Görüş Bildir
Haberler
Darbeci Komutana 'Özel İlgi' Gösterdiği İleri Sürülen Astsubaya Dava

Darbeci Komutana 'Özel İlgi' Gösterdiği İleri Sürülen Astsubaya Dava

ATKN
14.08.2016 - 20:39 Son Güncelleme: 15.08.2016 - 00:36

Bursa'da, darbe girişimi sırasında kendisini 'Sıkıyönetim komutanı' ilan eden İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yurdakul Akkuş'a tutuklu bulunduğu cezaevinde özel ilgi gösterdiği ileri sürülen Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Yılmaz hakkında, 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bursa İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı'na giderek, 'Sıkıyönetim komutanı olarak atandım' diyerek toplantı yapmak istedi. Albay Akkuş'a sert tepki göstererek toplantı yapmasını engelleyen Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Salduk, durumu Bursa Valisi İzzettin Küçük'e bildirdi. Vali Küçük'ün talimatıyla o akşam gözaltına alınan Albay Akkuş, daha sonra tutuklandı.

'Lavabo kapısında bekleyip peçete verdi'

'Lavabo kapısında bekleyip peçete verdi'

Albay Yurdakul Akkuş Bursa H Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürüldüğünde, iddiaya göre nizamiye girişinde aracı karşılayan cezaevinde görevli Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Yılmaz, polislerden araçtan önce Albay Yurdakul Akkuş'un tek olarak indirilmesini istedi. 

Olumsuz yanıt alan Astsubay Yılmaz, bu kez cezaevinde parmak izi aldıktan sonra elini yıkamak isteyen Albay Akkuş'u lavaboya kadar götürüp, daha sonra kapıda bekleyerek çıkışta kendisine elini silmesi için peçete uzattı.

İddianame hazırlandı

İddianame hazırlandı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Polislerin şikayeti üzerine hakkında soruşturma başlatılan Kıdemli Başçavuş Mustafa Yılmaz gözaltına alındı. Daha sonra adliyeye çıkartılan Astsubay Yılmaz, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca Mustafa Yılmaz hakkındaki soruşturma tamamlandı. Yılmaz hakkında, 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek' suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. 

Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Yılmaz'ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

DHA ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
19
9
6
3
0
0