Görüş Bildir
Haberler
Dakikada Nefes Nefese Kalmamak Önemli: Sağlıklı Bir Cinsel Yaşam İçin Uygulayabileceğiniz 9 Egzersiz

etiket Dakikada Nefes Nefese Kalmamak Önemli: Sağlıklı Bir Cinsel Yaşam İçin Uygulayabileceğiniz 9 Egzersiz

Musical Dio
09.07.2021 - 23:45
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sağlıklı yaşam için spor tabi ki şart, ancak size evde de kolayca yapabileceğiniz ve cinsel performansınızı arttıracak birkaç egzersizden bahsedeceğiz. Yüzmek, koşmak gibi kardiyo egzersizleri tabi ki bir numaramızda, ancak sizler için hazırladığımız bu listede size esneklik, kuvvet ve vücudunuzu kontrolünü kazanmaya yönelik hareketler odak noktamızda.

1. Kegel Egzersizi ile kontrolü ele alın!

1. Kegel Egzersizi ile kontrolü ele alın!

Kegel egzersizini yapmak için ilk olarak PC kasını fark etmeniz gerekmektedir. Bunun adına idrar yaparken idrarınızı tutup bırakarak bu kası hissedebilirsiniz. Hissettikten sonra kası sıkıp bırakma işini idrar haricinde de yaparak geliştirmeye başlarsınız. PC kasını sıkabildiğiniz kadar sıkın ve sonra bırakın böylelikle gelişim hızlı olacaktır. Diş fırçalamak gibi rutin işleri yaparken, PC kasınızı çalıştırabilirsiniz. Başlangıçta bir iki saniye kadar sıkabilirsiniz fakat belirli bir süre sonra bu süre on saniye kadar çıkacaktır. PC kaslarını güçlendirmek daha sert bir sertleşme ve boşalma zamanını kontrol etmeye yardımcı olmaktadır.

2. Kurbağa pozu

2. Kurbağa pozu

Bacağın iç kısımlarındaki ve kasık bölgesindeki kasları esnetmeyi sağlayan bu poz, aynı zamanda kalçalara da esneklik kazandırıyor. Hem stresinizi azaltıyor, hem de seks sırasında daha hareketli olabilmenize yardımcı oluyor. Egzersizden önce veya sonra yapılabileceği gibi yatmadan önce gevşeme egzersizi olarak da deneyebilirsiniz. Beş dakika kadar bu pozda kalmayı deneyin ve esnekliğiniz arttıkça pozun süresini arttırın.

3. Ananda Balasana hareketi ile bacaklarınızı ve kasık kaslarınızı esnetebilirsiniz.

3. Ananda Balasana hareketi ile bacaklarınızı ve kasık kaslarınızı esnetebilirsiniz.

Yorulmamanın kurallarından biri kondisyon olduğu gibi zorlanmıyor olmak da, ani esnek bir vücut ile daha uzun süre aynı hareketi yapabilirsiniz. Bu duruş, sırt kaslarınız aracılığıyla, bacaklarınızın arkasını, kalçanızı ve kasıklarınızı esnetiyor.

4. Lunge yaparak pelvik kaslarınızın gücüne güç katabilirsiniz.

Bir ayağınız yerde sabit kalacak şekilde diğer ayağınızla öne hamle yapma hareketi olan lunge hareketi ile pelvik kaslarınızı güçlendirebilir ve kalça kaslarınızı sıkılaştırabilirsiniz. Bu egzersizi her bacak için 15 kez tekrarlayabilir ve dilerseniz dambıl kullanabilirsiniz. Yaparken dizinizin ayak bileği hizasını geçmemesine özen gösterin, böyle dizinize fazla yük bindirmemiş olursunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Pelvic Lift Egzersizi bellinizi kuvetlendirebilirsiniz

Pelvik kası cinsellik bakımından en önemli kaslardan birisidir. Pelvic lift hareketi ile kolaylıkla geliştirebilirsiniz. Harekete başlamadan önce sırtüstü yatın, ellerinizi yanlara uzatın. Topuklarınız kalçanıza değecek kadar geriye çekin ve dizlerinizi kaldırın. Nefes alın, kalçalarınızı vücudunuz ve bacaklarınız düz olacak biçimde (köprü) kaldırın. On saniye kadar bekleyin ve nefesinizi vererek tekrar sırtüstü pozisyona gelin. Bu egzersizi üç set ya da on beş defa yapabilirsiniz.

6. Upward Facing Dog Egzersizi daha esnek bir bele sahip olmanıza yardımcı olacak

Upward facing dog egzersizi aslen bir yoga hareketidir. Pelvik kaslarının esnemesine ve karın kaslarının güçlenmesine yardımcı olacaktır. Yüzüstü yatın ayaklarınızın üstü yere değsin, nefes alın ve kollarınızı dik tutarak görselde bulunan pozu alın. On saniye kadar aynı pozda bekleyin ardından nefesinizi vererek vücudunuzu yere yatırın. Cinsel performansı arttırmak için bu egzersizi 3 set halinde on beş defa yapabilirsiniz.

7. Plank ile güçlü karın kaslarına sahip olabilirsiniz

7. Plank ile güçlü karın kaslarına sahip olabilirsiniz

Üst bacak, kalçalar, uyluk ve karın kaslarını en içlerini güçlenmesini açıcısından basit ve etkili bir egzersizdir. Basit dedik ama göründüğünden biraz zor olabilir. Amaç burada sırtınızın ve bacaklarınızın düz durması, sabit kalarak kanat kaslarınızdan, karın kaslarınıza, kalçanızdan ayaklarıza kadar pek çok kasınızını kullanmanız. Başlangıç için dizleriniz üzerinde durarak da bu hareketi yapabilirsiniz. Fiziksel gücü artıran bu hareket aynı zamanda seks hayatında çeşitli pozisyonlara daha rahat uyum sağlamanıza da yardımcı oluyor. Ayak uçları ve dirsekler yerde olacak şekilde havada asılı kalma hareketi olan plank egzersizini 2 dakika süresince yapmaya başlayabilirsiniz.

8. Squat ile bacak ve kalça kaslarını güçlendirebilir, performansınızı arttırabilirsiniz.

Bacak ve kalça kaslarını çalıştırmasının yanında genital bölgenize kan akışını hızlandırarak çevredeki kasların gelişmesine katkı sağlıyor. Omuz hizasında bacaklarınızı açarak sandalyeye oturup kalkıyormuş gibi eğilip kalkın. Dambıl kullanarak hareketi daha etkili hale getirebilirsiniz. Çökme hareketini en az 20 kez yapmaya çalışın. Bu hareketi yaparken de dizleriniz ile ayak bilek hizanızı geçmemeye çalışın, böylece dizlerinizi zorlamamış olursunuz. Önemli olan ne kadar eğildiğiniz değil, ne kadar doğru yaptığınız.

9. Kelebek oturuşu ile esnek bacaklara konuşmanız çok kolay

Çok sayıda alt karın ve iç bacak kasının gelişmesine yardımcı olan ve pozisyonları kolaylaştıran yardımcı olan ve pozisyonları kolay hale getiren bir egzersizdir. Sırt üstü yatın dizlerinizi bükerek bacaklarınızı karnınıza yaklaştırın. Ellerinizi bacaklarınızın arasından geçirerek ayaklarınızı tutun

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
5
4
3
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın