Görüş Bildir
Haberler
Daum'un Sözleri Şaşırttı

Daum'un Sözleri Şaşırttı

Onedio Medya
11.01.2014 - 14:48 Son Güncelleme: 11.01.2014 - 14:59

Daum'un Sözleri Şaşırttı

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, 4 hafta içerisinde 10 zorlu maça çıkacaklarını ifade ederek, bu süreçte 2 yada 3 futbolcu daha transfer etmek istediklerini söyledi.

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Antalya kampını değerlendirdi. Kamp yaptıkları otele teşekkür eden Daum, her şeyin çok iyi organize edildiğini söyledi. Kamp ile ilgili bilgiler veren tecrübeli teknik adam, 'Sıkı idmanlarımız oldu. İdmanlardan hariç bir hazırlık maçı yaptık. Dün Hollanda temsilcisi RKC Waalwijk karşısında 2-1 galip geldik. Takım içerisinde futbolcular çok iyi çalışıyor. Gittikçe takım birbirini buluyor. Ben eminim bu ikinci devreye yansıyacaktır' dedi.

Transferlere de değinen Alman teknik adam Daum, şöyle devam etti: 'Örneğin Yeşil Bursa'dan 3 tane arkadaşımız geldi. Kendi durumlarını gördü. Bence bu iyi bir şey. Onlarla konuştuğumuzda kendilerinin nerede gördüklerinin cevabını alıyoruz. Ethem arkadaşımız da yeni geldi. Genç ve yetenekli bir futbolcu. Önümüzde Bursaspor için iyi bir kazanç olacağını düşünüyoruz. Oğuzhan arkadaşımızda fiziksel olarak iyi ve süratli birisi. Belirli bir dönemden sonra kendisini takımda bulabilir ve yetenekli bir futbolcu. Fernandao, kesinlikle bize katkı sağlayacağını gösterdi. Brezilya'da 4 hafta önce ligler bitti. 4 haftayı idmansız geçirdi. Çok çalışıp bize katkı verecek. Kaliteli bir futbolcu olduğunu gösterecek.'

Takıma 2-3 transferin daha yapılması gerektiğini ifade eden Daum, 'Bu transferlerin Bursaspor'a katkı verme adına olmasını istiyoruz. İkinci transfer periyodun da pek çok futbolcu önerildi. Bizde bize katkı verecek futbolcuyu transfer etmek istiyoruz. Önümüze baktığınız zaman 2-3 transferin hemen bize katılması önem taşıyor. Önümüzdeki 4 hafta içerisinde 10 müsabaka oynayacağız. Bu çok zorlu bir periyot. O yüzden o arkadaşlarımızın bize katılması önemlidir. Transfer istememin yanı sına takımımızı belli seviyeye getirmek adına önemli çalışmalar yapıyoruz. Buda çok önemli. Futbolcu arkadaşlarımız arzu ve istek içerisinde çok iyi çalıştılar. Onlara teşekkür ediyorum. Bunu da Bursaspor'a yakışır şekilde yapıyorlar' diye konuştu.

'Transfer olmazsa mevcut kadro hedefe gidebilecek mi?' sorusuna ise Christoph Daum şu yanıtı verdi:

'Motivasyonum yüksek derecede bu konuda çalışacağım. Futbolcularımla bunu yaşayarak hedeflerimiz adına her şeyi ortaya koymak durumundayız. Bu konuda kendim de göstermek durumundayım. Dua etmemiz gerekiyor. Kırmızı kart olmasın, sakatlık olmasın diye dua edeceğiz. Daha fazla namazlara gitmem gerekiyor.'

Hedeflerinin Avrupa Kupalarına katılmak olduğunu belirten tecrübeli çalıştırıcı, 'Bunu iki şekilde yapabiliriz. Birincisi Türkiye Kupa'sında. İkincisi ise ligde ilk 5 içerisinde bitirerek yapabiliriz. Bunu da istiyoruz ve arzuluyoruz. Gerçekten yüksek bir motivasyonla bu çalışmaları yapıyoruz. Hedef adına ve Bursaspor için elimizden geleni yapacağız' açıklamasını yaptı.

Transferler ve 4 hafta içerisinde oynanacak zorlu 10 müsabaka ile ilgili yönetimle görüştüğünü vurgulayan Daum, şöyle konuştu: 'Bu dönemde sakatlık ve cezalı futbolcu olabilir. Bunlar olduğu zaman bu müsabakalarda istenilen kaliteyi sahaya sunamıyorsunuz. Bu durumlarda kendi hazırladığımız futbolcuları oynatıyoruz. Bu arzu ve istek zaman zaman yetmiyor. Belir bir hedefleri koyduğumuz zaman kaliteye de ihtiyacımız var.'

Alman teknik adam ikinci transfer dönemlerinin her zaman zor olduğunu belirterek, 'Almak istediğiniz futbolcuların mukavelesi devam ediyor. Onun için büyük paralar ödemek zorundasınız. Ya da diğer takımlar futbolcuları bırakıyor. Bu bıraktıkları futbolcular problemli olabiliyor. Gerçekten kolay bir periyot değil. Avrupa'da belirli ligler devam ediyor. Oradan futbolcuyu çıkarabilmek kolay değil. Kuzey Amerika bölgesine de bakıyorsunuz orada çalışmalarınızı yaptınız ve futbolcu buldunuz. Bizden rakip olarak Ruslar, Araplar ve diğer takımlar var. Oradan iyi futbolcu seçtiğinizde onlar rakip olarak karşınıza çıktığınız zaman zorlu bir dönem yaşayabiliyorsunuz' dedi.

Kaynak: http://www.sabah.com.tr/Spor/Futbol/2...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın