şey seçim sonrası artık. Belli olacak. Bütün bu suçlar, günahlar örtülecek mi? Yoksa bu suçları işleyenlerle ilgili en azından bir yaptırım uygulanacak mı? HDP'nin başarısına bağlı. Matematik olarak da bu böyle. HDP başarılı olursa Türkiye'de suç işleme özgürlüğü ortadan kalkar, iyi bir anayasaya kavuşuruz ve herkes geçmişte, yakın zamanda işlediği bütün suçlardan adil bir şekilde sorumlu tutulabilir. Fakat HDP başarılı olamazsa, 8 Haziran'da daha korku ve baskı ortamının arttığı bir Türkiye'ye uyanabiliriz diye biz tedirginiz' diye konuştu.  

“NASIL DAĞITILDIĞI KONUSUNDA HİÇ KİMSE GARANTİ VEREMEZ'

Demirtaş , 'Orada Türkiye'nin gönderdiği ne insani yardım, neden silahlar tam olarak amacına ulaştı, gideceği yere gitti diyemeyiz hiç kimse. Eğer Türkiye silah yardımı yapmak istiyorsa oradaki gruplara bunun yasal, resmi yolları ve yöntemleri vardır. İlaç kutularının altına saklayarak falan gönderiyorsanız demek ki bir suç işliyorsunuz. Bu ülkenin parlamentosu var, parlamentosundan karar aldırırsınız, onay aldırırsınız, alenen açık bir şekilde resmi bütçeden parayı harcayarak yaparsınız, resmi sorumluluğunu da üstlenirsiniz bunun. Fakat öyle yapılmadı. Bu silahlar karşıya gittikten sonra, orada kime ulaştığı, nasıl dağıtıldığı konusunda hiç kimse garanti veremez. Çok sayıda grup var ve kesinlikle bu silahlar orada ki bütün gruplara ulaşmış, dağılmıştır, IŞİD dahil olmak üzere. Buna dayanarak bunu söylüyorum ben' diye konuştu.

“İLK DEFA ŞANS YÜZÜMÜZE GÜLDÜ'

Demirtaş, bir gazetecinin yarın Kazlıçeşme'yi HDP'nin kura sonucu kazandığını sorması üzerine, “İlk defa şans yüzümüze güldü' demesi gülüşmelere neden oldu. Demirtaş soruyu şöyle yanıtladı:

“Bir defa da biz kazandık ne olacak yani? Yenikapı'da, 1 kilometre ötede Fetih Kutlamaları var. Bizim asıl kaygımız 2 büyük miting yakın saatlerde olacak; trafik tıkanacak, seçmenler karşılaşacak falan. Yani İstanbullu toplumunun, halkının, halkımızın bunu kaldıracağını düşünüyorum. Ve sürekli çağrı yapıyoruz. Yarın milyonlarca insan İstanbul'un dört bir tarafından Yenikapı'ya ve Kazlıçeşme'ye gelecekler. Bir kısmı AKP'li, bir kısmı HDP'li. Nerede karşılaşırlarsa karşılaşsınlar, lütfen el ele tutuşsunlar, kol kola girsinler ve o şekilde seçim meydanlarına gelsin. Dağılırken de aynı ruhla, heyecanla yaklaşsınlar. Çünkü, siyasi rekabet seçmenler arasında, cereyan eden bir şey değil. Partilerin üst yönetimi, bizler, genel başkanlar, eş başkanlar olarak zaten bu rekabeti sürdürüyoruz. Gerilim sokağa yansısın istemiyoruz. Seçmenler arasında böylesi bir sorun yaşansın istemiyoruz. Kardeşçe iki mitinge de gelinsin. Aynı şekilde, dağılınsın'

“ART NİYET ARAMAYALIM'

Demirtaş, “İktidar partisinin aynı gün, aynı saatte başvurmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna ise, “Her partini hakkıdır. Art niyet aramayalım. Bilemiyorum. Her parti başvurmakta haklıdır, herkes miting yapmak ister. Ama dediğim gibi hep onlar kazanacak değil. Bizim bazı kura çekimlerinde kaybettiğimiz, sırayı kaybettiğimiz zamanlarda oldu geçmiş seçimlerde' dedi. 

“114 YERDE SEÇİM BÜROMUZ, SEÇİM STANTLARIMIZ SALDIRIYA UĞRADI'

Selahattin Demirtaş, partisinin seçim bürolarına yapılan saldırıların sorulması üzerine şu değerlendirmelerde bulundu:

“Biz kampanyamızın ana ekseninin hiç bozmadan, kaydırmadan çalışmalarımızı bu güne kadar getirdik. Saldırıların temel hedefi bu çizgimizi bozmaktı. Çünkü bu başarmaya çalıştığımız şey, bütün diğer siyasi partilerin siyasal zeminlerini kaybetmesine yol acar. Ya kendilerini değiştirecek, dönüştürecekler… Şu anda bunu yapabilecek durumda değiller ya da kaybedecekler. O yüzden sürekli saldırdılar bize. Bombalama, genel merkezimizin kurşunlanması, 114 yerde seçim büromuz, seçim stantlarımız saldırıya uğradı. Bunların hiç birine karşıda biz gerilimi, tansiyonu yükseltecek şekilde asla cevap vermedik. Hükümetin biraz teşvikiyle, yönlendirmesi, tehdidi ile bütün bunlar gerçekleşti. Bazı yerde göz yummasıyla bütün bunlar gerçekleşti maalesef'

“SUÇÜSTÜ YAKALARIZ'

Selahattin Demirtaş, oyların çalınması konusunda sorulan bir soru üzerine, “Evet oylar çalınabilir mümkündür' diye konuştu. Demirtaş,

“Biz tedbir alıyoruz. İlk defa bu kadar hazırlıklı, bütün sandık güvenliğini sağlamış durumdayız. 'Ben sandıkta oy çalmak için hazırlık yaptım' diyenler varsa, aklından çıkarsınlar bunu, kesin yakalarız, suçüstü yakalarız, hazırlığımız o derece kuvvetlidir' ifadesini kullandı.

“BİR TÜRKÜ SÖYLEDİK DİYE, BİZİ POP STAR İLAN ETTİ'

Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'pop star' benzetmesinin sorulması üzerine, “Kendisine nerede mikrofon uzatılsa, 'beraber yürüdük bu yollarda' falan, gece gündüz bunu söyleyen adam, bir türkü söyledik diye, bizi pop star ilan etti. Uzatın bir mikrofon anında duyarsınız, 'beraber yürüdük biz bu yollarda' diye...' dedi.

KARİKATÜR SORUSU

Mizahçı Bahadır Boysal, taksicinin kendisine yönelttiği, “Azınlık hükümeti kurulursa destekleyecek misiniz' sorusunu karikatürize ederek Demirtaş'a yöneltti. 

Demirtaş karikatüre bakarak, “Bu mu taksici, gözüm bir yerden ısırıyor, binmiştim bu taksiye hatırladım' dedi. Demirtaş daha sonra, “Taksiciye cevabımızı verelim. Hayır arkadaşlar. Biz sıkı iyi bir muhalefete hazırlanıyoruz. Kısmet olur güçlü bir şekilde parlamentoda yer alırsak, hükümet kurmak için, hükümet ortağı olmak için değil nitelikli bir muhalefeti parlamentoda göstermek istiyoruz. Ve bir sonraki dönemde tek başına HDP'yi iktidara hazırlamak istiyoruz. Amacımız bu?' dedi.  

DEMİRTAŞ'IN EŞİNE SORU

Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, biz gazetecinin kendisine yönlendirdiği, “Demirtaş'ı nasıl tarif edersiniz? Bugün gelinen noktadan memnun musunuz' sorusuna “Aslında farklı bir tarifim olmazdı her halde çünkü gerçekten olduğu gibi. Evde nasılsa, dışarıda biraz üzerine siyaset katarak davranıyor da, göründüğü gibi. Esprili, zeki, sabırlı, anlayışlı… Göründüğünden daha fazla şeyler de katabilirim, onları katmayayım' diye yanıt verdi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0