Görüş Bildir
Haberler
Dallas'ta Polise Keskin Nişancı Ateşi: 5 Can Kaybı

Dallas'ta Polise Keskin Nişancı Ateşi: 5 Can Kaybı

FreiGeist
08.07.2016 - 08:42 Son Güncelleme: 08.07.2016 - 23:41

ABD'nin Dallas kentinde iki siyahın polis tarafından öldürülmesine tepki için düzenlenen protesto gösterilerinde 5 polis keskin nişancı ateşiyle öldürüldü. En az 3 kişi gözaltına alındı, bir saldırgan ise çatışmada öldürüldü. Obama, saldırıyı 'Önceden planlanmış vahşi ve aşağılık bir eylem' olarak niteledi. 

Amerikan basını saldırganın Dallas'ta yaşayan 25 yaşındaki Micah Johnson olduğunu bildirdi. Hükümet kaynakları da 25 yaşındaki şüphelinin Afganistan’da görev yapmış yedek asker olduğunu duyurdu.

Öte yandan saldırıyı 'Black Power Political Organization' adlı bir grubun üstlendiği de iddia ediliyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD'de son 3 günde iki silahsız siyahın polis tarafından öldürülmesinin protesto edildiği gösterilerde güvenlik güçlerine keskin nişancı ateşi açıldı.

Can kaybı 5'e yükseldi

Can kaybı 5'e yükseldi

Dallas Emniyet Müdürü David Brown keskin nişancıların 11 polise ateş açtığını, dört polis memurunun öldüğünü ve yaralı polisler olduğunu söylemişti. 

İlerleyen saatlerde can kaybı 5'e yükseldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dallas'taki saldırılarda bir saldırganın çatışma ve polisi vurma anı böyle görüntülendi

Saldırgan olduklarından şüphelenilen 3 kişi gözaltına alındı

Öldüğü açıklanan saldırganın, ölmeden önce polislere saldırma sebebini söylediği bildirildi. Saldırganın, 'beyazları öldürmek istediğini' söylediği açıklandı. 

Amerikan basını, saldırganın adının Micah Johnson olduğunu bildirdi. 25 yaşındaki Johnson'ın Dallas'ta yaşadığı belirtildi.

Şüpheli, Afganistan'da görev yapmış eski bir ordu mensubu

Şüpheli, Afganistan'da görev yapmış eski bir ordu mensubu
Şüpheli, Afganistan'da görev yapmış eski bir ordu mensubu

Yetkililer 25 yaşındaki şüpheli Micah Johnson’un Kasım 2013 ile Temmuz 2014 arasında Afganistan’da görev yapmış bir yedek asker olduğunu duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çatışma 4 saat sürdü

Çatışma 4 saat sürdü

AP'nin haberine göre 1 saldırgan polisle çatışmayı uzun süre sürdürdü. BBC polisin silahlı şüpheliyi bir garajda sıkıştırdığını aktardı. 

4 saatlik çatışmanın ardından saldırgan öldürüldü.

Saldırıyı 'Black Power Political Organization' (Siyah Gücü Siyasi Örgütü) adlı bir grubun üstlendiği iddia edildi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Örgütün Facebook'ta yayımladığı mesajda şu ifadeler yer aldı: '#Siyahgücü! #Siyahşövalyeler! Keskin nişancı suikastçılar, beş polis memurunu indirdi! Gelecek günlerde daha fazlası suikaste uğrayacak. Suikastçılarımızın eserini beğendiniz mi? Kendi suikast tüfeğinizi alıp dünya genelinde baskıya karşı savaşan binlerce keskin nişancı arasına katılın.'

'Vahşi ve aşağılık'

'Vahşi ve aşağılık'

NATO zirvesine katılmak üzere Polonya'da bulunan ABD Başkanı Barack Obama, Dallas'taki saldırıyı 'Önceden planlanmış vahşi ve aşağılık bir saldırı' olarak niteledi.

Obama düzenlediği basın toplantısında 'Emniyet görevlileri barışçıl bir gösteride insanları korumak için görevlerini yaparken saldırıya uğradı. FBI, Dallas emniyetiyle irtibat içerisinde. Bu saldırıyla ilişkili herkes gereken cezayı alacak. Adalet yerini bulacak' diye konuştu.

Ülke genelinde bayraklar yarıya indirilecek

Ülke genelinde bayraklar yarıya indirilecek

Başkan Obama ayrıca saldırıda hayatını kaybeden polis memurlarına saygı göstergesi olarak bayrakların 12 Temmuz'a kadar yarıya indirilmesine karar verdi.

Neler olmuştu?

Neler olmuştu?

ABD'nin Louisiana eyaletine bağlı Baton Rouge'da salı günü Alton Sterling adlı bir siyah polis tarafından vurularak öldürülmüştü.

Sterling'in ölümünden bir gün sonra Minnesota eyaletine bağlı St. Paul'de yine başka bir siyah Philando Castile trafik ışıklarında arabanın içindeyken polisin dışarıdan ateş etmesi sonucu öldü.

Castile ve Sterling'in polis tarafından vurularak öldürülmesini protesto edenler, Dallas'ın yanı sıra, New York, Chicago ve Washington dahil birçok eyalette gösteri düzenledi.

Reuters, Sputnik, AP, ve BBC 

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Melike Çağlayan

amerikada bile halk isyan ediyor biz hala sessiz sedasız her şeyi sineye çekiyoruz. adam kafasına göre milyonlarca kişiye vatandaşlık vereceğiz cart curt bab... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Halkın %50'den fazlası bunu destekliyorsa Kafasına göre olmuyor,demokrasi oluyor (Bunu dedim diye Akp'li sanacaklar) Değilim Dostlar değilim fakat şöyle bir ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Turkiyede olsa turkler katliam yapiyorlar derlerdi, hey gidi heeey bu dunyada gucu olanin borazani otuyor.

Mortal Dance

Haklıyken haksız duruma düşmüşler medeniyetle halletseydiniz keşke sorununuzu. Yine de tepki göstermeleri iyi birşey insan sustuğundanda sorumludur maalesef ... Devamını Gör

Bi Tengri Değil

Bir değil 2 değil suclu siyah olunca tak diye indiriyolar beyazsa elektro şok anca. Polisler ceza almıyor, adam öldürüyor haksız yere ama ceza yok cünkü poli... Devamını Gör